Ζύμη για γλυκά ή αλμυρά πιτάκια
Μια ζύμη που μπορεί μέσα της να κλείσει αλμυρές ή γλυκές γεύσεις ανάλογα με την έμπνευση του καθένα
Υλικά
-
ΖΥΜΗ
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 νεροπότηρο sprite
-
1/2 νεροπότηρο λάδι ελιάς ή ηλιέλαιο
-
ΓΕΜΙΣΗ (ενδεικτικά. μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε)
-
τυρί, ζαμπόν, πιπεριά,
-
λουκάνικα, ντομάτα, μουστάρδα
-
τόνο
-
σοκολάτα με καρύδια ή αμύγδαλα
-
λεύκη σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε μαζί τα υλικά της ζύμης και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
-
2
Την ανοίγετε σε μικρά στρογγυλά κομμάτια ή 2 μεγάλα
-
3
Προσθέτετε τη γέμιση
-
4
Κλείνετε τη ζύμη
-
5
Ψήνετε στους 180 με 200 βαθμους για περίπου 30 λεπτα (ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο)
Σχόλια (30)