κύρια φωτογραφία συνταγής Zελέ με σαγκουίνι και καμπάρι
bvick
bvick @cook_8481184
αθήνα, κέντρο,ελλάδα

Εάν σας αρέσει το Campari θα το λατρέψετε. Τέλειο για καλοκαιρινό πάρτυ "μεγάλων" που άνετα μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα jelly shots του site με βότκα και τζιν, και να εντυπωσιάτε του φίλους σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

TIPΑν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το μίγμα να παγώσει για λίγο και να προσθέσουμε κομματάκια φρούτων. Δεν προσθέτουμε τα φρούτα όσο το μίγμα είναι ζεστό γιατί θα συγκεντρωθούν όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του γλυκού.Για να βγάλουμε τα ζελέ από τις φόρμες, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.Στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού ή φράουλες και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.Άλλη μια συνταγη απο το http//www.mamakouzina.gr/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 ατομα
  1. 125 ml Campari
  2. 500 ml χυμός από σαγκουίνι ή πορτοκάλια
  3. 100 γρ ζάχαρη
  4. 30 γρ ζελατίνας
  5. πορτοκάλι, μανταρίνι, σαγκουίνι, φράουλες ή/και φύλλα Βασιλικού (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.

  2. 2

    Παράλληλα, στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε το χυμό τους.

  3. 3

    Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού για να σιγοβράσουν.

  4. 4

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε στύψει καλά (προσοχή στη θερμοκρασία, γιατί η ζελατίνη καίγεται πολύ εύκολα).

  5. 5

    Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.

  6. 6

    Ρίχνουμε το campari κι ανακατεύουμε.

  7. 7

    Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο σε μεταλλικά φορμάκια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
Ψάχνω καιρό τώρα στα σ/μ ζελέ πορτοκάλι ή λεμόνι και δε βρίσκω!\r\n\r\nΗ συνταγή σου με κάλυψε μιας και θέλω να φτιάξω \"γλυκό πορτοκάλι για μπουφέ\" την Καθαροδευτέρα.\r\n\r\nΕίδες, έψαχνα τα ετοιμαζτήδικα και δεν σκέφτηκα τα προφανή. Μπράβο για τη συνταγή.

Από

bvick
bvick @cook_8481184
στις
αθήνα, κέντρο,ελλάδα
γεια σας κι απο 'μενα! με λενε Βίκη, και τρελαινομαι για τη σοκολατα! ειμαι μαμα γι'αυτο την περισσοτερη μερα την περναω παιζοντας με την κορουλα μου)μου αρεσει η αυθεντικη, πααδοσιακη, ελληνικη κουζινα αλλα δοκιμαζω και συνταγες απο τις υπολοιπες. η ζαχαροπλαστικη ειναι το αλλο μεγαλο παθος μου και πιστευω πως σε καθε σπιτι πρεπει να υπαρχει καποιο γλυκακι φτιαμενο με αγαπη)
Δες περισσότερα