κύρια φωτογραφία συνταγής Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα

Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
efi1205
efi1205 @cook_8486590

Μία εύκολη ζαχαρόπαστα με άρωμα φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε γεύση φρούι ζελέ θέλετε. Με γεύση φράουλα δίνει πάντως ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα στη ζύμη (ίσα που φαίνεται).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κουταλιές της σούπας νερό
  2. 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη φρούι ζελέ
  3. 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  4. 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  5. 2 βανίλιες
  6. χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα 400 γρ άχνη σε ένα μπολ.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το φρούι ζελέ, την γλυκόζη, το βιτάμ, την βανίλια και όταν γίνουν όλα ένα μείγμα τα ρίχνουμε στην άχνη.

  3. 3

    Ανακατεύουμε στην αρχή όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι και μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θα βάλουμε και την υπόλοιπη άχνη, σταδιακά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την κλείνουμε αεροστεγώς σε σακούλα ή τάπερ.

  4. 4

    Αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε αμέσως. Είναι όμως καλύτερα να την αφήσουμε για μια μέρα να τραβήξει η ζάχαρη, πάντα βέβαια κλεισμένη αεροστεγώς.

  5. 5

    Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε κόβουμε ένα κομμάτι, την χρωματίζουμε αν θέλουμε με 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναζυμώνουμε το κομμάτι που κόψαμε, μέχρι να έχουμε πάλι μια μαλακή ζύμη που να δεν κολλάει.

  6. 6

    Σε μια επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με άχνη βάζουμε την ζύμη.Την ανοίγουμε με πλάστη (κατά προτίμηση με πλαστικό ή σιλικόνης για να μην κολλάει) σαν φύλλο για πίτα. Επειδή κολλάει, έχουμε δίπλα μας την άχνη και πασπαλίζουμε κάθε φορά που χρειάζεται.

  7. 7

    Ανοίγουμε σε ότι πάχος θέλουμε και καλύπτουμε τα κέικ, τις τούρτες ή κάνουμε διάφορα σχεδιάκια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (14)

Anas
Anas @cook_8457744
Και μονο για την υπεροχη ιδεα να ειναι η ζαχαροπαστα με γευση φραουλα 5 πιρουνακια!!!!!!!!!!

Από

efi1205
efi1205 @cook_8486590
στις