Ζελέ επικάλυψης ουδέτερο
Ένα ελαφρώς γλυκό ζελέ με ουδέτερη γεύση για την επικάλυψη γλυκών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί πριν με ζελατίνεςτη μουλιάζουμε σε ΚΡΥΟ{απ' τη βρύση} νερό. Δυο λεπτά είναι αρκετά αλλά αν την αφήσετε παραπάνω δεν πειράζει.Όσο είναι ακόμα ζεστό, το "ζελέ" θα είναι ουσιαστικά ένα υγρό με πολύ γλυκιά γεύση. Μην αποθαρρύνεστεόταν κρυώσει μέσα στο ψυγείο η γλυκιά του γεύση θα μετριαστεί και θα γίνει ακριβώς όσο παχύρευστο χρειάζεται.Είναι ιδανικό για τάρτες φρούτων.
Υλικά
-
180 γρ. νερό
-
200 γρ. ζάχαρη
-
60 γρ. γλυκόζη
-
20 γρ. επιπλέον ζάχαρη
-
20 γρ. επιπλέον νερό με 2 σταγόνες λεμονιού
-
2 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε νερό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα 180γρ. νερού και τα 200γρ. ζάχαρης σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει το νερό να βράζει.
-
2
Μετά από μισό λεπτό βρασμού, προσθέσουμε τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
3
Βάζουμε στη κατσαρόλα τα 2 φύλλα ζελατίνης που έχουμε ήδη μουλιάσει σε κρύο νερό, προσθέτουμε τα 20γρ. ζάχαρης και ανακατεύουμε.
-
4
Μετά από περίπου μισό λεπτό, προσθέτουμε τα 20γρ. νερού στο οποίο έχουμε ρίξει 2 σταγόνες λεμονιού, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για ένα περίπου λεπτό, ανακατεύοντας.
-
5
Αποσύρουμε απ' τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ. Όταν έχει κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο. Θα είναι έτοιμο προς χρήση τουλάχιστον μια ώρα μετά απ' τη τοποθέτηση στο ψυγείο.
Σχόλια (47)