Ζελέ σοκολάτα
ΠΑΝεύκολο ζελέ, με γάλα, σιρόπι της αρεσκείας σας και κακάο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ζελέ αυτό, θα βγει δίχρωμο, γιατί το κακάο μαζεύεται στο κάτω μέρος της φόρμας. Η συνταγή είναι από τοradicio.com
Υλικά
-
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη
-
2 1/3 φλ. γάλα
-
3 κ.σ. κακάο
-
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
2 κ.σ. σιρόπι καραμέλα, αμύγδαλο ή βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο 1/3 κούπας γάλα την σκόνη ζελατίνη, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
-
2
Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη, το σιρόπι και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
-
3
Ζεσταίνουμε το μείγμα, μέχρι να κάψει [δεν χρειάζεται να βράσει] και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα με την ζελατίνη και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
-
4
Μοιράζουμε σε 4 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγαλύτερο και όταν πέσει η θερμοκρασία, τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.
-
5
Για να τα ξεφορμάρουμε τα βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με σιρόπι της αρεσκείας μας και ξηρούς καρπούς.
Σχόλια (2)