Ζύμη για αφράτη πίτσα σαν της pizza hut

Bαθμολογία: 4.8634
       
 
432 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ζύμη για αφράτη πίτσα και πεϊνιρλί.
Ζύμη για αφράτη πίτσα σαν της pizza hut
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί sprite (330ml)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερο (330ml)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κ. αλέυρι
  • 1/2 με 1 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 2 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)
Κόστος:
(50 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(50 ψήφοι)
Προετοιμασία: 39' (37 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 108' (34 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεστένουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την sprite, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά. Ανακατέυουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλέυρι και μετα το αλάτι.
  2. Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλέυρι και λάδι εως ότου γίνει μια μάλακη ζύμη.
  3. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το ρίχνουμε αφού ρίξουμε λίγο αλέυρι γιατί δεν κάνει να έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά. Επίσης δεν βάζουμε ζάχαρη γιατί ειναι γλυκιά η sprite.

Η γέυση της ζύμης είναι οπως η αφράτη ζύμη της pizza hut.

Σχετικές συνταγές

Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
       
       
(23)
Ζύμη για πίτσα 3 Ζύμη για πίτσα 3
       
       
(13)
Σπιτική Pizza Hut Σπιτική Pizza Hut
       
       
(1)
Pizza Fan (και καλύτερη!) Pizza Fan (και καλύτερη!)
       
       
(11)
Ζύμη για πίτσα Ζύμη για πίτσα
       
       
(213)
Ζύμη για Πίτσα 4 Ζύμη για Πίτσα 4
       
       
(82)
Ζύμη για πίτσα 2 Ζύμη για πίτσα 2
       
       
(24)

    567 Όλα

    #
    Σχόλιο από sidirena, 19-12-10  
    Τα 5 πηρουνακια ειναι νομιζω πραγματικα πολυ λιγα!Η ζυμη αυτη ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει σε ζυμη πιτσας και πιστεψτε με εχω δοκιμασει πολλες...Αφρατο τελειο και πολυ νοστιμο ζυμαρακι,σ'ευχαριστουμε πολυ-πολυ!
    #
    Σχόλιο από ΓΝΩΜΟΝAΣ, 26-12-10  
    για να δουμε πως θα γινει το ζυμαρι...........
    νομιζω οτι θα γινει καλη απο τα υλικα που θελει μεσα το ζυμαρι βγαζω αυτο το συμπερασμα
    #
    Σχόλιο από elmar, 30-12-10  
    Ένα θα πω μόνο: πρώτη φορά λαμβάνω τόσο πολλά θετικά σχόλια!
    Ευχαριστούμε πολύ για την τέλεια συνταγή!
    Χρόνια Πολλά!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΤΕΜΗ, 13-1-11  
    #
    Σχόλιο από XeniaPd, 18-1-11  
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 20-1-11  
    Πολύ νόστιμη!!!
    Αντιμετώπισα όμως κάποιο πρόβλημα, που δεν μου έχει ξανασυμβεί, στα πολλά-πολλά χρόνια, που φτιάχνω πίτσα. Στην επιφάνεια της ζύμης που έστρωσα την σάλτσα, μου έγινε κάπως σαν "λάσπη". Όσο περνούσε η ώρα, (αφού είχε ψηθεί, εννοώ) στέγνωνε και διορθωνόταν κάπως, αλλά γενικά, η ζύμη "πότισε" από τη σάλτσα. Μήπως ξέρει κανείς, τί συνέβει? Ή μήπως θα έπρεπε η ζύμη, να ψηθεί για μερικά λεπτά, μόνη της, να κάνει μια "κρούστα"? Πάντως τα 5 πιρουνάκια, σου τα δίνω άνετα, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να έκανα εγώ κάποιο λάθος. Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 31-1-11  
    Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με την aggalexa ενω ειχε ψηθει η ζυμη ,οπου υπηρχε σαλτσα ηταν λασπωμενη!Και πολυ γλυκια κατα τη γνωμη μου.
    #
    Σχόλιο από coco, 3-2-11  
    Επειδή το λιγουρεύομαι ήδη... σε τι πάχος πρέπει να κάνω την ζύμη???? :)
    Μου αρέσει η αφράτη ζύμη σε πίτσα, όχι η λεπτή και τραγανή. Αν μπορείς να με καθοδηγήσεις για το ύψος της ζύμης στο ταψί πριν ψηθεί.. Πόση απόκλιση έχει με το μετά, αφού ψηθεί?
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 3-2-11  
    Coco, η ζύμη αυτή φτιάχνει 2 λαμαρίνες φούρνου, οπότε αν την μοιράσεις στα 2 και την απλώσεις με το φούσκωμα θα είναι λίγο πιο πάνω απο το ύψος του τοιχόματος του ταψιού.Πρόσεχε όμως να είναι σε όλη την επιφάνεια ίση η ζύμη (χωρίς βουναλάκια περισσότερης σε ένα σημείο κ σ΄άλλο λιγότερης ) για να φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα. Ελπίζω να σε βοήθησα. καλή επιτυχία και καλοφάγοτη!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από coco, 4-2-11  
    Λοιπόν... καταρχάς δε μου φούσκωσε καθόλου η ζύμη, ούτε πριν ούτε μετά το ψήσιμο :(
    Βέβαια σαν γεύση μας άρεσε αρκετά, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα ζύμη σπιτική! Από κανα-δυο φίλες που είχαμε ξαναφάει.... μακράν καλύτερη η συνταγή σου! :)
    Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι καλύτερα...!
    #
    Σχόλιο από velina, 7-2-11  
    Άριστα κι από μένα για την ευκολία και την άριστη γεύση!!!!!Δεν χρησιμοποίησα sprite αλλά σόδα και πρόσθεσα 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη. Μιά χαρούλα έγινε!!!! Την επόμενη επίσης με τη ζύμη που μου περίσσεψε έφτιαξα κι εξαιρετικά τηγανόψωμα διατηρώντας την ζύμη στο ψυγείο!!!! Την άφησα για 1 ωρίτσα σε θερμοκρασία δωματίου (ξαναφούσκωσε), άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη και αφού σκόρπισα φετούλα, "τα έκλεισα" και μετά τα πέρασα από το τηγάνι!!!! Απλά τέλεια.....Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από giorgos123, 11-2-11  
    #
    Σχόλιο από marouka10, 13-2-11  
    Πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω πίτσα και ευτυχώς που επέλεξα την συγκεκριμένη.Πήρα άριστα από τον άντρα μου και τους φίλους μας.Και εγώ έβαλα παραπάνω αλεύρι,από εκείνο που αναγράφεται.Συγχαρητήρια για τη συνταγή σου!!!





