kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Ένα υπέροχο, νόστιμο ζυμαράκι, πραγματικά για ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Recipe by Kimwlos

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
8 μεγάλες λουκανικόπιτες
  1. 600 γρ. αλέυρι Γ.Ο.Χ.
  2. 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  3. 200 ml χλιαρό νερό (προσοχή όχι καυτό, μην κάψουμε την μαγιά!)
  4. 1 ασπράδι αυγού
  5. 1 πρέζα ζάχαρη
  6. 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  7. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  8. 8 λουκάνικα φρανκφούρτης  (ή 5 λουκάκικα φρακφούρτης και 100 γρ. φέτα)
  9. 1 κρόκος αυγού για άλειμμα
  10. σουσάμι ή μαυροκούκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το νερό, την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε όλο το αλέυρι,

  3. 3

    Το ασπράδι και το λάδι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια ζυμώνουμε

  4. 4

    Μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ως να φουσκώσει καλά.

  6. 6

    Μετά από μία ώρα το ζυμαράκι μας έχει φουσκώσει πολύ πολύ πολύ ωραία.

  7. 7

    Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 ισομεγεθή κομμάτια

  8. 8

    Και πλάθουμε μακριά κορδόνια περίπου 50 εκατοστών.

  9. 9

    Σε κάθε ένα κορδόνι τυλίγουμε ένα ένα λουκάνικο περιστρέφοντας το κορδόνι γύρω από το λουκάνικο.

  10. 10

    Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

  11. 11

    Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 170οC να ζεσταθεί.

  12. 12

    Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, αραιωμένο σε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  13. 13

    Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. (Σε αυτό το σημείο η συνταγή προτείνει να τα σκεπάσουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά για να μαλακώσουν, εμένα μια χαρά μαλακά έμειναν κι ας μην τα σκέπασα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

NIN
NIN @cookNIN
ειχα την εντυπωση οτι την μαγια σε σκονη την αναμιγνυεις στα ξερα υλικα, στο αλευρι δλδ και μετα ζυμωνεις με οτι υγρα υλικα εχεις, κι οτι τον τροπο που περιγραφεις τον χρησιμοποιουμε μονο σε φρεσκια μαγια.
γνωριζεις κατι διαφορετικο? αν ναι, διευκρινισε μας αν εχεις την καλωσυνη.

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα