Ζύμη για γλυκιά τάρτα
Tριφτή ζύμη σαν αυτή των ζαχαροπλαστείων.
Λίγα μυστικά ακόμα
τη συνταγή την βρήκα σε ένα ένθετο περιοδικού για τάρτες γλυκές και αλμυρές. Αξιόλογο είναι να σας μεταφέρω έναν πρωτότυπο τρόπο για να μη φουσκώσει η ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίστε την ξερά φασόλια τα οποία μετά θα τα πετάξετε και στα ατομικά τα γεμίζετε με τσαλακωμένες μπάλες αλουμινόχαρτου.
Υλικά
-
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
30 γρ ζάχαρη
-
90 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
-
1 βανίλια
-
1/2 κουτ αλάτι
-
2 κουτ νερό παγωμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι το αυγό και σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια αφράτη μπάλα.
-
2
Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνει σκληρή. Την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
-
3
Το ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες.
-
4
Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και για να μη φουσκώσει το τρυπάμε με το πιρούνι.
-
5
Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
Σχόλια (20)