Ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα τυριού & απάκι Μάνης
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάμε.
Υλικά
-
500 γρ. πένες
-
250 γρ. απάκι Μάνης κομμένο σε κυβάκια
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
-
αλάτι - πιπέρι
-
Για τη σάλτσα τυριού
-
70 γρ. μαργαρίνη
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 1/2 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, Σαν Μιχάλη, παρμεζάνα)
-
6 κ.σ. αλεύρι
-
1 λίτρο γάλα ζεστό
-
τριμμένη φρυγανιά και τυρί για την κρούστα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Μόλις αφρίσει ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
-
4
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με τα τυριά.
-
5
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες και τις ανακατεύουμε καλά με το απάκι, τη ρίγανη ή το θυμάρι και μερικές κουταλιές από τη σάλτσα.
-
6
Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια