κύρια φωτογραφία συνταγής Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, τόνο και κανέλα
Zantina
Zantina @cook_8510028

Μια γρήγορη και εύκολη εναλλακτική για τα ζυμαρικά μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν η σάλτσα μας βγει λίγο ξινή λόγω της ντομάτας προσθέτουμε λίγη ζάχαρη πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.Η σάλτσα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πηχτή ούτε πολύ νερουλή, ώστε να δέσει ωραία με τα ζυμαρικά μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26 Minutes
5 άτομα
  1. 1 πακέτο ζυμαρικά
  2. 1 τόνος σε ελαιόλαδο ( 104 γρ. καθαρό βάρος)
  3. 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
  4. 4-5 τριμμένες ώριμες ντομάτες ή 3/4 συσκευασία χυμού ντομάτας
  5. 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  6. 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

  3. 3

    Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον βάζουμε και αυτόν στο σκεύος μας.

  4. 4

    Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και την αφήνουμε στη φωτιά για ακόμα 10 λεπτά.

  5. 5

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας. Όταν είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε μερίδες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
Μ' αρέσει κι εμένα πολύ να προσθέτω λίγη κανέλα στις κόκκινες σάλτσες με τόνο.

Από

Zantina
Zantina @cook_8510028
στις