Ζυμαροσπανακόπιτα
Διαφορετική και πολύ εύκολη σπανακόπιτα!! Πολύ ωραία για μπουφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από βιβλιαράκι μαγειρικής!
Υλικά
-
800 γρ. σπανάκι πλυμένο,κομμένο και στραγγισμένο καλά
-
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλ/μένο
-
1 φλ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
-
2 φλ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
-
1 1/2 φλ. γάλα
-
3 1/2 φλ. φαρίνα ίσως χρειαστεί 1/2 φλ. ακόμη
-
αλατοπίπερο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε λεκάνη βάζουμε τη φαρίνα, τη φέτα, το τυρί τριμμένο, το γάλα και το σοταρισμένο σπανάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στα υλικά.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας,αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα κομμάτια,σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 ρολά.
-
4
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλέκουμε τα ρολά σε κοτσίδα.
-
5
Με πινέλο λαδώνουμε τη ζυμαρένια μας κοτσίδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 45' περίπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
Σχόλια (16)