katerina78
katerina78 @Doukat1978
ΚΟΖΑΝΗ,ΕΛΛΑΔΑ

Μια απλή και εύκολη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις έτοιμες ζαμπονοκασερόπιτες που παίρνουμε από τον φούρνο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να την κάνετε και με λουκάνικα ή ότι άλλο θέλετε με την ίδια διαδικασία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
3 μακρόστενες πίτες
  1. 1 δόση σπιτική σφολιάτα
  2. 4-5 φέτες ζαμπόν
  3. 4-5 φέτες κασέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια.

  2. 2

    Ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, σε μάκρος όσο είναι το ταψί μας και σε φάρδος όσο είναι μία φέτα ζαμπόν και λίγο παραπάνω για να μπορέσουμε να την κλείσουμε.

  3. 3

    Βάζουμε μία στρώση ζαμπόν να καλύψουμε όλη την επιφάνεια προς τα κάτω

  4. 4

    Και μία στρώση κασέρι από πάνω.

  5. 5

    Με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο πάνω και κάτω στις γωνίες πλάγια

  6. 6

    Για μπορέσουμε να την κλείσουμε χωρίς να βγει το κασέρι έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  7. 7

    Για μπορέσουμε να την κλείσουμε χωρίς να βγει το κασέρι έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  8. 8

    Κλείνουμε σαν πακετάκι

  9. 9

    Πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν οι άκρες.

  10. 10

    Αν θέλουμε σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να την τυλίξουμε σε λαδόκολλα και να την φυλάξουμε στην κατάψυξη.

  11. 11

    Αν θέλουμε να την ψήσουμε βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο νερό και λίγο σπορέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Rosie
Rosie @cook_8450787
Πραγματικά... η \"συνταγή\" που έλειπε από αυτό το site!!\nΦύλλο πάνω, φύλλο κάτω και στη μέση ζαμπόν και κασέρι!

Από

katerina78
katerina78 @Doukat1978
στις
ΚΟΖΑΝΗ,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι η Κατερινα και μενω σε ενα χωριο της Κοζανης που λεγεται Κερασια.Εχω τρια αγορακια τον Νικο,τον Γιωργο και τον Δημητρη,περναω πολλες ωρες τις ημερας φτιαχνοντας φαγητα,γλυκα και πολλα πραγματα για τα παιδακια μου,μου αρεσει πολυ να ψαχνω και να φτιαχνω καινουργιες συνταγες!!!!
Δες περισσότερα