    #
    Σχόλιο από mamasofi, 13-2-11  
    Μπράβο πιπερίτσα!Σούπερ η συνταγή σου. Την έκανα εχθές πρώτη φορά (μισή δόση) κι έγινε τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 14-2-11  
    Σε λίγες μέρες θα είναι τα 2α γενέθλια του γιου μου και άρχισα να σκέφτομαι το μενού. Θα μπορούσα να ετοιμάσω τις πίτσες από την προηγούμενη μέρα και να τις βάλω στο ψυγείο?Και να τις ψήσω την επομένη το πρωί? Ή θα μου λασπώσει λέτε η ζύμη από την σάλτσα άμα μείνει τόσες ώρες? Αλλιώς θα πρέπει να παραγγείλω έτοιμες γιατί εκείνη την ημέρα μιας και θα κάνουμε τη γιορτή μεσημέρι δεν θα προλάβω να τις φτιάξω, αφού θα έχω και άλλα φαγητά να κάνω.
    #
    Σχόλιο από ioannama, 14-2-11  
    καλημέρα,είμαι καινούρια στο site και στην μαγειρική και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την ζύμη για πίτσα. Παλιότερα που είχα φτιάξει, αν και είχα βάλει μπόλικο λάδι στο ταψί όλη η ζύμη κόλλησε, επίσης δεν ψήθηκε σωστά, με αποτέλεσμα απ'έξω να ξεραθεί και μεσά το ζυμάρι να είναι λίγο λασπωμένο.Θέλω να δοκιμάσω και αυτήν την ζύμη αλλά φοβάμαι πάλι μην γίνει το ίδιο ξερή. Είναι καλύτερα να ψηθεί μέσα στο ταψί σε χαρτί για ψήσιμο? σε πόσους βαθμούς & πόση ώρα? επίσης την ψήνω μαζί με τα υλικά ή στην αρχή μόνο την ζύμη? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θέλω ειλικρινά να μάθω, γιατί μας αρέσουν οι πίτσες και θα ήθελα να μάθω να φτιάχνω και μόνη μου.
    #
    Σχόλιο από coco, 15-2-11  
    ioannama εγώ την έβαλα σε χαρτί ψησίματος κουζίνας και ήταν μια χαρά! Στους 200 βαθμούς νομίζω μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη στα πλαϊνά της και με όλα τα υλικά από την αρχή. Ελπίζω να σε βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από χοχα, 16-2-11  
    θα ηθελα να εβαζα 10 πιρουνακια!!!απλα τελεια.ευχαριστω για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 18-2-11  
    Κορίτσια έκανα χθες τη ζύμη για να φτιάξω πίτσες και να τις βάλω κατάψυξη. Μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι.Έίχα πάρει αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης τα οποία σύγκρινα με τα ταψιά του φούρνου και ήταν ελαφρώς μικρότερα. Έτσι χώρισα τη ζύμη στα δυο. Άρχισα να την απλώνω στα ταψάκια και είδα ότι έβγαινε αρκετά παχουλό το ζυμαράκι. Έτσι έκοψα λίγο ζυμαράκι και από τα δυο και έκανα και ένα άλλο μέτριο ορθογώνιο ταψάκι για να το ψήσω σήμερα..Όμως έχω απορία!!! Το ζυμαράκι που έστρωσα στα δυο μεγάλα ταψάκια είχε πάχος 1 εκατοστό περίπου!!! Λέτε να μου γίνει σαν ψωμί από κάτω όταν ψηθεί?? Το έκανα πολύ παχύ? Αν ναι, υπάρχει τρόπος κατά το ψήσιμο να το κάνω να μη φουσκώσει πάρα πολύ? Να τις τρυπήσω με το πηρούνι καθώς ψήνονται? Έφτιαξα τις πίτσες και τις έβαλα κατάψυξη για να τις ψήσω στα γενέθλια του γιου μου που θα έχω κι άλλες ετοιμασίες και δεν θα προλαβαίνω...
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 18-2-11  
    Έχω φτιάξει πολλές φορές αυτή τη ζύμη(με έναν κύβο νωπής μαγιάς περίπου 40-50γρ.) και ξεχνάω κάθε φορά να ψηφίσω. Είναι τέλεια!!! Παχουλοαφράτη!!!(χαχαχαχα!)

