Ζυμαρικά με σάλτσα καρότου - λουκάνικου
Μια εναλλακτικη λυση για οσους θελουν να δοκιμασουν κατι διαφορετικο απο τη κλασικη σαλτσα κιμα για ζυμαρικα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συγκεκριμενη σαλτσα δεν εχει πολλα υγρα, αν καποιος την προτιμα πιο υγρη μπορει να προσθεσει και λιγο χυμο ντοματας. Την συνταγη αυτη την βρηκα σε ενα ιταλικο βιβλιο με παραδοσιακες συνταγες για σαλτσες και απο τοτε την φτιαχνω συνεχεια, ετοιμαζεται γρηγορα και πιστεψτε με δεν ειναι καθολου βαρια!!!
Υλικά
-
500 γρ. ζυμαρικα (της αρεσκειας σας)
-
2 καροτα
-
2 λουκανικα χωριατικα φρεσκα
-
1 κρεμυδι
-
1 κλωνι σελερι ή σελινο
-
2 κ.σ. ντοματοπελτε
-
500 ml ζωμο βοδινου (1 κυβο)
-
2 κ.σ. ελαιολαδο
-
πιπερι
-
παρμεζανα (για το σερβιρισμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τριβουμε στο multi το κρεμυδι, τα καροτα και το σελερι και στη συνεχεια τα τσιγαριζουμε ελαφρα.
-
2
Προσθετουμε τα λουκανικα τα οποια τα εχουμε κοψει σε πολυ μικρα κομματακια (αν ειναι φρεσκα και μπορουμε να βγαλουμε την εξωτερικη τους πετσα, ακομη καλυτερα) και τα αφηνουμε να ροδισουν.
-
3
Προσθετουμε τον τοματοπελτε μας και ανακατευουμε να παει παντου.
-
4
Περιχυνουμε τα λουκανικα και τα λαχανικα με τον ζωμο που εχουμε ετοιμασει με τον κυβο και 1/2 λιτρο βραστο νερο και τα αφηνουμε να παρουν βραση, οταν αρχιζει να κοχλαζει χαμηλωνουμε την φωτια μας στο ελαχιστο και αφηνουμε την σαλτσουλα μας μεχρι να πιει τα υγρα της. Στο τελος προσθετουμε λιγο πιπερι.
-
5
Αφου ετοιμασουμε τη σαλτσα μας βραζουμε τα ζυμαρικα μας σε αφθονο αλατισμενο νερο και οταν ειναι ετοιμα τα στραγγιζουμε και χωρις να τα ξεπλυνουμε τα προσθετουμε στην κατσαρολα που εχουμε ετοιμασει την σαλτσα και τα ανακατευουμε ωστε να παει παντου η σαλτσα μας.
-
6
Τα σερβιρουμε με τριμενη παρμεζανα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)