Ζύμη για γλυκά ή αλμυρά πιτάκια

Bαθμολογία: 5
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια ζύμη που μπορεί μέσα της να κλείσει αλμυρές ή γλυκές γεύσεις ανάλογα με την έμπνευση του καθένα

Ζύμη για γλυκά ή αλμυρά πιτάκια
photo: ΔΗΜΗΤΡΑ19

Τι χρειαζόμαστε:

ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ένα νεροπότηρο sprite
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι ελιάς ή ηλιέλαιο

ΓΕΜΙΣΗ (ενδεικτικά. μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε)

(ΑΛΜΥΡΗ)

  • τυρί, ζαμπόν, πιπεριά,
  • λουκάνικα, ντομάτα, μουστάρδα
  • τόνο

(ΓΛΥΚΙΑ)

  • μαρμελάδα
  • σοκολάτα
  • σοκολάτα με καρύδια ή αμύγδαλα
  • λεύκη σοκολάτα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 9' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε μαζί τα υλικά της ζύμης και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
  2. Την ανοίγετε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια ή 2 μεγάλα
  3. Προσθέτετε τη γέμιση
  4. Κλείνετε τη ζύμη
  5. Ψήνετε στους 180 με 200 βαθμους για περίπου 30 λεπτα (ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο)