    480 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 21-6-10  
    αγαπητή beba,φτιάχνει 2 ταψιά φούρνου τις πλάκες (λαμαρίνες)που έχουμε στο φούρνο μας.και ναι μπορείς μειώνοντας τα υλικά στη μισή δόση θα κάνεις μόνο το ένα ταψί. όχι δεν είναι η ζύμη απο την pizza hut, απλά είναι κατα 90% η ίδια γέυση.
    #
    Σχόλιο από Beba, 22-6-10  
    Αγαπητή piperitsa kafteri, ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μόλις είδα τη συνταγή ενθουσιάστηκα, γιατί τα παιδιά μου τρελαίνονται για την αφράτη ζύμη της pitsa Hut. Μάλιστα παλιότερα είχα ζητήσει από το σάιτ τη συνταγή αυτής της ζύμης, αλλά δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Θα τη δοκιμάσω μόλις μπορέσω και θα επανέλθω με παρατηρήσεις και πιρουνάκια. Και πάλι ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sam, 23-6-10  
    Εδώ και χρόνια φτιάχνω pizza χωρίς να με ικανοποιεί απόλυτα καμιά ζύμη.Η συγκεκριμένη ειναι αυτό που ακριβώς ήθελα και όλοι μου ζητησαν την συνταγή!!!Τέλεια!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από popi_k, 25-6-10  
    Υπέροχη ζύμη! Μπράβο! Επιτελούς μία ζύμη που μου πετυχαίνει! Έφτιαξα και πίτσα και πεϊνιρλί!
    #
    Σχόλιο από Beba, 25-6-10  
    Την έφτιαξα σήμερα, αλλά δεν μου έγινε πολύ αφράτη.Ίσως ήθελα περισσότερο φούσκωμα.Ίσως έβαλα πολύ λάδι. Θα την ξανακάνω σύντομα. Από γεύση πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Beba, 25-6-10  
    Εννοώ η ζύμη ήθελε περισσότερο φούσκωμα και όχι εγώ φυσικά, όπως έγραψα εκ παραδρομής.
    #
    Σχόλιο από xstam, 26-6-10  
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 26-6-10  
    Πολύ καλή η ζύμη έκανα εχθές και έβαλα μόνο κασέρια επάνω 4 ειδών έγινε φανταστική εγώ πάλι δεν την θέλω πολύ φουσκωτή στο ψήσιμο και έτσι την πυρουνιάζω μέσα στο ταψί κάνω με το πιρούνι παντού τρύπες και γίνετε τέλεια
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 27-6-10  
    Πολύ καλή και εόκολη ζύμη είναι αδύνατον να μην σου πετύχει, ακόμα και αν είσαι αρχάρια. Εμένα μου πήρε 1.200 αλεύρι και 1.5 φλυτζάνι λάδι.Νομίζω όμως ότι θέλει και ένα κουταλάκι ζάχαρη γιατί της Hut είναι λίγο πιο γλυκό.Κατά τα άλλα πολύ ελαφριά ζύμη.
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 27-6-10  
    Γεια σας, σας ευχαριστώ όλους που δείξατε την προτίμησή σας στην συνταγή μου και για τα σχόλια και για τα πηρουνάκια.chocomaria, το αλεύρι και το λάδι ειναι απο τα υλικά που άλλες φορές η συνταγή θέλει λίγο παραπάνω από το αναγραφόμενο, οπότε θα το διορθώσω και έγω στα υλικά μου σε ευχαριστώ για την παρατήρηση. καλά μαγειρέματα σε όλους........
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 28-6-10  
    Πολύ ωραίο ζυμαράκι!!! Μπραβο μ άρεσε πολύ.Αφράτο, όπως το είπες και νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από xstam, 28-6-10  
    φτιαχνω χρονια σπιτικη πιτσα.κατα καιρους δοκιμαζα παραλλαγες της ζυμης.κατεληξα σε αυτη.αφρατη ζυμη!!!!τελεια!!!!συνηθως φτιαχνω πιτσα και τη βαζω στη καταψυξη.πριν λιγες μερες ειχα επισκεψεις την εβγαλα απο ψυγειο και την εψησα.ξετρελλαθηκε η φιλη μου!της εδωσα την συνταγη!ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 29-6-10  
    υπέροχο ζυμαράκι. μέτα απο 10 χρόνια άλλαξα συνταγή. την δοκιμάσαμε και κολλήσαμε.να σου πω μόνο ότι μέσα σε 10 μέρες έφτιαξα πίτσα 3 φορές σε παρέα. μου κάνει εντυπωση που την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο. ουτε λασπώνει, ούτε τίποτα. τέλεια, σου λέω!!! ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 29-6-10  
    Την πηρούνιασα σαν το tsoyrekaki γιατί δεν τη θέλουμε και εμείς φουσκωτή.
    Πολύ αφράτη αν και νομίζω ότι γλύκιζε λίγο .
    #
    Σχόλιο από Vinny, 30-6-10  
    Να ρωτήσω κάτι? Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη? Αν ναι, πώς είναι ο καλύτερος τρόπος και για πόσον καιρό? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 30-6-10  
    είχα βάλει ζύμη στην κατάψυξη την έβγαλα και το έκανα νοστιμότατο καλτσόνε καλά έχω πάθη την πλάκα μου με την ζύμη μπράβο και πάλι
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 30-6-10  
    οχχ ενώ είχα ψήφιση με πιρουνάκια καταλάθος ψήφισα πάλι και μετρήσε χεχεχεχε
    #
    Σχόλιο από popi_k, 3-7-10  
    Αρχικά να πω πως δεν χρειάστηκε περισσότερο λάδι απ'οσο λεει η συνταγή,εμένα μου φάνηκε μια χαρα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σαν πεινιρνί μου φούσκωσε πολύ περισσότερο απ' ότι σαν πίτσα! μήπως φταίει η σάλτσα που δε το αφησε να φουσκώσει τόσο?τα πεινιρλί διπλασιαστηκαν σχεδόν!!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-7-10  
    Με την συνταγή σου piperitsa με έβγαλες ασπροπρόσωπη στη χθεσινή μάζωξη! Απίθανη γεύση! αλλά και εμφάνιση! Δες φώτο, Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 3-7-10  
    popi k η ζύμη τις πίτσας έχει μέσα μαγιά θα πρέπη να πάρεις λιγότερο ζυμαρι για να κάνεις πεινιρλη και περισότερο για πίτσα αν δεν θέλησ να φουσκωση πολύ θα πρέπη να κάνεις πολές τρύπες πάνω στο ζυμαρι σου με ένα πιρούνι και θα δις την διάφορα το ίδιο κάνω εγώ και στην πίτσα και στο πεινιρλι άλλα και στο καλτσόνε
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Επόμενο > Τέλος >>

    68 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από christin2, 18-6-10  
    να ρωτησω κατι, λεγοντας 1 κ. αλευρι εννοεις 1 κιλο ετσι? και τι τυπο αλευρι χρησιμοποιεις?
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 19-6-10  
    να ρωτησω κατι? γιατι δεν κανει να ερθει σε επαφη το αλατι με την μαγια? δεν φουσκωνει????
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 19-6-10  
    christin2 ,καλησπ'ερα , ναι εννοώ 1 κιλό αλέυρι και χρησιμοποιώ αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από Beba, 19-6-10  
    Για πόσα ταψιά είναι αυτή η ποσότητα; Μπορούμε να κάνουμε τη μισή ζύμη;
    Μοιάζει ή είναι η συνταγή της Pizza Hut;
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 22-6-10  
    Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει κανεις.... επειδη η sprite 1ον εχει τις χ θερμιδες λογω ζαχαρης και δεν ξερω τι αλλα συστατικα κ 2ον δεν μου αρεσει καθολου η γευση της... η ερωτηση μου ειναι η εξης... γινεται να αντικατασταθει με σοδα (αυτη που πινουμε)ή ανθρακουχο νερο;
    #
    Σχόλιο από Beba, 23-6-10  
    Αγαπητή Sam, μοιάζει δηλαδή με την αφράτη ζύμη της pizza Hut και από γεύση;
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 23-6-10  
    Αγαπητή gogo-lacta,μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις την sprite με σόδα που πίνουμε ή με ανθρακούχο νερό όμως τότε θα χρειαστεί να βάλεις 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη στη ζύμη σου.την εχω φτιάξει και με μπύρα ακόμα και απλά πρόσθεσα τη ζάχαρη. Βέβαια με την sprite γίεται πιο ελαφριά στη γεύση.
    Πολύ χαιρομαι που σου άρεσε sam να 'σαι καλα.ναι beba μοιάζει πολύ με την αφράτη ζύμη της pizza hut.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-6-10  
    Καλημέρα όσοι την φτιάξατε βάλατε sprite ή ανθρακούχο νερό;
    #
    Σχόλιο από margie781, 30-6-10  
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τον τρόπο ψησίματος της πίτσας. Σε πόσους βαθμούς, σε ποια σκάλα του φούρνου και για πόση ώρα την ψήνετε? Ευχαριστώ προκαταβολικά
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-10  
    mitsaki ναι εγω τουλαχιστον εβαλα σπραιτ για να βγει βασικα πιο γλυκια η ζυμη φανταζομαι λογω ζαχαρης αλλιως δε νομιζω να υπαρχει διαφορα.
    margie781 αγω επειδη ψηνω παντα δυο ταψια(δες φωτο) ψηνω στους 160 βαθμους στον αερα ,πρωτη και τριτη ραγα του φουρνου απο κατω για 50' περιπου
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 30-6-10  
    Καλησπέρα σας, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου. Χαρούλα, σε ευχαριστώ πολύ που ανέβασες φωτό.Μargie781, για 2 ταψιά ακολούθησε το ψήσιμο της χαρούλας, για ένα ταψί στη μεσαία σχάρα στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Vinny μου, μπορεις να βάλεις στην κατάψυξη την ζύμη.θα την βάλεις μέσα σε πολυμπάγκ και οταν την χρειαστείς την βγάζεις και την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει για να είναι ετοιμη για χρήση. Μπορεί να συντηρηθεί ως και 2 εβδομάδες.
    #
    Σχόλιο από Vinny, 13-7-10  
    Hello everybody!
    Να ρωτήσω κάτι, επειδή έχω στο ψυγείο νωπή μαγιά και θέλω να τη χρησιμοποιήσω γιατί θα λήξει, μπορώ σε αυτή τη συνταγή αντί για ξηρή μαγιά να βάλω νωπή?
    Thank you!
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 13-7-10  
    Σας ευχαριστώ όλους πολύ που τιμήσατε την συνταγή μου. και vinny μπορεις άνετα να βάλεις νωπή μαγια.
    #
    Σχόλιο από faten, 3-9-10  
    Καλημέρα. Δοκίμασα προσφάτα αυτη τη συνταγή.Ηταν η πιο αφρατη ζυμη που εχω πετύχει αλλα είχα ενα προβλημα και θα θελα τη βοηθεια σας.η ζυμη ηταν τοοσο ελαστικη που μετα δυσκολιασ απλωνοταν και ετσι το αποτελεσμα οταν πια ψηθηκε η πιτσα δεν ηταν αυτο που περιμενα.τα κανα ολα κατα γραμμα.τι δεν πηγε καλα αραγε??
