karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο, ελαφρύ γλυκάκι με φράουλες που συν τοις άλλοις είναι και επίκαιρο. Δοκιμάστε το σε τραπέζι και θα ξετρελλαθούν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε το γιαούρτι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 4 κουτιά ζελέ φράουλα
  2. 4 κούπες ζεματιστό νερό
  3. 2 κούπες γιαούρτι
  4. 4 κούπες φράουλες σε κομματάκια (1/2 κιλό περίπου)
  5. 1/2 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.

  2. 2

    Βάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το εκεί, ώσπου ν'αρχίσει να μισοπήζει.

  3. 3

    Αδειάστε το στο μπωλ του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το 4΄στη δυνατή ταχύτητα

  4. 4

    Αδειάστε το σε φόρμα που έχετε βρέξει προηγουμένως με λίγο νερό και αφήστε το στο ψυγείο 24 ώρες, να στερεοποιηθεί.

  5. 5

    Για να το μεταφέρετε σε πιατέλα, βουτήξτε τη φόρμα σε ζεματιστό νερό μερικά δευτερόλεπτα.

  6. 6

    Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ανάποδα σκεπάζοντας το άνοιγμα της φόρμας κι αναποδογυρίστε. Κρατώντας στερεά τη φόρμα μαζί με την πιατέλα κουνήστε λίγο δεξιά - αριστερά και το ζελέ θα πέσει στην πιατέλα.

  7. 7

    Αφήστε το 1 - 2 ώρες ακόμη στο ψυγείο.

  8. 8

    Αν θέλετε στολίζετε με σαντιγύ, ολόκληρες φράουλες ή σάλτσα φράουλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

let44taki
let44taki @cook_8467314
Συμφωνώ μαζί σου, είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ.Επίσης να συμπληρώσω ότι είναι συνταγή της Βέφας.

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε