Ζυμαρικά Fusilli με σταφύλι
Ένα γρήγορο στην εκτέλεση πρώτο πιάτο, με άρωμα εποχής. Σε μία πιατέλα στη μέση του τραπεζιού, θα μπορούσε να είναι και ένα διαφορετικό ορεκτικό.
Υλικά
-
600 γρ. fusilli
-
300 γρ. μπέικον, σε φέτες (εάν βρείτε καπνιστό μπέικον, προτιμήστε το)
-
ελαιόλαδο
-
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι, τριμμένο
-
30 ρόγες από σταφύλι μοσχάτο
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
τριμμένο τυρί parmigiano όσο σας αρέσει
-
αλάτι, πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία.
-
2
Όσο βράζουν, σε ένα ανικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τις φέτες του μπέικον, και όταν δούμε να έχουν γίνει τραγανές, τις αφαιρούμε από το μάτι και τις βάζουμε να βγάλουν το παραπανίσιο λάδι τους και να στεγνώσουν, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
3
Στο ίδιο τηγάνι και στο λίπος που “άφησαν πίσω τους” οι φέτες του μπέικον, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και, όταν δούμε να έχει μαλακώσει και γίνει διάφανο, προσθέτουμε εκ νέου το μπέικον, όχι σε φέτες, πλέον, αλλά θρυμματισμένο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και τις ρόγες από το μοσχάτο μας.
-
4
Τα αφήνουμε μόλις 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι και, όταν τα αποσύρουμε από το μάτι, τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, και τελευταίο μπόλικο τριμμένο τυρί parmigiano.
-
5
Έχουμε ήδη τελειώσει με το βράσιμο των ζυμαρικών (τα θέλουμε “al dente”, ξεκλέβουμε, λοιπόν, κανένα λεπτό από τον υποδεικνυόμενο χρόνο βρασμού), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα.
-
6
Τα φέρνουμε μια-δυό γερές βόλτες να ανακατευθούν καλά, ζυμαρικά και σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια (2)