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 18-9-10  
    Αχ τι μου έκανες πρωί πρωί!!!! την είδα και ξετρελάθηκα, μονο μία ερώτηση θέλω να κανω μπορώ να την ανοίξω την ζύμη και με τα χερια μεσα στο ταψι ή θελει πλαστη?(ειμαι λιγο τεμπελα)!!! θα επανερθω με πηρουνακια μολις την κάνω.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από pasta511, 26-9-10  
    Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση(μάλλον χαζή), για να κάνω την μισή δόση, πρέπει να βάλω όλα τα υλικά σε μισή ποσότητα; Εντάξει το αλεύρι και το νερό ξέρω, θα τα βάλω μισά, αλλά θα βάλω και μισό φακελάκι μαγιά? Με τόσα καλά σχόλια που διάβασα, ανυπομονώ να την φτιάξω κι εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-9-10  
    Αποτι ξερω ειναι χημικη ενωση, για να φουσκωσει η μαγια θελει λιγη ζαχαρη ή οπως εδω την sprite, αντιθετως δεν πρεπει να ερθει σε επαφη καθολου η μαγια με το αλατι γιατι δεν θα την αφησει να ενεργησει.
    #
    Σχόλιο από xrisanthi26, 3-10-10  
    μια απορια εχω,επειδη την δοκιμασα και γω και μου βγηκε λιγο νερουλη,μηπως εκανα κατι λαθος?ειμαι βεβαια αρχαρια εως και ασχετη...ποση ωρα την ζυμωνετε?οταν ριχνεις την σπραιτ με το χλιαρο νερο δεν ειναι ασχετο αφου το νερο κρυωνει κατευθειαν...απαντηστε μου συντομα
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 5-10-10  
    Μια ερώτηση κορίτσια: Σχετικά με την αποθήκευση της ζύμης στην κατάψυξη, σε ποιο στάδιο γίνεται????? Πριν το φούσκωμα ή μετά ????
    Ευχαριστώ....
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-10-10  
    Καλημερα!!! Να ρωτησω κατι κ οποιος την εχει φτιαξει κ μπορει να μου απαντησει.
    Μα αυτες τις δοσεις βγενουν τα δυο ταψια του φουρνου πιτσα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 29-6-10  
    Η ζυμη ειναι για 5πιρουνο βεβαια!!! Hut δεν ειναι σιγουρα ,αλλα ειναι απο τις πιο αφρατες ,νοσστιμες ζυμες πιτσας που εχω φτιαξει!!Εξαιρετικη!! εβαλα 1 κγ ζαχαρη ,ισως ηθελα και λιγο ακομα και την αφησα να φουσκωσει πανω απο μια ωρα
    #
    Σχόλιο από Sofiathenes, 7-7-10  
    Πολύ καλή, και μάλιστα μένει καλή και τη δεύτερη μέρα (δεν μπαγιατεύει, δεν σκληραίνει κλπ). Βέβαια δεν μπορώ να πω αν μοιάζει με της pizza hut γιατί έβαλα αλεύρι ολικής! (και το συνιστώ ανεπιφύλακτα)
    #
    Σχόλιο από anna777, 21-11-10  
    #
    Σχόλιο από sofika, 29-11-10  
    γεια σας!το ζυμαρακι ειναι παρα πολυ νοστιμο αλλα εχω ενα προ βληματακι παρολο που την εφτιαξα 2 φορες δεν μου φουσκωσε σχεδον καθολου με αποτελεσμα να μου γινεται λιγο λασπομενη, ακολουθω την συνταγη κατα γραμμα δεν μπορω να καταλαβω που κανω το λαθος. sos βοηθεια....
    #
    Σχόλιο από velina, 7-2-11  
    Άριστα κι από μένα για την ευκολία και την άριστη γεύση!!!!!Δεν χρησιμοποίησα sprite αλλά σόδα και πρόσθεσα 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη. Μιά χαρούλα έγινε!!!! Την επόμενη επίσης με τη ζύμη που μου περίσσεψε έφτιαξα κι εξαιρετικά τηγανόψωμα διατηρώντας την ζύμη στο ψυγείο!!!! Την άφησα για 1 ωρίτσα σε θερμοκρασία δωματίου (ξαναφούσκωσε), άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη και αφού σκόρπισα φετούλα, "τα έκλεισα" και μετά τα πέρασα από το τηγάνι!!!! Απλά τέλεια.....Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από marouka10, 13-2-11  
    Πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω πίτσα και ευτυχώς που επέλεξα την συγκεκριμένη.Πήρα άριστα από τον άντρα μου και τους φίλους μας.Και εγώ έβαλα παραπάνω αλεύρι,από εκείνο που αναγράφεται.Συγχαρητήρια για τη συνταγή σου!!!