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Rosie, 21-10-09  
    Εννοείται ότι αυτή η συνταγή πάει για άμεση εφαρμογή (μεγάλη τεμπέλα γαρ)!
    Για αλμυρή γέμιση δεν χρειάζεται και λίγο αλατάκι; Η sprite δεν δίνει λίγο γλυκιά γεύση;
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 22-10-09  
    ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ.Η SPRITE ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ
    #
    Σχόλιο από mysupergirl, 21-5-10  
    Η ίδια συνταγή χωρίς να προσθέσεις λάδι, κάνεις τους ΤΕΛΕΙΟΥΣ και ΑΦΡΑΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. Και να σου πω την αλήθεια γι αυτό δοκίμασα να κάνω την συνταγή σου με λάδι,ήθελα να δω το αποτέλεσμα σε πιτάκια, το οποίο βέβαια είναι εκπληκτικό! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 2-6-10  
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΖΥΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    #
    Σχόλιο από mysupergirl, 10-6-10  
    Maria καθιερώθηκε αυτή η συνταγή στο σπίτι μας, ιδιαίτερα τις μέρες που δεν έχω πολύ χρόνο, παιδιά τρεξίματα κλπ. Μάλιστα έβαλα αεριούχο πορτοκαλάδα στην ζύμη αντί της sprite και έβαλα φουντουκόπαστα, επίσης έκανα μηλοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 22-10-10  
    Καλά έχω πάθει πλάκα με τη ζύμη! Την έφτιαξα με γέμιση πατάτα,κρεμμύδι,δυόσμο και έγινε ανάρπαστη.Σαν κουρού αλλά πολύ πιο νόστιμη και αρωματική. Την επόμενη φορά θα κάνω τη διπλή δόση!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 27-10-11  
    Θα ήθελα να βαθμολογήσω ξανά αν μπορούσα αυτή την υπέροχη συνταγή που μου έχει λύσει τα χέρια πολλές - πολλές φορές. Τελευταία την κάνω με αλεύρι για όλες τις χρήσεις(αφού προσθέσω τα σχετικά μπέκιν και αλάτι) με σουρωτή αντί για sprite και πάντα μα πάντα κάνω την διπλή δόση. Την έχω κάνει με κάθε είδους γέμιση που μπορεί κανείς να σκεφτεί και κάθε φορά είναι ακόμη καλύτερη. Χίλια ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 13-12-11  
    Πανεύκολη ζύμη που με ότι και αν την γεμίσεις το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Μπράβο για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 14-12-11  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΚΑΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
    #
    Σχόλιο από juanna, 5-2-12  
    Πολύ καλή. έβαλα μερέντα με μπανάνα σα γέμιση. Απλά πιστεύω ότι ήθελε λίγο αλατάκι η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 6-2-12  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 21-5-12  
    είναι εξαιρετική!!! την έκανα εχθες για ζαμπονοτυρόπιτα! ευκολη νοστιμη και οικονομική!!!
    #
    Σχόλιο από πεταλουδα3, 3-10-12  
    telia i syntagi !!! se eyxarystv polly
    #
    Σχόλιο από Athina1981, 12-10-12  
    Δεν είναι λίγος καιρός που ανακάλυψα την υπέροχη πραγματικά αυτή συνταγή!!! Έψαχνα να βρω νηστίσιμη ζύμη κουρού και "έπεσα" πάνω σε θησαυρό!!! Τα έχω κάνει με άπειρες παραλλαγές (πάντα αλμυρά γιατί μας αρέσουν πιο πολύ), πάντα διπλή δόση (τις τελευταίες δύο φορές τριπλή-δίνω και σε μαμά και πεθερά), απλά προσθέτω και λίγο αλάτι στη ζύμη και τα ψήνω 25 λεπτά. Επίσης αλείφω και αβγό από πάνω εκτός αν τα κάνω νηστίσιμα. Ποτέ δεν κρατάνε πάνω από 1 εικοσιτετράωρο...τα καταβροχθίζουμε!!! Όσοι τα δοκιμάζουν μου ζητούν τη συνταγή αμέσως!!! Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο!!! Μου έλυσες τα χέρια!!!! Πανεύκολα και πεντανόστιμα!!! Να είσαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από fay_b, 25-10-12  
    ypertheiki zumi, paneukoli,afrati,poly nostimi teleia kai krua kai zesti kai me almuri kai me glukia gemisi ta ekana. prosthesa ligo alati mono. ta gluka ta ekana me sketi merenta kai almura me mia gemisi pou ftiaxnw gia tyropitakia ,kai kapoia alla evala mikra loukanikakia me ligo ketsap. oneirooo!!!!
    #
    Σχόλιο από ladyhalke, 12-12-12  
    συγχαρητήρια .φανταστική η ζύμη αφρατούλικη σου λύνει τα χέρια,ταιριάζει με όλα.την εχω κάνει σαν πιτάκια σήμερα όμως την έκανα όπως λέει μια φίλη παραπάνω χωρίς λάδι για λουκουμάδες καιτην ευχαριστώ εξίσου για την ιδέα που μουδωσε. έγιναν πολύ καλοί αφράτοι τραγανοι απέξω και φυσικά πολύ γρήγορα και εύκολα σιγά μη περίμενα πρωινιάτικα τη μαγια να φουσκώσει..
    #
    Σχόλιο από aaaaaa, 17-12-12  
    την ζυμη την αφηνετε για λιγο η τη φτιαχνουμε αμεσως? τα εφτιαξα και μου ανοιγαν κατα το ψησιμο, και κατα το ανοιγμα δεν ανοιγε η ζυμη ευκολα
    #
    Σχόλιο από Marigian, 17-12-12  
    Στην καταψυξη μπορουμε να τη βαλουμε αφου την ετοιμασουμε με τη γεμιση?
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 29-12-12  
    και βεβαια μπαινουν. δεν παθαινει τιποτα αρκει η γεμιση να μην εχει πολλα υγρα γιατι στο ξεπαγωμα θα ποτισει η ζυμη και θα γινει χαλια
    #
    Σχόλιο από Joanna-gk, 31-8-13  
    εχω 10 λεπτακια που τα εβγαλα απο το ταψι.....απλα πεντανοστιμα!!!!! ειδικα με μηλο κανελα και απο πανω ζαχαρη αχνη ειναι τελεια!!! επισης λατρεψα τα ζαμπονοκασεροπιτακια! η υπολοιπη οικογενεια ξετρελαθηκε ....5 απο εμενα! ;)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria xioti, 2-6-10  
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΖΥΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 22-10-10  
    Καλά έχω πάθει πλάκα με τη ζύμη! Την έφτιαξα με γέμιση πατάτα,κρεμμύδι,δυόσμο και έγινε ανάρπαστη.Σαν κουρού αλλά πολύ πιο νόστιμη και αρωματική. Την επόμενη φορά θα κάνω τη διπλή δόση!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 27-10-11  
    Θα ήθελα να βαθμολογήσω ξανά αν μπορούσα αυτή την υπέροχη συνταγή που μου έχει λύσει τα χέρια πολλές - πολλές φορές. Τελευταία την κάνω με αλεύρι για όλες τις χρήσεις(αφού προσθέσω τα σχετικά μπέκιν και αλάτι) με σουρωτή αντί για sprite και πάντα μα πάντα κάνω την διπλή δόση. Την έχω κάνει με κάθε είδους γέμιση που μπορεί κανείς να σκεφτεί και κάθε φορά είναι ακόμη καλύτερη. Χίλια ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 13-12-11  
    Πανεύκολη ζύμη που με ότι και αν την γεμίσεις το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Μπράβο για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 14-12-11  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΚΑΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
    #
    Σχόλιο από juanna, 5-2-12  
    Πολύ καλή. έβαλα μερέντα με μπανάνα σα γέμιση. Απλά πιστεύω ότι ήθελε λίγο αλατάκι η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 6-2-12  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 21-5-12  
    είναι εξαιρετική!!! την έκανα εχθες για ζαμπονοτυρόπιτα! ευκολη νοστιμη και οικονομική!!!
    #
    Σχόλιο από πεταλουδα3, 3-10-12  
    telia i syntagi !!! se eyxarystv polly
    #
    Σχόλιο από Athina1981, 12-10-12  
    Δεν είναι λίγος καιρός που ανακάλυψα την υπέροχη πραγματικά αυτή συνταγή!!! Έψαχνα να βρω νηστίσιμη ζύμη κουρού και "έπεσα" πάνω σε θησαυρό!!! Τα έχω κάνει με άπειρες παραλλαγές (πάντα αλμυρά γιατί μας αρέσουν πιο πολύ), πάντα διπλή δόση (τις τελευταίες δύο φορές τριπλή-δίνω και σε μαμά και πεθερά), απλά προσθέτω και λίγο αλάτι στη ζύμη και τα ψήνω 25 λεπτά. Επίσης αλείφω και αβγό από πάνω εκτός αν τα κάνω νηστίσιμα. Ποτέ δεν κρατάνε πάνω από 1 εικοσιτετράωρο...τα καταβροχθίζουμε!!! Όσοι τα δοκιμάζουν μου ζητούν τη συνταγή αμέσως!!! Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο!!! Μου έλυσες τα χέρια!!!! Πανεύκολα και πεντανόστιμα!!! Να είσαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από fay_b, 25-10-12  
    ypertheiki zumi, paneukoli,afrati,poly nostimi teleia kai krua kai zesti kai me almuri kai me glukia gemisi ta ekana. prosthesa ligo alati mono. ta gluka ta ekana me sketi merenta kai almura me mia gemisi pou ftiaxnw gia tyropitakia ,kai kapoia alla evala mikra loukanikakia me ligo ketsap. oneirooo!!!!
    #
    Σχόλιο από ladyhalke, 12-12-12  
    συγχαρητήρια .φανταστική η ζύμη αφρατούλικη σου λύνει τα χέρια,ταιριάζει με όλα.την εχω κάνει σαν πιτάκια σήμερα όμως την έκανα όπως λέει μια φίλη παραπάνω χωρίς λάδι για λουκουμάδες καιτην ευχαριστώ εξίσου για την ιδέα που μουδωσε. έγιναν πολύ καλοί αφράτοι τραγανοι απέξω και φυσικά πολύ γρήγορα και εύκολα σιγά μη περίμενα πρωινιάτικα τη μαγια να φουσκώσει..
    #
    Σχόλιο από aaaaaa, 17-12-12  
    την ζυμη την αφηνετε για λιγο η τη φτιαχνουμε αμεσως? τα εφτιαξα και μου ανοιγαν κατα το ψησιμο, και κατα το ανοιγμα δεν ανοιγε η ζυμη ευκολα
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 29-12-12  
    και βεβαια μπαινουν. δεν παθαινει τιποτα αρκει η γεμιση να μην εχει πολλα υγρα γιατι στο ξεπαγωμα θα ποτισει η ζυμη και θα γινει χαλια
    #
    Σχόλιο από Joanna-gk, 31-8-13  
    εχω 10 λεπτακια που τα εβγαλα απο το ταψι.....απλα πεντανοστιμα!!!!! ειδικα με μηλο κανελα και απο πανω ζαχαρη αχνη ειναι τελεια!!! επισης λατρεψα τα ζαμπονοκασεροπιτακια! η υπολοιπη οικογενεια ξετρελαθηκε ....5 απο εμενα! ;)
    #
    Σχόλιο από suraroula, 2-12-14  
    Πολύ ωραίο και αφράτο ζυμάρακι,γρήγορη και οικονομική συνταγή.Δεν ξέρω με γλυκιά γέμιση πως ειναι αλλα η αλμυρή της πάει πολύ..
    #
    Σχόλιο από zwitsaa, 4-1-15  
    Και εγώ τα ίδια κάνω!! Βάζω και φωτογραφίες! Αλμύρα με γέμιση σαν πίτσα
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 8-6-15  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ RIGOULA. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ.ΜΙΑΜ ΜΑΙΑΜ!!! ΠΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ
    #
    Σχόλιο από almsou, 2-8-16  
    Απλά τέλεια ζύμη! Εύκολη νόστιμη και πολυχρηστική! Την χρησιμοποίησα σε χορτοπιτάκια με σπανάκι και φιλαδέλφεια με χορταρικά και σε γλυκά με μαρμελάδα φράουλα???
    #
    Σχόλιο από ioannaa, 24-6-17  

