Ζαμπονοτυρόπιτα απλή και εύκολη
Εύκολη νόστιμη και με λίγα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικά δεν έχει. Απολαύστε με παγωμένη μπύρα ή ως κολατσιό.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας (έτοιμη συσκευασία)
-
6 φέτες καπνιστό χοιρινό μπούτι
-
200 γρ. αναμεικτα τυριά (Emmental, gouda & edam)
-
4 φέτες μπέικον
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε την σφολιάτα από την συσκευασία και την στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
-
2
Με έναν πλάστη την ανοίγουμε λίγο να γίνει λίγο πιο λεπτή.
-
3
Στην μέση της κάθε σφολιάτας βάζουμε λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.
-
4
Στρώνουμε σε κάθε φύλλο από 3 φέτες ζαμπόν προσθέτουμε από 100γρ. τριμμένα τυρία και ψιλοκόβουμε από 2 φέτες μπεϊκον.
-
5
Χαράζουμε τις άκρες του κάθε φύλλου και τυλίγουμε χιαστί.
-
6
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα, περίπου 40 λεπτά.
Σχόλια (6)