    #
    Σχόλιο από noukatso, 10-4-11  
    polu wraia i zimi!!! eftiaxa duo kai kai mia pio mikri giati ithela na einai lepti i zimi kai bgikan teleies!!!
    #
    Σχόλιο από kourkoumpinaki, 27-5-11  
    Απίστευτη ζύμη!! Συγνώμη που καθυστέρησα να βαθμολογήσω... είμαι αδικαιολόγητη! Την έφτιαξα 4 φορές μέχρι σήμερα και με μικρές παραλλαγές που αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες! Έφτιαξα (εκτός από πίτσα) ατομικές πιτούλες για σουβλάκι, "σπιτικό" γύρο αλλά και για να σερβίρω πάνω τους μεξικάνικο (καυτερές μπουκίτσες κοτόπουλου με σαλτσούλα, πιπεριές, μανιτάρια κλπ). Τις έφτιαξα ως εξής: Μικρές πιτούλες, τις τρύπησα αρκετά για να μην φουσκώσουν, τις έψησα για 10 λεπτά και όταν κρύωσαν τις έβαλα στην κατάψυξη. Όταν τις χρειάστηκα τις απόψυξα ελαφρώς, λάδωσα ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και τις τηγάνισα να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι. Φυσικά έφτιαξα και ατομικές πίτσες στη στιγμή, αφού δεν χρειάστηκαν ξεπάγωμα. Τέλος έφτιαξα ελιόψωμα και σταφιδόψωμα. Τέλεια ζύμη, μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από τσιζ-κεικ, 29-8-11  
    #
    Σχόλιο από ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, 18-9-11  
    Φοβερή συνταγή!!!!!!!!!!!!Την έχω φτιάξει αρκετέσ φορές και όλοι εχουν μείνει άφωνοι και με ρωτούν που βρήκα την συνταγή!!!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 25-11-11  
    Σήμερα έκανα την συνταγή, και βγήκε πολύ νόστιμη. Έβαλα όμως τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά και βγήκε αρκετά αφράτη. Επίσης το 1 φλυτζάνι λάδι για ένα κιλό αλεύρι είναι πολύ... μου βγήγε λίγο λαδερή.. την επόμενη φορά θα βάλω λίγο λιγότερο. Την άφησα περίπου μιαμιση ώρα να φουσκώσει και στο ταψί. Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από paprika, 26-2-12  
    Πέντε πιρουνάκια και από μένα! Συγχαρητήρια κι ευχαριστώ για την άψογη συνταγή που μας ενθουσίασε οικογενειακώς!
    Αντικατέστησα το sprite με σόδα και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μας φάνηκε πάρα πολύ καλή αν και δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης καθώς δεν έχουμε δοκιμάσει με sprite. Το μόνο που παρατήρησα είναι πως χρειάστηκα λίγο παραπάνω από 1 κιλό αλεύρι.
    Χθες έψησα 2 ταψάκια αφράτη υπέροχη πίτσα (χρησιμοποίησα τα μικρά ταψάκια πίτσας μιας χρήσης) και έχω φυλάξει στην κατάψυξη άλλες 4 μπαλίτσες ζύμης για άλλα 4.
    Ευχαριστούμε και πάλι!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 16-3-12  
    Πολύ καλή, αλλά επίσης να επισημάνω δύο ακόμη χρήσεις της που ανακάλυψα (με λαμπρά αποτελέσματα!):για πιροσκί νηστίσιμα και για ντονατς (επίσης νηστίσιμα). Τα παιδιά μου δεν τα χορταίνουν!
    #
    Σχόλιο από rozina, 2-5-12  
