Ζύμη για αφράτη πίτσα σαν της pizza hut

Bαθμολογία: 4.8634
       
 
432 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ζύμη για αφράτη πίτσα και πεϊνιρλί.
Ζύμη για αφράτη πίτσα σαν της pizza hut
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί sprite (330ml)
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερο (330ml)
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κ. αλέυρι
  • 1/2 με 1 φλυντζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 2 ταψιά φούρνου μεγάλα (πλάκες)
Κόστος:
(50 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(50 ψήφοι)
Προετοιμασία: 39' (37 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 108' (34 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεστένουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την sprite, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά. Ανακατέυουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλέυρι και μετα το αλάτι.
  2. Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλέυρι και λάδι εως ότου γίνει μια μάλακη ζύμη.
  3. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη προς χρήση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το ρίχνουμε αφού ρίξουμε λίγο αλέυρι γιατί δεν κάνει να έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά. Επίσης δεν βάζουμε ζάχαρη γιατί ειναι γλυκιά η sprite.

Η γέυση της ζύμης είναι οπως η αφράτη ζύμη της pizza hut.

Σχετικές συνταγές

Pizza Fan (και καλύτερη!) Pizza Fan (και καλύτερη!)
       
       
(11)
Ζύμη για πίτσα 2 Ζύμη για πίτσα 2
       
       
(24)
Ζύμη για πίτσα Ζύμη για πίτσα
       
       
(211)
Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα Εύκολη Ζύμη Για Πίτσα
       
       
(23)
Σπιτική Pizza Hut Σπιτική Pizza Hut
       
       
(1)
Ζύμη για Πίτσα 4 Ζύμη για Πίτσα 4
       
       
(82)
Ζύμη για πίτσα 3 Ζύμη για πίτσα 3
       
       
(13)

    567 Όλα

    #
    Σχόλιο από marypap, 15-4-11  
    Πραγματικά πολύ καλή και εύκολη!Σε ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από bakman, 15-4-11  
    Η βλακεία που έκανα ήταν ότι τις έβαλα σε μικρά ταψάκια και φούσκωσε τόσο πολύ που έτρωγεςπολύ ψωμί. Το καλό που έκανα όμως ήταν ότι έβαλα φιλαδέλφεια γύρω γύρω όπως η Pizza Hut!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 19-4-11  
    Απίθανη!!! Μπράβο! Εγώ την άνοιξα με πλάστη γιατί μας αρέσει πολύ λεπτή και ήταν υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από dim79, 28-4-11  
    πολύ καλή εύγε
    #
    Σχόλιο από EVIT1978, 30-4-11  
    απλα τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΓιουσουΦ, 1-5-11  
    Φ α ν τ α σ τ ι κ ή ! ! ! ! Τα πιτσιρίκια την τσακίσανε! Δυσκολεύτηκα μόνο όταν άνοιγα τη ζύμη.Εγώ την άνοιγα, κι αυτή μου ξαναμάζευε... Έκανα κάτι λάθος εγώ ή έτσι γίνεται;
    #
    Σχόλιο από AdithetoS, 2-5-11  
    Ορε μαγείρια....

    Και τελικά πόση ώρα θέλει ψήσιμο αυτή η ριμάδα ζύμη για να μη λασπώνη μέσα και να φουσκώνει όμορφα???

    Τις ψήνετε στον αέρα? στις αντιστάσεις πάνω-κάτω? μόνο πάνω? μόνο κάτω? στους πόσους βαθμούς?? Σε πιο σημείο μέσα στο φούρνο? κάτω κάτω? στη μέση? στο ταβάνι? που?!

    Φταίει η σάλτσα που λασπώνη?

    Γιατί κάθε φορά εμένα μου βγαίνει αφούσκωτη και λασπωμένη μέσα???

    Από κάτω και γύρω γύρω παίρνει ωραία υφή και χρώμα, αλλά μέχρι εκεί!

