Ζαμπονοτυρόπιτα να γλύφεις και τα δάχτυλά σου

Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Θεσσαλονίκη

Η πιο ωραία ζαμπονοτυρόπιτα που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 μερίδες
  1. 400 γρ διάφορα τυριά τριμμένα
  2. 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  3. 2 φρέσκο γάλα
  4. πιπέρι
  5. λίγο λιωμένο βούτυρο για επάλειψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα 4 φύλλα και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι.

  2. 2

    Αλείφουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.

  3. 3

    Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντας τα.

  4. 4

    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.

  5. 5

    Χαράζουμε την πίτα, περιχύνουμε με το μείγμα που μόλις ανακατέψαμε.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (πάνω κάτω αντίσταση).

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Cookakim
Cookakim @cook_8519004
Επειδή δεν κατάλαβα καλά, τα 4 φύλλα κρούστας από το πακέτο θα τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα με τα τυριά και το ζαμπόν; Τα υπόλοιπα θα τα βάλουμε μισά πάνω και μισά κάτω;

Από

Λίνα ❤
στις
Θεσσαλονίκη
Amateur cook and photographer, gamer when time permits
Δες περισσότερα