Zapiekanka
H ζαπιεκάνκα είναι μπαγκέτα με μανιτάρια, τυρί και κέτσαπ και αποτελεί την πολωνική εκδοχή του fast food.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ααααα! Αφού έχουμε ολοκληρώσει μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Καλή Όρεξη!!
Υλικά
-
1 γαλλική μπαγκέτα
-
1 συσκ. μανιτάρια champignon (250 gr περίπου)
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
6-8 φέτες γκούντα ή 200γρ. τριμμένη γκούντα
-
κέτσαπ
-
ελαιόλαδο για το τηγάνι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι.
-
2
Αφού έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Καθώς σοτάρουμε αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Αφού ολοκληρώσουμε το σοτάρισμα της γέμισης κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος ώστε να έχουμε 4 κομμάτια, παίρνουμε τα κομμάτια της μπαγκέτας και πατάμε τη ψίχα, ώστε να δημιουργήσουμε "αυλάκι" για την γέμιση, χωρίς να αφαιρέσουμε την ψίχα του ψωμιού.
-
4
Γεμίζουμε τις μπαγκέτες βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
-
5
Τέλος πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε από πανώ κέτσαπ.
Σχόλια