    Δε βαθμολωγώ γιατί με τέτοια λασπουριά δε μπορείς να καταλάβεις γεύση!!! Μόνο κρέατα, τυριά κι ότι άλλο έχεις βάλει μέσα καταλαβαίνεις αν τη φας!
    #
    Σχόλιο από ARIS17ANNA14, 10-5-11  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΖΥΜΗ, ΦΟΒΕΡΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ!!! ΟΣΟΙ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΠΑΘΑΝ ΠΛΑΚΑ, Ο 3 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΡΥΨΑ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    #
    Σχόλιο από marode, 21-5-11  
    καλα, απλα τελεια η συνταγη!την εκανα και ειμαι και αρχαρια και ξετρελαθηκε ο αρραβωνιαστικος μου.Ευχαριστουμε παρα πολυ
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 23-5-11  
    #
    Σχόλιο από donamia, 26-5-11  
    τέλειο απλά τέλειο
    #
    Σχόλιο από kourkoumpinaki, 27-5-11  
    Απίστευτη ζύμη!! Συγνώμη που καθυστέρησα να βαθμολογήσω... είμαι αδικαιολόγητη! Την έφτιαξα 4 φορές μέχρι σήμερα και με μικρές παραλλαγές που αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες! Έφτιαξα (εκτός από πίτσα) ατομικές πιτούλες για σουβλάκι, "σπιτικό" γύρο αλλά και για να σερβίρω πάνω τους μεξικάνικο (καυτερές μπουκίτσες κοτόπουλου με σαλτσούλα, πιπεριές, μανιτάρια κλπ). Τις έφτιαξα ως εξής: Μικρές πιτούλες, τις τρύπησα αρκετά για να μην φουσκώσουν, τις έψησα για 10 λεπτά και όταν κρύωσαν τις έβαλα στην κατάψυξη. Όταν τις χρειάστηκα τις απόψυξα ελαφρώς, λάδωσα ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και τις τηγάνισα να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι. Φυσικά έφτιαξα και ατομικές πίτσες στη στιγμή, αφού δεν χρειάστηκαν ξεπάγωμα. Τέλος έφτιαξα ελιόψωμα και σταφιδόψωμα. Τέλεια ζύμη, μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από ioannapazv, 30-5-11  
    δεν εχω φαει πιο ωραια ζυμη!!!! μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΙΝΑ, 1-6-11  
    ΘΕΙΚΗ!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 5-6-11  
    Τέλεια.. Θέλει περισσότερο από ένα κιλό αλεύρι ακόμα και εάν βάλουμε μόνο μισό φλιτζάνι λάδι. ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ.
    #
    Σχόλιο από alien, 12-6-11  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΖΥΜΗ ΣΟΥ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ.ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ 2 ΤΑΨΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΝΟΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 8 ΓΡ!!ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΒΑΛΩ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ??ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΝΑΡΑΦΕΙ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ!!ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΩ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΝΟΥ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΔΩΣΩ ΟΛΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ??Ή ΑΠΛΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ??ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ!!!Α ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ!!ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ Ή ΖΕΣΤΗ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΑ!!ΒΑΖΩ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ Ή ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ??ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ??ΑΝ ΒΑΛΩ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ ΠΡΩΤΑ??Ή ΘΑ ΨΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 12-6-11  
    Alien, σ΄ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες την συνταγή μου.Εγω βάζω το πορτοκαλί φακελάκι μαγιάς μόνο ένα για 2 ταψιά φούρνου και αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ωρίτσα.Λαδώνω το ταψί μου ή βάζω λαδόχαρτο και έτσι δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί. Την σάλτσα την βάζω κρύα για να μην λασπώσει το ζυμάρι. Βάζω ντομάτα τριμμένη και 1-2 κουταλιες πουμαρο,αλατι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη και σκορδο σκόνη. Οσον αφορά τα υλικά βάζω πρώτα τη σάλτσα μετά λίγο τυρι μετά τα αλλαντικα καλύπτω με το τυρι την πίτσα μου κ τέλος τα μανιτάρια την πιπεριά και τις φέτες φρέσκιας ντομάτας. Ελπίζω να σε βοήθησα, Καλή επιτυχία!!! Τα λουκάνικα ψήνονται στο φούρνο δεν χρειάζονται βράσιμο.
    #
    Σχόλιο από fatboyslim, 30-6-11  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή. Πράγματι βγαίνει αφράτη και πολύ κοντά σε αυτή της pizza hut. Ωστόσο εγώ θα πρότεινα λίγο λιγότερο sprite (π.χ 250 ml αντί 330 και συμπλήρωση του υπολοίπου με νερό) και λίγο παραπάνω αλάτι (π.χ 2 κουταλάκια). Έχω ανεβάσει και φωτό της πίτσας που έφτιαξα η οποία εξαφανίστηκε λίγα λεπτά μετά τη φωτογράφιση...
    #
    Σχόλιο από babachef, 3-7-11  
    Απλά τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από giorgosathens, 6-7-11  
    να κανω μια ερωτηση εγω σαν αντρασ? οταν φουσκωσει που λεσ πωσ μετα την απλωνω στο ταψι? την στρωνω κ την αφηνω να φουσκωσει παλι? κ οταν λεσ λαδι κ αλευρι ποσο λαδι γιατι ειμαι ασχετοσ!!!1χαχαχα αντρεσ τι να κανουμε!!!!!