    Φτιαχνω και εγω αυτη τη συνταγη για τη ζυμη πολλα χρονια τωρα και ολοι ξετρελενονται. Ομως αυτο που κανω λιγο διαφορετικο ειναι οτι δεν βαζω SPRAIT (ενας Θεος ξερει τι περιέχει,.... θα το φανε και τα παιδακια μου)και βαζω μια κουταλιτσα του γλυκου ζαχαρη(η μαγια ειναι μυκητας και του αρεσει η ζαχαρη.). Επισεις βαζω λιγο περισσοτερη μαγια και πολυ λιγοτερο λαδι. Νομιζω οτι ειναι τα τυρια πολυ λιπαρα και ετσι το μειωνω στο ελαχιστο.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 21-8-12  
    Την εχω κανει απειρες φορες και δεν εβαλα ακομη πιρουνακια.Ντροπη μου!!!Δεν υπαρχουν ομως οσα της αξιζουν .Απειρες παραλλαγες σε υλικα και μεγεθη.Υπεροχο ζυμαρακι,οταν δεν εχω σπραιτ βαζω σουρωτη ή σοδα με 1 κουταλια ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από stephaniecy, 13-3-13  
    μπράβο !!! εξαιρετική ζύμη!! παλαιότερα δοκίμαζα άλλου είδους συνταγή αλλά μου έβγαινε λίγο σκληρή! δεν αλλάζω την συνταγή σου !!! αν υπήρχαν κι άλλα πιρουνάκια θα έβαζα άπειρα με χαρά!!
    να δώσω ένα tip . οι φίλοι μου λατρεύουν το τυρί philadelphia στην pizza . όσοι θέλετε προσθέτετε στα τοιχώματα της! είναι τέλεια ;)
    #
    Σχόλιο από nikianton, 31-8-13  
    Πετυχημενη η συνταγη σου!
    Εβαλα ανθρακουχο νερο, απλα να σημειωσω οτι παρολο που εβαλα μισο φλυτζανι λαδι πηρε παραπναω αλευρακι.Απο τις πιο ωραιες ζυμες για πιτσα που εχω φτιαξει, σιγουρα θα την καθιερωσω και καποια στιγμη θα την δοκιμασω και με γκαζοζα ΛΟΥΞ αντι για sprite.
    Επισης να πω οτι με την δοση αυτη εφτιαξα 4 ταψια λιγο μικροτερα απο τις λαμαρινες φουρνου.
    #
    Σχόλιο από penoulitsi, 30-10-14  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή, πάντα αυτή φτιάχνω, με μια παραλλαγή. Για να είναι και πιο υγιεινή αντί για sprite (που δεν έχω συνήθως) βάζω νερό στο οποίο έχω λιώσει ένα κουταλάκι ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Ledia1607, 10-1-15  
    Παιδιά όταν έκανα πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, δεν είχα sprite σπίτι, είχα μόνο μπύρα, έτσι τη καθιέρωσα και χρησιμοποιώ πάντα μπύρα και προσθέτω λίγη ζάχαρη...υπέροχη συνταγή, ευχαριστιέσαι αφράτη πίτσα και χορταστική..καμία σχέση με τις έτοιμες!!!!Μπράβο και πάλι Μπράβο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.5556
           
           
    (9)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    08. Ζύμες
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της ninasimone
    ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της nikianton
    Δοκιμασμένα  Αλμυρά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΕΦΗ ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ζύμη πίτσας
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της vivikamama