Ζαμπονοτυρόπιτα πλεκτή
Ένας διαφορετικός τρόπος για να τυλίξετε τη ζαμπονοτυρόπιτά σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τα υλικά αυτά γίνονται 2 πίτες. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Καλό θα ήταν το μίγμα της γέμισης να το βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα υλικά. Επίσης μπορούμε να την φτιάξουμε μια μέρα πριν και να την βάλουμε στο ψυγείο. Όταν ψηθεί η πίτα μας αφήνουμε 10 λεπτά στο ταψί πριν την μεταφέρουμε στην πιατέλα. Τέλος καλό θα ήταν να παρουσιαστεί άκοπη στο τραπέζι γιατί σίγουρα θα κλέψει εντυπώσεις.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
15 φέτες γκούντα
-
10 φέτες ζαμπόν
-
10 φέτες μπέικον
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το τυρί,το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρούς κύβους.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε με τα αλλαντικά και το τυρί.
-
2
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε πάνω την σφολιάτα ανοιχτή.Ρίχνουμε το μισό μίγμα στην σφολιάτα κατά αυτόν τον τρόπο.
-
3
Έπειτα κόβουμε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου.Ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού.
-
4
Μετά αρχίζουμε και σταυρώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλείσουμε το μίγμα.
-
5
Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό το φύλλο.
-
6
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Σχόλια (298)
Έχει πλέον κατοχυρωθεί.😋 Ήθελα να ρωτήσω αν την έχει φτιάξει κάνεις σε ζαμπονοτυροπιτάκια πόσα βγαίνουν και πόση ώρα θέλουν ψήσιμο.❓❔