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Rosie, 21-10-09  
    Εννοείται ότι αυτή η συνταγή πάει για άμεση εφαρμογή (μεγάλη τεμπέλα γαρ)!
    Για αλμυρή γέμιση δεν χρειάζεται και λίγο αλατάκι; Η sprite δεν δίνει λίγο γλυκιά γεύση;
    #
    Σχόλιο από maria xioti, 22-10-09  
    ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ.Η SPRITE ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ
    #
    Σχόλιο από Marigian, 17-12-12  
    Στην καταψυξη μπορουμε να τη βαλουμε αφου την ετοιμασουμε με τη γεμιση?
    #
    Σχόλιο από kargeorge, 27-2-15  
    Ποσο μλ ειναι το ένα νεροπότηρο sprite;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-2-15  
    Περίπου 250 μλ
    #
    Σχόλιο από rigoula, 8-6-15  
    Καλησπέρα!! Έκανα την συνταγή κ ήταν απιστευτη!! Τα γέμισα με τυράκι γκουντα και κομματάκια σνίτσελ που είχε μείνει στο ψυγείο!!! Θα μπορούσαμε αυτη την ωραία ζύμη να τη χρησιμοποιήσουμε και για πίτσα;;
    #
    Σχόλιο από rigoula, 9-6-15  
    Τελεια!!! Περιμενω εντυπωσεις!!!