    480 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 21-6-10  
    αγαπητή beba,φτιάχνει 2 ταψιά φούρνου τις πλάκες (λαμαρίνες)που έχουμε στο φούρνο μας.και ναι μπορείς μειώνοντας τα υλικά στη μισή δόση θα κάνεις μόνο το ένα ταψί. όχι δεν είναι η ζύμη απο την pizza hut, απλά είναι κατα 90% η ίδια γέυση.
    #
    Σχόλιο από Beba, 22-6-10  
    Αγαπητή piperitsa kafteri, ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μόλις είδα τη συνταγή ενθουσιάστηκα, γιατί τα παιδιά μου τρελαίνονται για την αφράτη ζύμη της pitsa Hut. Μάλιστα παλιότερα είχα ζητήσει από το σάιτ τη συνταγή αυτής της ζύμης, αλλά δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Θα τη δοκιμάσω μόλις μπορέσω και θα επανέλθω με παρατηρήσεις και πιρουνάκια. Και πάλι ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sam, 23-6-10  
    Εδώ και χρόνια φτιάχνω pizza χωρίς να με ικανοποιεί απόλυτα καμιά ζύμη.Η συγκεκριμένη ειναι αυτό που ακριβώς ήθελα και όλοι μου ζητησαν την συνταγή!!!Τέλεια!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από popi_k, 25-6-10  
    Υπέροχη ζύμη! Μπράβο! Επιτελούς μία ζύμη που μου πετυχαίνει! Έφτιαξα και πίτσα και πεϊνιρλί!
    #
    Σχόλιο από Beba, 25-6-10  
    Την έφτιαξα σήμερα, αλλά δεν μου έγινε πολύ αφράτη.Ίσως ήθελα περισσότερο φούσκωμα.Ίσως έβαλα πολύ λάδι. Θα την ξανακάνω σύντομα. Από γεύση πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Beba, 25-6-10  
    Εννοώ η ζύμη ήθελε περισσότερο φούσκωμα και όχι εγώ φυσικά, όπως έγραψα εκ παραδρομής.
    #
    Σχόλιο από xstam, 26-6-10  
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 26-6-10  
    Πολύ καλή η ζύμη έκανα εχθές και έβαλα μόνο κασέρια επάνω 4 ειδών έγινε φανταστική εγώ πάλι δεν την θέλω πολύ φουσκωτή στο ψήσιμο και έτσι την πυρουνιάζω μέσα στο ταψί κάνω με το πιρούνι παντού τρύπες και γίνετε τέλεια
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 27-6-10  
    Πολύ καλή και εόκολη ζύμη είναι αδύνατον να μην σου πετύχει, ακόμα και αν είσαι αρχάρια. Εμένα μου πήρε 1.200 αλεύρι και 1.5 φλυτζάνι λάδι.Νομίζω όμως ότι θέλει και ένα κουταλάκι ζάχαρη γιατί της Hut είναι λίγο πιο γλυκό.Κατά τα άλλα πολύ ελαφριά ζύμη.
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 27-6-10  
    Γεια σας, σας ευχαριστώ όλους που δείξατε την προτίμησή σας στην συνταγή μου και για τα σχόλια και για τα πηρουνάκια.chocomaria, το αλεύρι και το λάδι ειναι απο τα υλικά που άλλες φορές η συνταγή θέλει λίγο παραπάνω από το αναγραφόμενο, οπότε θα το διορθώσω και έγω στα υλικά μου σε ευχαριστώ για την παρατήρηση. καλά μαγειρέματα σε όλους........
