Ζυμάρι για ό,τι θες, του π. Αθανάσιου
Ένα υπέροχο, νόστιμο ζυμαράκι, πραγματικά για ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Recipe by Kimwlos
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το νερό, την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει.
-
2
Προσθέτουμε όλο το αλέυρι,
-
3
Το ασπράδι και το λάδι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια ζυμώνουμε
-
4
Μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
-
5
Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ως να φουσκώσει καλά.
-
6
Μετά από μία ώρα το ζυμαράκι μας έχει φουσκώσει πολύ πολύ πολύ ωραία.
-
7
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 ισομεγεθή κομμάτια
-
8
Και πλάθουμε μακριά κορδόνια περίπου 50 εκατοστών.
-
9
Σε κάθε ένα κορδόνι τυλίγουμε ένα ένα λουκάνικο περιστρέφοντας το κορδόνι γύρω από το λουκάνικο.
-
10
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
-
11
Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 170οC να ζεσταθεί.
-
12
Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, αραιωμένο σε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
13
Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. (Σε αυτό το σημείο η συνταγή προτείνει να τα σκεπάσουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά για να μαλακώσουν, εμένα μια χαρά μαλακά έμειναν κι ας μην τα σκέπασα).
Σχόλια (6)
γνωριζεις κατι διαφορετικο? αν ναι, διευκρινισε μας αν εχεις την καλωσυνη.