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mysupergirl, 21-5-10  
    Η ίδια συνταγή χωρίς να προσθέσεις λάδι, κάνεις τους ΤΕΛΕΙΟΥΣ και ΑΦΡΑΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. Και να σου πω την αλήθεια γι αυτό δοκίμασα να κάνω την συνταγή σου με λάδι,ήθελα να δω το αποτέλεσμα σε πιτάκια, το οποίο βέβαια είναι εκπληκτικό! Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από mysupergirl, 10-6-10  
    Maria καθιερώθηκε αυτή η συνταγή στο σπίτι μας, ιδιαίτερα τις μέρες που δεν έχω πολύ χρόνο, παιδιά τρεξίματα κλπ. Μάλιστα έβαλα αεριούχο πορτοκαλάδα στην ζύμη αντί της sprite και έβαλα φουντουκόπαστα, επίσης έκανα μηλοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από nikouli, 8-12-14  
    Έψαχνα μία γρήγορη ζύμη για αλμυρά ταρτάκια και έτσι βρήκα αυτή. Τα έφτιαξα και βγήκαν τέλεια, εκτός από απλούστατη ήταν και νόστιμη!
    Να σημειώσω πως δεν είχα sprite και χρησιμοποίησα σόδα (σουρωτή για την ακρίβεια) κι έγινε επίσης μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από melimilon, 25-2-15  
    Πολύ ωραία ζύμη, ούτε τρυπάει, ούτε ξερνάει λάδι, κι εύκολη. Επειδή δεν είχα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έβαλα ένα απλό και πρόσθεσα λίγο μπέκιν και αντί sprite έβαλα μία σόδα έψα. Γέμισα με μανιτάρι, πράσο και λίγη μουστάρδα και στα δύο τελευταία που ξέμεινα από γέμιση έβαλα μαρμελάδα (μόνο που βγήκε απ'έξω στο ψήσιμο). Εννοείται κατοχυρώνεται και θα ξαναγίνει.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες-κρέπες-βάφλες
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της megara
    ανθολόγιο συνταγών
    Ένα βιβλίο 240 αγαπημένων συνταγών, του/της littlesugar
    Ζυμες-πιτες
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia19
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της stavkou