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 28-6-10  
    Πολύ ωραίο ζυμαράκι!!! Μπραβο μ άρεσε πολύ.Αφράτο, όπως το είπες και νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από xstam, 28-6-10  
    φτιαχνω χρονια σπιτικη πιτσα.κατα καιρους δοκιμαζα παραλλαγες της ζυμης.κατεληξα σε αυτη.αφρατη ζυμη!!!!τελεια!!!!συνηθως φτιαχνω πιτσα και τη βαζω στη καταψυξη.πριν λιγες μερες ειχα επισκεψεις την εβγαλα απο ψυγειο και την εψησα.ξετρελλαθηκε η φιλη μου!της εδωσα την συνταγη!ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 29-6-10  
    υπέροχο ζυμαράκι. μέτα απο 10 χρόνια άλλαξα συνταγή. την δοκιμάσαμε και κολλήσαμε.να σου πω μόνο ότι μέσα σε 10 μέρες έφτιαξα πίτσα 3 φορές σε παρέα. μου κάνει εντυπωση που την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο. ουτε λασπώνει, ούτε τίποτα. τέλεια, σου λέω!!! ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 29-6-10  
    Την πηρούνιασα σαν το tsoyrekaki γιατί δεν τη θέλουμε και εμείς φουσκωτή.
    Πολύ αφράτη αν και νομίζω ότι γλύκιζε λίγο .
    #
    Σχόλιο από Vinny, 30-6-10  
    Να ρωτήσω κάτι? Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη? Αν ναι, πώς είναι ο καλύτερος τρόπος και για πόσον καιρό? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 30-6-10  
    είχα βάλει ζύμη στην κατάψυξη την έβγαλα και το έκανα νοστιμότατο καλτσόνε καλά έχω πάθη την πλάκα μου με την ζύμη μπράβο και πάλι
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 30-6-10  
    οχχ ενώ είχα ψήφιση με πιρουνάκια καταλάθος ψήφισα πάλι και μετρήσε χεχεχεχε
    #
    Σχόλιο από popi_k, 3-7-10  
    Αρχικά να πω πως δεν χρειάστηκε περισσότερο λάδι απ'οσο λεει η συνταγή,εμένα μου φάνηκε μια χαρα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σαν πεινιρνί μου φούσκωσε πολύ περισσότερο απ' ότι σαν πίτσα! μήπως φταίει η σάλτσα που δε το αφησε να φουσκώσει τόσο?τα πεινιρλί διπλασιαστηκαν σχεδόν!!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-7-10  
    Με την συνταγή σου piperitsa με έβγαλες ασπροπρόσωπη στη χθεσινή μάζωξη! Απίθανη γεύση! αλλά και εμφάνιση! Δες φώτο, Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 3-7-10  
    popi k η ζύμη τις πίτσας έχει μέσα μαγιά θα πρέπη να πάρεις λιγότερο ζυμαρι για να κάνεις πεινιρλη και περισότερο για πίτσα αν δεν θέλησ να φουσκωση πολύ θα πρέπη να κάνεις πολές τρύπες πάνω στο ζυμαρι σου με ένα πιρούνι και θα δις την διάφορα το ίδιο κάνω εγώ και στην πίτσα και στο πεινιρλι άλλα και στο καλτσόνε
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Επόμενο > Τέλος >>

