Ζελέ Ουράνιο Τόξο

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
Conna
Conna @cook_8469098
,

Εντυπωσιακότατο, χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας παρόλο που είναι εύκολο, αλλα το αποτέλεσμα αξίζει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν ρίχνουμε τη νέα στρώση ζελέ στη φόρμα μας καλύτερα αυτό να γίνεται κουταλιά-κουταλιά, ώστε να αποφύγουμε την ένωση (ανακάτεμα) των δύο στρώσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύσεις ζελέ σας αρέσουν και να παίξετε με τους συνδυασμούς των χρωμάτων αλλάζοντας τα ζελέ και τη σειρά τους και να φτιάξετε όσες στρώσεις θέλετε εσείς. Ανάλογα με τις στρώσεις που θα κάνετε μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Εγώ για τις 14 στρώσεις χρειάστηκα 4 ώρες. Το αποτέλεσμα όμως είναι εντυπωσιακό και τέλειο για παρουσίαση σε τραπέζι. Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο μπλογκ Η κροκοσυλλέκτρια  και έκανα τις δικές μου μικρές αλλαγές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
  2. 2 φακελάκια ζελέ πορτοκάλι
  3. 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
  4. 1 φάκελο ζελέ κεράσι
  5. 3 1/2 κύπελλα στραγγιστό γιαούρτι
  6. 1 μπουκάλι Powerade (μπλε χρώμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τον ένα φάκελο ζελέ φράουλα σε ένα ποτήρι καυτό νερό και προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Βάζουμε το μισό σε μια φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30λεπτά.

  2. 2

    Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα αγγίζουμε με το δάχτυλό μας την επιφάνεια. Πρέπει να κολλάει ελαφρά. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζελέ, στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το μισό κύπελλο από το γιαούρτι.

  3. 3

    Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αλλα 30λεπτά

  4. 4

    Μόλις βάλουμε τη φόρμα στο ψυγείο ετοιμάζουμε την επόμενη στρώση με το ζελέ μπανάνα. Γενικά τα ζελέ πρέπει να γίνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προλάβουν να κρυώσουν κάπως πριν πέσουν στη φόρμα.

  5. 5

    Όταν η στρώση φράουλα-γιαούρτι σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε το μισό ζελέ μπανάνα. Άλλα 30λεπτά ψυγείο.

  6. 6

    Διαλύουμε το γιαούρτι στο υπόλοιπο ζελέ μπανάνα και το προσθέτουμε στη φόρμα. 30 λεπτά στο ψυγείο.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε τη επόμενη στρώση διαλύοντας το ζελέ πορτοκάλι αλλα αντί για ένα ποτήρι κρύο νερό, προσθέτουμε ένα ποτήρι Powerade παγωμένο. Αυτό θα δώσει στο ζελέ το πράσινο χρώμα.

  8. 8

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το πάγωμα και το γιαούρτωμα και τα 30 λεπτά στο ψυγείο.

  9. 9

    Φτιάχνουμε την επόμενη στρώση με το 2ο φάκελο πορτοκάλι (χωρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα όπως στη φράουλα).

  10. 10

    Ετοιμάζοντας το δεύτερο φάκελο ζελέ φράουλα αντικαθιστούμε και πάλι το ένα ποτήρι κρύο νερό με ένα ποτήρι παγωμένο Powerade. Έτσι παίρνουμε ένα ζελέ με χρώμα μωβέ. Ακολουθούμε και πάλι τα βήματα με το πάγωμα των 30 λεπτών και το γιαούρτωμα.

  11. 11

    Επόμενη στρώση με το 2ο φάκελο μπανάνα (χωρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα πάλι)

  12. 12

    Και τελειώνουμε ετοιμάζοντας της στρώση με το ζελέ κεράσι (χώρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα)

  13. 13

    Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί αρκετά και να κοπει όπως πρέπει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

divinas
divinas @cook_8478097
Τι υπέροχη συνταγή είναι αυτή? καλά απο εμφάνιση τέλεια μπράβο σου conna θα την φτιάξω πολύ σύντομα

Από

Conna
Conna @cook_8469098
στις
,