Ζυμαρικά με σπαράγγια και μανιτάρια
Είχα φάει μια ανάλογη συνταγή σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Μετά από δοκιμές, μια που μου άρεσε εξαιρετικά, κατάφερα να φτιάξω μια μακαρονάδα που με ικανοποίησε απόλυτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρότι μου αρέσει πολύ το τυρί στα μακαρόνια, αυτό το πιάτο μπορώ να το φάω και χωρίς. Αν νηστεύετε λοιπόν, αν είστε vegan ή αν γενικά δεν είστε φαν του τυριού, το πιάτο στέκεται μια χαρά και χωρίς αυτό.Και βεβαίως μπορείτε να βάλετε μερικές σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες αντί για τη σκόνη που έβαλα εγώ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 3. Τα πιο χοντρά μέρη τα κόβουμε και στη κάθετα στη μέση, ώστε να μπορέσουν να μαγειρευτούν όλα στον ίδιο χρόνο. Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες.
-
2
Βάζουμε 2 κ.σ. λαδάκι στο τηγάνι μας και τα σπαράγγια. Τα τσιγαρίζουμε για λίγη ώρα, μέχρι να δούμε να αρχίζουν να μαλακώνουν.
-
3
Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς τα σπαράγγια, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι, σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα να βράσει.
-
5
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό και λίγο λάδι ακόμα.
-
6
Αφήνουμε μέχρι να δέσει κάπως η σαλτσούλα και να έχουν γίνει και τα λαχανικά μας.
-
7
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας.
-
8
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
-
9
Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα εάν θέλουμε και απολαμβάνουμε!
Σχόλια