    68 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από christin2, 18-6-10  
    να ρωτησω κατι, λεγοντας 1 κ. αλευρι εννοεις 1 κιλο ετσι? και τι τυπο αλευρι χρησιμοποιεις?
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 19-6-10  
    να ρωτησω κατι? γιατι δεν κανει να ερθει σε επαφη το αλατι με την μαγια? δεν φουσκωνει????
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 19-6-10  
    christin2 ,καλησπ'ερα , ναι εννοώ 1 κιλό αλέυρι και χρησιμοποιώ αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από Beba, 19-6-10  
    Για πόσα ταψιά είναι αυτή η ποσότητα; Μπορούμε να κάνουμε τη μισή ζύμη;
    Μοιάζει ή είναι η συνταγή της Pizza Hut;
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 22-6-10  
    Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν γνωριζει κανεις.... επειδη η sprite 1ον εχει τις χ θερμιδες λογω ζαχαρης και δεν ξερω τι αλλα συστατικα κ 2ον δεν μου αρεσει καθολου η γευση της... η ερωτηση μου ειναι η εξης... γινεται να αντικατασταθει με σοδα (αυτη που πινουμε)ή ανθρακουχο νερο;
    #
    Σχόλιο από Beba, 23-6-10  
    Αγαπητή Sam, μοιάζει δηλαδή με την αφράτη ζύμη της pizza Hut και από γεύση;
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 23-6-10  
    Αγαπητή gogo-lacta,μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις την sprite με σόδα που πίνουμε ή με ανθρακούχο νερό όμως τότε θα χρειαστεί να βάλεις 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη στη ζύμη σου.την εχω φτιάξει και με μπύρα ακόμα και απλά πρόσθεσα τη ζάχαρη. Βέβαια με την sprite γίεται πιο ελαφριά στη γεύση.
    Πολύ χαιρομαι που σου άρεσε sam να 'σαι καλα.ναι beba μοιάζει πολύ με την αφράτη ζύμη της pizza hut.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-6-10  
    Καλημέρα όσοι την φτιάξατε βάλατε sprite ή ανθρακούχο νερό;
    #
    Σχόλιο από margie781, 30-6-10  
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τον τρόπο ψησίματος της πίτσας. Σε πόσους βαθμούς, σε ποια σκάλα του φούρνου και για πόση ώρα την ψήνετε? Ευχαριστώ προκαταβολικά
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-10  
    mitsaki ναι εγω τουλαχιστον εβαλα σπραιτ για να βγει βασικα πιο γλυκια η ζυμη φανταζομαι λογω ζαχαρης αλλιως δε νομιζω να υπαρχει διαφορα.
    margie781 αγω επειδη ψηνω παντα δυο ταψια(δες φωτο) ψηνω στους 160 βαθμους στον αερα ,πρωτη και τριτη ραγα του φουρνου απο κατω για 50' περιπου
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 30-6-10  
    Καλησπέρα σας, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου. Χαρούλα, σε ευχαριστώ πολύ που ανέβασες φωτό.Μargie781, για 2 ταψιά ακολούθησε το ψήσιμο της χαρούλας, για ένα ταψί στη μεσαία σχάρα στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Vinny μου, μπορεις να βάλεις στην κατάψυξη την ζύμη.θα την βάλεις μέσα σε πολυμπάγκ και οταν την χρειαστείς την βγάζεις και την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει για να είναι ετοιμη για χρήση. Μπορεί να συντηρηθεί ως και 2 εβδομάδες.
    #
    Σχόλιο από Vinny, 13-7-10  
    Hello everybody!
    Να ρωτήσω κάτι, επειδή έχω στο ψυγείο νωπή μαγιά και θέλω να τη χρησιμοποιήσω γιατί θα λήξει, μπορώ σε αυτή τη συνταγή αντί για ξηρή μαγιά να βάλω νωπή?
    Thank you!
    #
    Σχόλιο από piperitsa kafteri, 13-7-10  
    Σας ευχαριστώ όλους πολύ που τιμήσατε την συνταγή μου. και vinny μπορεις άνετα να βάλεις νωπή μαγια.
    #
    Σχόλιο από faten, 3-9-10  
    Καλημέρα. Δοκίμασα προσφάτα αυτη τη συνταγή.Ηταν η πιο αφρατη ζυμη που εχω πετύχει αλλα είχα ενα προβλημα και θα θελα τη βοηθεια σας.η ζυμη ηταν τοοσο ελαστικη που μετα δυσκολιασ απλωνοταν και ετσι το αποτελεσμα οταν πια ψηθηκε η πιτσα δεν ηταν αυτο που περιμενα.τα κανα ολα κατα γραμμα.τι δεν πηγε καλα αραγε??
