κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για γλυκιά τάρτα
Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Tριφτή ζύμη σαν αυτή των ζαχαροπλαστείων.

Λίγα μυστικά ακόμα

τη συνταγή την βρήκα σε ένα ένθετο περιοδικού για τάρτες γλυκές και αλμυρές. Αξιόλογο είναι να σας μεταφέρω έναν πρωτότυπο τρόπο για να μη φουσκώσει η ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίστε την ξερά φασόλια τα οποία μετά θα τα πετάξετε και στα ατομικά τα γεμίζετε με τσαλακωμένες μπάλες αλουμινόχαρτου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
μια μεσαια ταρτα
  1. 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 30 γρ ζάχαρη
  3. 90 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  4. 1 βανίλια
  5. 1/2 κουτ αλάτι
  6. 2 κουτ νερό παγωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι το αυγό και σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μια αφράτη μπάλα.

  2. 2

    Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνει σκληρή. Την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

  3. 3

    Το ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες.

  4. 4

    Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και για να μη φουσκώσει το τρυπάμε με το πιρούνι.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
εκανα χθες την τάρτα και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμη και τραγανή,αλλά έχω να παρατηρήσω πως μου έπεσε λίγη η δόση για την ταρτιέρα μου που είναι 28 εκατοστά,με αποτέλασμα να γίνει πάρα πολύ λεπτή και να μη καλυφθούν τελείως τα πλαινά της τάρτας.έτσι αν επιχειρήσει κάποιος άλλος να την κάνει,ας αυξήσει τη δόση, ή ας χρησιμοποιήσει μικρότερη ταρτιέρα.

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα