Ζεστή μελιτζανοσαλάτα Σαντορινιά
Μια ιδιαίτερη μελιτζανοσαλάτα που θα λατρέψετε !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά μπορούμε να τα τροποποιήσουμε αναλόγως με τις προτιμίσεις μας παράδειγμα άν την θέλετε πιο πικάντικη μπορείτε να βάλετε περισσότερο σκορδάκι ή μπούκοβο ή να χρησιμοποιήσετε καυτερή κόκκινη πιπεριά . Όπως και να την κάνετε πιστεύω ότι η γεύση της θα σας απογειώσει, καλή σας όρεξη !!!
Υλικά
-
2 μεγαλες μελιτζανες κατα προτιμιση λευκες (Σαντορινης)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μαγιονέζα
-
1 κ.σ. γιαούρτι
-
1 κ.γ. μπούκοβο
-
1-2 κ.γ. μηλόξυδο
-
50 γρ. φέτα
-
ψύχα απο καρύδια
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
-
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι που φτιάχνουμε τον καφέ για περίπου μισή ώρα!!
-
2
Προσοχή θέλουν άνα 5 λεπτά γύρισμα για να μήν τις κάψουμε. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μια καπνιστή γεύση στις μελιτζάνες μας.
-
3
Παράλληλα βάζουμε στο multi λίγη κρέμα γάλακτος με την καρυδόψυχα και χτυπάμε μέχρι να δέσει το μίγμα, δέν θέλουμε να είναι νερουλό αλλά ούτε και να δέσει τελείως, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
-
4
Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινοχαρτο και βάζουμε την φέτα το σκορδάκι και ψιλοκομμένη την πιπεριά φλωρίνης, τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο ή στο γκρίλ για να ψηθεί, θέλει περίπου 15 λεπτά.
-
5
Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες τις ανοίγουμε και με ένα κουτάλι, βγάζουμε την σάρκα τους και την τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι το ξύδι το μπούκοβο μαγιονέζα γιαούρτι την φέτα και μία κουταλιά της σούπας απο το μίγμα που ετοιμάσαμε με την κρέμα γάλακτος και την καρυδόψυχα, πολτοποιούμε με ένα πηρούνι (όχι στο multi) και σερβίρουμε αμέσως.
-
6
Η μελιτζανοσαλάτα μας είναι έτοιμη, προσοχή η μελιτζανοσαλάτα αυτή τρώγεται ζεστή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια