Ζύμη για αφράτα μπουρεκάκια ή ρολό

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μπουρεκάκια γεμιστά ή ρολό γεμισμένο με ότι γεύση επιθυμείτε, είτε ζαμπόν, είτε λουκανικάκια, είτε φέτα ή πιπεριές. Μπορείτε να φτιάξετε μικρά μπουρεκάκια ή μεγάλο στρογγυλό μπουρέκι ή ρολό τυλιχτό και να το κόβετε σε φέτες. Ιδανικό για παιδικά πάρτυ και γιορτές.

Ζύμη για αφράτα μπουρεκάκια ή ρολό

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
  • 70 γραμ.φρέσκια μαγιά
  • 700 μ.λ. γάλα χλιαρό
  • 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • γέμιση της αρεσκείας σας (αλλαντικά ή τυριά ή λαχανικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Φτιάχνει: 3 ταψιά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε την μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλέυρι μας. Φτιάχνουμε μια μαλακή έυπλαστη ζύμη.
  3. Κλείνουμε την ζύμη μας με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί, σε ζεστό μέρος.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη και γεμίζουμε με ότι αγαπάμε. Τυλίγουμε ή κλείνουμε την ζύμη προσέχοντας η πάνω πλευρά να είναι λεία.
  5. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.
  6. Αλοίφουμε με αυγό, ρίχνουμε και λίγο σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
  7. Άν θέλετε να φτιάξετε ρολό, τότε ανοίγετε μακρόστενο φύλλο απο την ζύμη βάζετε ελάχιστη γέμιση σε όλη την επιφάνια και τυλίγετε σε ρολό. Αφήνετε το ρολό στο ταψί να φουσκώσει και αλοίφετε με αυγό και σουσάμι. Όταν κρυώσει κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία

Λίγα μυστικά ακόμα

Eγώ τα γεμίζο με κομματάκια ζαμπόν ή με φέτα ή με σκέτες πιπερίες ή με λουκανικάκια.

Προσοχή με το κίτρινο κασέρι, αν το παραγεμίσετε θέλει περισσότερο ψήσιμο.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 13-2-11  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή έχω κ εγώ..ΥΠΈΡΟΧΗ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 13-2-11  
    Ευχαριστώ για την βαθμολογία σου,είναι έυκολη και νόστιμη ζύμη,πραγματικά υπέροχη όπως λές :)
    #
    Σχόλιο από Deppy f, 3-8-11  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-8-11  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Deppy f για τα καλά σου λόγια.Καλή σου μέρα:)
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 31-3-12  
    Καλημέρα!!! Δεν βαθμολογώ, γιατί δεν τα έχω φτιάξει, αλλά την έχω προσθέσει στις αγαπημένες γιατί "μαζεύω" συνταγές για το πάρτυ που θα κάνω σε μερικές εβδομάδες για τα γενέθλια του Μαριούλη μου!!! Έχω μια απορία, εκεί που γράφεις 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο τί είδους φλιτζανάκια εννοείς;;; Του καφέ;;; Γιατί φλιτζάνια από φλιτζάνια διαφέρουν...και η φωτογραφία είναι πολύ δελεαστική για να τα φτιάξω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 31-3-12  
    Φανταζομαι πως εννοει τα μικρα του ελληνικου καφε,γιατι του τσαγιου θα ειναι πολυ μεγαλη η ποσοτητα του λαδιου μεσα στο μειγμα,μαλλον γι'αυτο και λεει φλυτζανακια.Ας περιμενουμε να μας απαντησει μεχρι τοτε ελπιζω να βοηθησα :)
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 31-3-12  
    Καλησπέρα Μιχαλίτσα.Τα φλιτζανάκια που γράφω είναι του ελληνικού καφέ τα μικρά.

