hachi roku
hachi roku @cook_8468471
,Ελλάδα

H ζαπιεκάνκα είναι μπαγκέτα με μανιτάρια, τυρί και κέτσαπ και αποτελεί την πολωνική εκδοχή του fast food.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ααααα! Αφού έχουμε ολοκληρώσει μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι. Καλή Όρεξη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 γαλλική μπαγκέτα
  2. 1 συσκ. μανιτάρια champignon (250 gr περίπου)
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι
  4. 6-8 φέτες γκούντα ή 200γρ. τριμμένη γκούντα
  5. κέτσαπ
  6. ελαιόλαδο για το τηγάνι
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι.

  2. 2

    Αφού έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Καθώς σοτάρουμε αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Αφού ολοκληρώσουμε το σοτάρισμα της γέμισης κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος ώστε να έχουμε 4 κομμάτια, παίρνουμε τα κομμάτια της μπαγκέτας και πατάμε τη ψίχα, ώστε να δημιουργήσουμε "αυλάκι" για την γέμιση, χωρίς να αφαιρέσουμε την ψίχα του ψωμιού.

  4. 4

    Γεμίζουμε τις μπαγκέτες βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

  5. 5

    Τέλος πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε από πανώ κέτσαπ.

Αντιδράσεις

Σχόλια

angel_kitty
angel_kitty @cook_8486405
πολυ ωραιο!!! στην πολωνια μπορεις να βαλεις οτι θελεις απο πανω! εγω συνεχεια ετρωγα με κιμα!! το κανω συνεχεια πολυ καλυτερο απο τα απλα σαντουιτς!!

Από

hachi roku
hachi roku @cook_8468471
στις
,Ελλάδα
Μου αρέσουν ταξίδια και ιδίως τα ταξίδια με αυτοκίνητο στο εξωτερικό για ανακάλυψη τοπίων και γεύσεων. Η μαγειρική γιατί έχω αδυναμία στο φαϊ και τη βρίσκω πολύ δημιουργική.
Δες περισσότερα