Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτική σφολιάτα
Μια απλή και εύκολη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις έτοιμες ζαμπονοκασερόπιτες που παίρνουμε από τον φούρνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την κάνετε και με λουκάνικα ή ότι άλλο θέλετε με την ίδια διαδικασία.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια.
-
2
Ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, σε μάκρος όσο είναι το ταψί μας και σε φάρδος όσο είναι μία φέτα ζαμπόν και λίγο παραπάνω για να μπορέσουμε να την κλείσουμε.
-
3
Βάζουμε μία στρώση ζαμπόν να καλύψουμε όλη την επιφάνεια προς τα κάτω
-
4
Και μία στρώση κασέρι από πάνω.
-
5
Με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο πάνω και κάτω στις γωνίες πλάγια
-
6
Για μπορέσουμε να την κλείσουμε χωρίς να βγει το κασέρι έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
-
7
Για μπορέσουμε να την κλείσουμε χωρίς να βγει το κασέρι έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
-
8
Κλείνουμε σαν πακετάκι
-
9
Πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν οι άκρες.
-
10
Αν θέλουμε σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να την τυλίξουμε σε λαδόκολλα και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.
-
11
Αν θέλουμε να την ψήσουμε βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο νερό και λίγο σπορέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Σχόλια (18)