Zελέ με σαγκουίνι και καμπάρι
Εάν σας αρέσει το Campari θα το λατρέψετε. Τέλειο για καλοκαιρινό πάρτυ "μεγάλων" που άνετα μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα jelly shots του site με βότκα και τζιν, και να εντυπωσιάτε του φίλους σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
TIPΑν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το μίγμα να παγώσει για λίγο και να προσθέσουμε κομματάκια φρούτων. Δεν προσθέτουμε τα φρούτα όσο το μίγμα είναι ζεστό γιατί θα συγκεντρωθούν όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του γλυκού.Για να βγάλουμε τα ζελέ από τις φόρμες, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.Στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού ή φράουλες και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.Άλλη μια συνταγη απο το http//www.mamakouzina.gr/
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.
-
2
Παράλληλα, στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε το χυμό τους.
-
3
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού για να σιγοβράσουν.
-
4
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε στύψει καλά (προσοχή στη θερμοκρασία, γιατί η ζελατίνη καίγεται πολύ εύκολα).
-
5
Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.
-
6
Ρίχνουμε το campari κι ανακατεύουμε.
-
7
Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο σε μεταλλικά φορμάκια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)