tatana
tatana @tatana_Giota
Αθήνα

Το ζυγούρι, η προβατίνα, η γίδα είναι κρέατα σκληρά και πολλοί αποφεύγουν να να μαγειρέυουν. Για όσους όμως έχουν μεγαλώσει σε χωριό είναι κρέατα συνυφασμένα με την καθημερινή διατροφή τους. Μια συνταγή όλο νοστιμιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολλοί δεν προτιμούν τα χοντρά κρέατα γιατί φοβούνται πως μυρίζουν.... Με την συνταγή αυτή θα διαλυθούν όλοι σας οι φόβοι.Μην φοβηθείτε το πιπέρι, του πάει πολύ.....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 - 5 άτομα
  1. 1 κομμάτι ζυγούρι ή γίδα ή οποιοδήποτε χοντρό κρέας περίπου ενάμιση κιλό (δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει κόκκαλο)
  2. 3 καρότα
  3. 3-4 κλωνάρια σέλινο
  4. 3-4 μεγάλες πατάτες
  5. 2-3 κουταλιές της σούπας αστεράκι ή σουσαμάκι
  6. 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κρέας για δέκα λεπτά με σκέτο νερό και κατόπιν χύνουμε τα υγρά και πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος.

  2. 2

    Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρέας, το λάδι, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Βράζουμε για τρία τέταρτα.

  4. 4

    Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες.

  5. 5

    Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε το σουσαμάκι και μετά από τρία τέσσερα λεπτά σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στο ζεστό μάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

PARAIV
PARAIV @cook_8514780
Ότι έχω φτιάξει από σας είναι ΣΟΥΠΕΡ!!!

Από

tatana
tatana @tatana_Giota
στις
Αθήνα
Μου αρέσει να μοιράζομαι συνταγές και ιδέες και τώρα τελευταία το κάνω και διαδικτυακά μέσω της σελίδας μου. (fb και insta) Μαγειρεύοντας με την Τατάνα http://cookingwithtatana.com/ και για όσους απορούν......Τατάνα ειναι το χαϊδευτικό της κόρης μου και εγώ είμαι η Γιώτα Σας ακολουθώ από της Συνταγές της παρέας και ελπίζω να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμη. Αγαπημένες συνταγές είναι οι γρήγορες συνταγές , χωρίς πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές....
Δες περισσότερα