Ζυμαρικά All’Amatriciana
Τα ζυμαρικά All’Amatriciana είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, με λίγα και απλά υλικά. Είμαι σίγουρη όμως πως αν τη δοκιμάσετε θα την προσθέσετε στις αγαπημένες σας γεύσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να γλυτώσετε το πλύσιμο ενός σκεύους, εάν βάλετε το μπέικον να τσιγαριστεί στην ίδια κατσαρόλα που μετά θα κάνετε τη σάλτσα. Θα βάλετε το μπέικον στην κατσαρόλα, θα το αφήσετε να γίνει, θα το στραγγίξετε και θα το αφήσετε στην άκρη. Μετά θα προχωρήσετε κανονικά από το βήμα 2. Μόνο που έτσι θα σας πάρει κάπως περισσότερο χρόνο.Το λίπος από το μπέικον εγώ δεν το χρησιμοποιώ, γιατί προτιμώ το ελαιόλαδο που θεωρώ σαφώς πιο υγιεινό. Γι' αυτό και στραγγίζω το μπέικον.Προτείνω να χρησιμοποιήστε μακαρόνια ν.5 ή πένες, αν και θα γίνει πολύ ωραία με οποιοδήποτε ζυμαρικό.
Υλικά
-
500 γρ ζυμαρικά (εγώ προτιμώ κάποια με τρύπα, να μπαίνει μέσα η σαλτσούλα)
-
λίγο ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. μπούκοβο
-
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
-
400 γρ ντοματάκι ψιλοκομμένο (μία κονσέρβα)
-
200 ml σάλτσα ντομάτας
-
2 κ.γ. ρίγανη (ή βασιλικό, ό,τι προτιμάτε)
-
αλάτι και πιπέρι
-
λίγη ζαχαρίτσα, να σπάσει η ντοματίλα
-
τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το μπέικον, το οποίο έχουμε κόψει κομματάκια. Δεν προσθέτουμε καθόλου λάδι και το αφήνουμε μέχρι να κριτσανίσει ελαφρώς.
-
2
Ενώ γίνεται το μπέικον, κάνουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Σε κατσαρόλα βαθιά (στο σκεύος αυτό θα φτιάξουμε όλη τη σάλτσα, οπότε υπολογίστε να σας χωρέσει), βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι μας, μέχρι να γίνει διάφανο.
-
3
Μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά για μισό λεπτάκι.
-
4
Προσθέτουμε το κρασί
-
5
Και το ντοματάκι και τη σάλτσα.
-
6
Προσθέτουμε και το μπέικον που στο μεταξύ έχει γίνει. Προσέχουμε να το βάλουμε στραγγισμένο (είδατε πόσο λίπος έχει βγάλει...)
-
7
Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη (ή το βασιλικό) το αλατοπίπερο και τη ζαχαρίτσα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για κάνα δεκάλεπτο, μέχρι να δέσει.
-
8
Έχουμε στο μεταξύ βράσει τα μακαρονάκια μας αλ ντέντε, δηλαδή να κρατάνε στο δόντι. Μόλις γίνει η σάλτσα μας τη βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτουμε και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
9
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα!
Σχόλια (14)