Ζυμαρικά με σάλτσα κρεμμυδιού
Ζυμαρικά με μια απλή σάλτσα κρεμμυδιού. Η σάλτσα αυτή έχει μια νόστιμη, γλυκιά γεύση.
Υλικά
-
400 γρ. ζυμαρικά
-
600 γρ. λευκά κρεμμύδια
-
6-8 φύλλα φασκόμηλο
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
100 ml λευκό κρασί
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το φασκόμηλο.
-
2
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φασκόμηλο. Αφήστε για 10 λεπτά περίπου, να μαραθεί καλά το κρεμμύδι και να κιτρινίσει.
-
3
Προσθέστε 100 ml νερό, το κρασί και πιπέρι. Βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5' περίπου, μέχρι να μείνει λίγο μόνο ζουμάκι.
-
4
Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά al dente. Στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.
-
5
Κατεβάστε το σκεύος από την φωτιά, ρίξτε το μισό τυρί και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
6
Σερβίρετε αμέσως με το υπόλοιπο τυρί.
Σχόλια (12)