κύρια φωτογραφία συνταγής Ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα τυριού & απάκι Μάνης

Ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα τυριού & απάκι Μάνης

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. πένες
  2. 250 γρ. απάκι Μάνης κομμένο σε κυβάκια
  3. 1 κ.γ. ρίγανη
  4. μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  5. αλάτι - πιπέρι
  6. Για τη σάλτσα τυριού
  7. 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. 2 1/2 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, Σαν Μιχάλη, παρμεζάνα)
  9. 6 κ.σ. αλεύρι
  10. 1 λίτρο γάλα ζεστό
  11. τριμμένη φρυγανιά και τυρί για την κρούστα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Μόλις αφρίσει ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

  4. 4

    Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με τα τυριά.

  5. 5

    Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες και τις ανακατεύουμε καλά με το απάκι, τη ρίγανη ή το θυμάρι και μερικές κουταλιές από τη σάλτσα.

  6. 6

    Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
στις
,
Γεύση και σωστή τροφή στα φαγητά, τα γλυκά και το ψωμί!
Δες περισσότερα