    Φλιτζάνια λέμε αυτά του τσαγιού ή εκεί που πίνουμε γαλλικό καφέ και η κούπες είναι η μεγαλές που πέρνουν μεγαλύτερη ποσότητα,απο τα φλιτζάνια.Ελπίζω να σε βοήθεισα:)


    Σε ευχαριστώ πολύ ΣΙΛΒΥ,σωστά απάντησες να είσαι καλά:)
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 2-4-12  
    Κι εγώ αυτά φαντάστηκα, τα μικρά του καφέ...αλλά επειδή εγώ δεν έχω ακόμα φλιτζανάκια και φλιτζάνια απ'όλα τα είδη (τώρα φτιάχνουμε το σπίτι μας) θα δανειστώ από τη μαμά μου η οποία όμως έχει 2 ειδών φλιτζανάκια του καφέ...τέλος πάντων, θα τα δοκιμάσω με το πιο μικρό και το πολύ πολύ να βάλω λίγο ακόμα ελαιόλαδο!!! Πάντως ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και εσένα ΣΙΛΒΥ και εσένα TSOFAGR!!! ;-)
    #
    Σχόλιο από despoina9, 26-1-13  
    θελω να κνω μια ερωτηση.ποση ωρα αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει?
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 26-1-13  
    Καλησπέρα,τουλάχιστον 30 λεπτά.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Μαρία_Ρκ, 12-2-14  

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 13-2-11  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή έχω κ εγώ..ΥΠΈΡΟΧΗ!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 13-2-11  
    Ευχαριστώ για την βαθμολογία σου,είναι έυκολη και νόστιμη ζύμη,πραγματικά υπέροχη όπως λές :)
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 4-8-11  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Deppy f για τα καλά σου λόγια.Καλή σου μέρα:)
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 31-3-12  
    Φανταζομαι πως εννοει τα μικρα του ελληνικου καφε,γιατι του τσαγιου θα ειναι πολυ μεγαλη η ποσοτητα του λαδιου μεσα στο μειγμα,μαλλον γι'αυτο και λεει φλυτζανακια.Ας περιμενουμε να μας απαντησει μεχρι τοτε ελπιζω να βοηθησα :)
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 31-3-12  
    Καλησπέρα Μιχαλίτσα.Τα φλιτζανάκια που γράφω είναι του ελληνικού καφέ τα μικρά.

    Φλιτζάνια λέμε αυτά του τσαγιού ή εκεί που πίνουμε γαλλικό καφέ και η κούπες είναι η μεγαλές που πέρνουν μεγαλύτερη ποσότητα,απο τα φλιτζάνια.Ελπίζω να σε βοήθεισα:)


    Σε ευχαριστώ πολύ ΣΙΛΒΥ,σωστά απάντησες να είσαι καλά:)
    #
    Σχόλιο από despoina9, 26-1-13  
    θελω να κνω μια ερωτηση.ποση ωρα αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει?
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 26-1-13  
    Καλησπέρα,τουλάχιστον 30 λεπτά.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Μαρία_Ρκ, 12-2-14  

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Deppy f, 3-8-11  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 31-3-12  
    Καλημέρα!!! Δεν βαθμολογώ, γιατί δεν τα έχω φτιάξει, αλλά την έχω προσθέσει στις αγαπημένες γιατί "μαζεύω" συνταγές για το πάρτυ που θα κάνω σε μερικές εβδομάδες για τα γενέθλια του Μαριούλη μου!!! Έχω μια απορία, εκεί που γράφεις 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο τί είδους φλιτζανάκια εννοείς;;; Του καφέ;;; Γιατί φλιτζάνια από φλιτζάνια διαφέρουν...και η φωτογραφία είναι πολύ δελεαστική για να τα φτιάξω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!!!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 2-4-12  
    Κι εγώ αυτά φαντάστηκα, τα μικρά του καφέ...αλλά επειδή εγώ δεν έχω ακόμα φλιτζανάκια και φλιτζάνια απ'όλα τα είδη (τώρα φτιάχνουμε το σπίτι μας) θα δανειστώ από τη μαμά μου η οποία όμως έχει 2 ειδών φλιτζανάκια του καφέ...τέλος πάντων, θα τα δοκιμάσω με το πιο μικρό και το πολύ πολύ να βάλω λίγο ακόμα ελαιόλαδο!!! Πάντως ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και εσένα ΣΙΛΒΥ και εσένα TSOFAGR!!! ;-)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά-συνοδευτικά-μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    αγαπημενες ζυμες
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
    Για μπουφέ
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της pablo di karra
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 370 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