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 18-9-10  
    Αχ τι μου έκανες πρωί πρωί!!!! την είδα και ξετρελάθηκα, μονο μία ερώτηση θέλω να κανω μπορώ να την ανοίξω την ζύμη και με τα χερια μεσα στο ταψι ή θελει πλαστη?(ειμαι λιγο τεμπελα)!!! θα επανερθω με πηρουνακια μολις την κάνω.ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από pasta511, 26-9-10  
    Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση(μάλλον χαζή), για να κάνω την μισή δόση, πρέπει να βάλω όλα τα υλικά σε μισή ποσότητα; Εντάξει το αλεύρι και το νερό ξέρω, θα τα βάλω μισά, αλλά θα βάλω και μισό φακελάκι μαγιά? Με τόσα καλά σχόλια που διάβασα, ανυπομονώ να την φτιάξω κι εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-9-10  
    Αποτι ξερω ειναι χημικη ενωση, για να φουσκωσει η μαγια θελει λιγη ζαχαρη ή οπως εδω την sprite, αντιθετως δεν πρεπει να ερθει σε επαφη καθολου η μαγια με το αλατι γιατι δεν θα την αφησει να ενεργησει.
    #
    Σχόλιο από xrisanthi26, 3-10-10  
    μια απορια εχω,επειδη την δοκιμασα και γω και μου βγηκε λιγο νερουλη,μηπως εκανα κατι λαθος?ειμαι βεβαια αρχαρια εως και ασχετη...ποση ωρα την ζυμωνετε?οταν ριχνεις την σπραιτ με το χλιαρο νερο δεν ειναι ασχετο αφου το νερο κρυωνει κατευθειαν...απαντηστε μου συντομα
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 5-10-10  
    Μια ερώτηση κορίτσια: Σχετικά με την αποθήκευση της ζύμης στην κατάψυξη, σε ποιο στάδιο γίνεται????? Πριν το φούσκωμα ή μετά ????
    Ευχαριστώ....
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-10-10  
    Καλημερα!!! Να ρωτησω κατι κ οποιος την εχει φτιαξει κ μπορει να μου απαντησει.
    Μα αυτες τις δοσεις βγενουν τα δυο ταψια του φουρνου πιτσα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 29-6-10  
    Η ζυμη ειναι για 5πιρουνο βεβαια!!! Hut δεν ειναι σιγουρα ,αλλα ειναι απο τις πιο αφρατες ,νοσστιμες ζυμες πιτσας που εχω φτιαξει!!Εξαιρετικη!! εβαλα 1 κγ ζαχαρη ,ισως ηθελα και λιγο ακομα και την αφησα να φουσκωσει πανω απο μια ωρα
    #
    Σχόλιο από Sofiathenes, 7-7-10  
    Πολύ καλή, και μάλιστα μένει καλή και τη δεύτερη μέρα (δεν μπαγιατεύει, δεν σκληραίνει κλπ). Βέβαια δεν μπορώ να πω αν μοιάζει με της pizza hut γιατί έβαλα αλεύρι ολικής! (και το συνιστώ ανεπιφύλακτα)
    #
    Σχόλιο από anna777, 21-11-10  
    #
    Σχόλιο από sofika, 29-11-10  
    γεια σας!το ζυμαρακι ειναι παρα πολυ νοστιμο αλλα εχω ενα προ βληματακι παρολο που την εφτιαξα 2 φορες δεν μου φουσκωσε σχεδον καθολου με αποτελεσμα να μου γινεται λιγο λασπομενη, ακολουθω την συνταγη κατα γραμμα δεν μπορω να καταλαβω που κανω το λαθος. sos βοηθεια....
    #
    Σχόλιο από velina, 7-2-11  
    Άριστα κι από μένα για την ευκολία και την άριστη γεύση!!!!!Δεν χρησιμοποίησα sprite αλλά σόδα και πρόσθεσα 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη. Μιά χαρούλα έγινε!!!! Την επόμενη επίσης με τη ζύμη που μου περίσσεψε έφτιαξα κι εξαιρετικά τηγανόψωμα διατηρώντας την ζύμη στο ψυγείο!!!! Την άφησα για 1 ωρίτσα σε θερμοκρασία δωματίου (ξαναφούσκωσε), άνοιξα τη ζύμη με τον πλάστη και αφού σκόρπισα φετούλα, "τα έκλεισα" και μετά τα πέρασα από το τηγάνι!!!! Απλά τέλεια.....Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από marouka10, 13-2-11  
    Πρώτη φορά αποφάσισα να κάνω πίτσα και ευτυχώς που επέλεξα την συγκεκριμένη.Πήρα άριστα από τον άντρα μου και τους φίλους μας.Και εγώ έβαλα παραπάνω αλεύρι,από εκείνο που αναγράφεται.Συγχαρητήρια για τη συνταγή σου!!!





