Ζαμπονοτυρόπιτα σε φωλιά σφολιάτας
Ένας διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της σφολιάτας που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλτε μπόλικη απο την γέμιση γιατί με το ψήσιμο "κάθεται" Απο την ντομάτα βγάλτε τα σπόρια για να μην "νερώσει" η γέμιση
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.
-
2
Την ανοίγουμε και την κόβουμε στρογγυλή σε μέγεθος να χωράει στις θήκες, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
-
3
Τρίβουμε τα τυριά.
-
4
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το ζαμπόν.
-
5
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα τυριά με το ζαμπόν και την ντομάτα.
-
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό ντομάτας, την κέτσαπ, λίγο αλάτι και την ρίγανη. Βράζουμε για λίγο.
-
7
Αλείφουμε την σφολιάτα με λίγη απο την σάλτσα.
-
8
Βάζουμε την γέμιση και απο πάνω ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με την ένταση του φούρνου, είτε αέρα είτε αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά
Σχόλια (6)
Αναφέρεις ότι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, δεν γράφεις όμως στους πόσους βαθμούς. Θα μου πεις; Ευχαριστώ πολύ! Καλώς όρισες στην παρέα!