Ζύμη για αφράτα μπουρεκάκια ή ρολό

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Μπουρεκάκια γεμιστά ή ρολό γεμισμένο με ότι γεύση επιθυμείτε, είτε ζαμπόν, είτε λουκανικάκια, είτε φέτα ή πιπεριές. Μπορείτε να φτιάξετε μικρά μπουρεκάκια ή μεγάλο στρογγυλό μπουρέκι ή ρολό τυλιχτό και να το κόβετε σε φέτες. Ιδανικό για παιδικά πάρτυ και γιορτές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Eγώ τα γεμίζο με κομματάκια ζαμπόν ή με φέτα ή με σκέτες πιπερίες ή με λουκανικάκια.Προσοχή με το κίτρινο κασέρι, αν το παραγεμίσετε θέλει περισσότερο ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 ταψιά
  1. Για την ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
  3. 70 γραμ. φρέσκια μαγιά
  4. 700 μ.λ. γάλα χλιαρό
  5. 2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο
  6. αλάτι - πιπέρι
  7. ελάχιστη ζάχαρη
  8. γέμιση της αρεσκείας σας (αλλαντικά ή τυριά ή λαχανικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλέυρι μας. Φτιάχνουμε μια μαλακή έυπλαστη ζύμη.

  3. 3

    Κλείνουμε την ζύμη μας με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί, σε ζεστό μέρος.

  4. 4

    Ανοίγουμε την ζύμη και γεμίζουμε με ότι αγαπάμε. Τυλίγουμε ή κλείνουμε την ζύμη προσέχοντας η πάνω πλευρά να είναι λεία.

  5. 5

    Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Αλοίφουμε με αυγό, ρίχνουμε και λίγο σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°c μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.

  7. 7

    Άν θέλετε να φτιάξετε ρολό, τότε ανοίγετε μακρόστενο φύλλο απο την ζύμη βάζετε ελάχιστη γέμιση σε όλη την επιφάνια και τυλίγετε σε ρολό. Αφήνετε το ρολό στο ταψί να φουσκώσει και αλοίφετε με αυγό και σουσάμι. Όταν κρυώσει κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα