Ζαμπονοτυρόπιτα...κόλαση!
Μια ζαμπονοτυρόπιτα τέλεια, πεντανόστιμη και προπάντων πανεύκολη !!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Είναι πανεύκολη και πολύ γευστική, δοκιμάστε τη. Εγώ χρησιμοποίησα τα τυριά ακριβώς όπως τα λέει η συνταγή, αλλά εννοείται πως μπορείτε να βάλετε ότι τυριά σας αρέσουν)
Υλικά
-
250 γρ. κασέρι
-
250 γρ. γραβιέρα
-
250 γρ. έμενταλ
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
250 γρ. φέτα
-
250 γρ. ζαμπόν
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
5 μεγάλα αυγά
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ.
-
2
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
-
3
Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
-
4
Βουτυρώνουμε (ή ραντίζουμε με ελαιόλαδο) ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
-
5
Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
-
6
Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
-
7
Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
-
8
Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
-
9
Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας.
-
10
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
Σχόλια (24)