Ζελεδένια Lemon Pie
Αυτή η συνταγή είναι πάνω κάτω δική μου εφεύρεση.Τα μπισκότα απο μία συνταγή, η κρέμα από άλλη και το ζελέ από άλλη. Εγώ απλά τα ένωσα και βγήκε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για περισσότερο στυλ, μόλις βάλετε πάνω από την κρέμα τον ζελέ, βάλτε ξύσμα από λεμόνι μέσα στον ζωμό, ώστε όταν το τρώτε να έχει περισσότερη γεύση από λεμόνι και για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!!!
Υλικά
-
Για την βάση
-
1,5 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ (ή ότι έχετε)
-
220 γρ. μαργαρίνη (μπορεί και λίγο παραπάνω)
-
Για την κρέμα
-
2 ΜΟΡΦΑΤ (σαντιγί σε τενεκεδένιο κουτάκι δηλαδή)
-
λίγο ξύσμα και χυμό λεμόνι (προαιρετικά πάντα)
-
Για το ζελέ
-
1 ποτήρι νερό
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
-
2 ποτήρια χυμό λεμονιού
-
5-6 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την βάση, σπάμε στο μούλτι τα μπισκότα.Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την λιωμένη μαργαρίνη.
-
2
Το απλώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Για την κρέμα, χτυπάμε τις 2 ΜΟΡΦΑΤ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
-
4
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
-
5
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
-
6
Για το ζελέ, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη σε ελαφρύ σιρόπι.
-
7
Βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
8
Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς και τις ζελατίνες.
-
9
Μόλις ομογενοποιηθεί βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και βάζουμε προσεχτικά το ζωμό (τον ζελέ).
-
10
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.
Σχόλια (2)