    #
    Σχόλιο από noukatso, 10-4-11  
    polu wraia i zimi!!! eftiaxa duo kai kai mia pio mikri giati ithela na einai lepti i zimi kai bgikan teleies!!!
    #
    Σχόλιο από kourkoumpinaki, 27-5-11  
    Απίστευτη ζύμη!! Συγνώμη που καθυστέρησα να βαθμολογήσω... είμαι αδικαιολόγητη! Την έφτιαξα 4 φορές μέχρι σήμερα και με μικρές παραλλαγές που αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες! Έφτιαξα (εκτός από πίτσα) ατομικές πιτούλες για σουβλάκι, "σπιτικό" γύρο αλλά και για να σερβίρω πάνω τους μεξικάνικο (καυτερές μπουκίτσες κοτόπουλου με σαλτσούλα, πιπεριές, μανιτάρια κλπ). Τις έφτιαξα ως εξής: Μικρές πιτούλες, τις τρύπησα αρκετά για να μην φουσκώσουν, τις έψησα για 10 λεπτά και όταν κρύωσαν τις έβαλα στην κατάψυξη. Όταν τις χρειάστηκα τις απόψυξα ελαφρώς, λάδωσα ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και τις τηγάνισα να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι. Φυσικά έφτιαξα και ατομικές πίτσες στη στιγμή, αφού δεν χρειάστηκαν ξεπάγωμα. Τέλος έφτιαξα ελιόψωμα και σταφιδόψωμα. Τέλεια ζύμη, μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από τσιζ-κεικ, 29-8-11  
    #
    Σχόλιο από ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, 18-9-11  
    Φοβερή συνταγή!!!!!!!!!!!!Την έχω φτιάξει αρκετέσ φορές και όλοι εχουν μείνει άφωνοι και με ρωτούν που βρήκα την συνταγή!!!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 25-11-11  
    Σήμερα έκανα την συνταγή, και βγήκε πολύ νόστιμη. Έβαλα όμως τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά και βγήκε αρκετά αφράτη. Επίσης το 1 φλυτζάνι λάδι για ένα κιλό αλεύρι είναι πολύ... μου βγήγε λίγο λαδερή.. την επόμενη φορά θα βάλω λίγο λιγότερο. Την άφησα περίπου μιαμιση ώρα να φουσκώσει και στο ταψί. Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από paprika, 26-2-12  
    Πέντε πιρουνάκια και από μένα! Συγχαρητήρια κι ευχαριστώ για την άψογη συνταγή που μας ενθουσίασε οικογενειακώς!
    Αντικατέστησα το sprite με σόδα και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μας φάνηκε πάρα πολύ καλή αν και δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης καθώς δεν έχουμε δοκιμάσει με sprite. Το μόνο που παρατήρησα είναι πως χρειάστηκα λίγο παραπάνω από 1 κιλό αλεύρι.
    Χθες έψησα 2 ταψάκια αφράτη υπέροχη πίτσα (χρησιμοποίησα τα μικρά ταψάκια πίτσας μιας χρήσης) και έχω φυλάξει στην κατάψυξη άλλες 4 μπαλίτσες ζύμης για άλλα 4.
    Ευχαριστούμε και πάλι!
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 16-3-12  
    Πολύ καλή, αλλά επίσης να επισημάνω δύο ακόμη χρήσεις της που ανακάλυψα (με λαμπρά αποτελέσματα!):για πιροσκί νηστίσιμα και για ντονατς (επίσης νηστίσιμα). Τα παιδιά μου δεν τα χορταίνουν!
    #
    Σχόλιο από rozina, 2-5-12  
    Φτιαχνω και εγω αυτη τη συνταγη για τη ζυμη πολλα χρονια τωρα και ολοι ξετρελενονται. Ομως αυτο που κανω λιγο διαφορετικο ειναι οτι δεν βαζω SPRAIT (ενας Θεος ξερει τι περιέχει,.... θα το φανε και τα παιδακια μου)και βαζω μια κουταλιτσα του γλυκου ζαχαρη(η μαγια ειναι μυκητας και του αρεσει η ζαχαρη.). Επισεις βαζω λιγο περισσοτερη μαγια και πολυ λιγοτερο λαδι. Νομιζω οτι ειναι τα τυρια πολυ λιπαρα και ετσι το μειωνω στο ελαχιστο.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 21-8-12  
    Την εχω κανει απειρες φορες και δεν εβαλα ακομη πιρουνακια.Ντροπη μου!!!Δεν υπαρχουν ομως οσα της αξιζουν .Απειρες παραλλαγες σε υλικα και μεγεθη.Υπεροχο ζυμαρακι,οταν δεν εχω σπραιτ βαζω σουρωτη ή σοδα με 1 κουταλια ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από stephaniecy, 13-3-13  
    μπράβο !!! εξαιρετική ζύμη!! παλαιότερα δοκίμαζα άλλου είδους συνταγή αλλά μου έβγαινε λίγο σκληρή! δεν αλλάζω την συνταγή σου !!! αν υπήρχαν κι άλλα πιρουνάκια θα έβαζα άπειρα με χαρά!!
    να δώσω ένα tip . οι φίλοι μου λατρεύουν το τυρί philadelphia στην pizza . όσοι θέλετε προσθέτετε στα τοιχώματα της! είναι τέλεια ;)
    #
    Σχόλιο από nikianton, 31-8-13  
    Πετυχημενη η συνταγη σου!
    Εβαλα ανθρακουχο νερο, απλα να σημειωσω οτι παρολο που εβαλα μισο φλυτζανι λαδι πηρε παραπναω αλευρακι.Απο τις πιο ωραιες ζυμες για πιτσα που εχω φτιαξει, σιγουρα θα την καθιερωσω και καποια στιγμη θα την δοκιμασω και με γκαζοζα ΛΟΥΞ αντι για sprite.
    Επισης να πω οτι με την δοση αυτη εφτιαξα 4 ταψια λιγο μικροτερα απο τις λαμαρινες φουρνου.
    #
    Σχόλιο από penoulitsi, 30-10-14  
    Πάρα πολύ ωραία συνταγή, πάντα αυτή φτιάχνω, με μια παραλλαγή. Για να είναι και πιο υγιεινή αντί για sprite (που δεν έχω συνήθως) βάζω νερό στο οποίο έχω λιώσει ένα κουταλάκι ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Ledia1607, 10-1-15  
    Παιδιά όταν έκανα πρώτη φορά αυτή τη συνταγή, δεν είχα sprite σπίτι, είχα μόνο μπύρα, έτσι τη καθιέρωσα και χρησιμοποιώ πάντα μπύρα και προσθέτω λίγη ζάχαρη...υπέροχη συνταγή, ευχαριστιέσαι αφράτη πίτσα και χορταστική..καμία σχέση με τις έτοιμες!!!!Μπράβο και πάλι Μπράβο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.5556
           
           
    (9)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli
    πιτες,πιτσες, ζυμες αλμυρες
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της pandacorfu
    ζύμες ψωμιά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της elli17
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της makris