κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για κρέπες 2
Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
,Ελλάδα

Για να μην σας μυρίζουν οι κρέπες "αυγουλίλα"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 8 λεπτές κρέπες
  1. 1 ποτήρι γάλα
  2. τον χυμό απο ένα πορτοκάλι
  3. 2 κ.γ. αλάτι
  4. 3 κ.γ. ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός
  7. λίγο φρέσκο βούτυρο για το τηγάνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω τα αυγά με το γάλα

  2. 2

    Προσθέτω το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό και σταδιακά το αλεύρι για να μην κάνει σβώλους.

  3. 3

    Σε περιπτωση που πήξει πολύ ο χυλός προσθέτω λίγο γάλα ακόμα

  4. 4

    Ζεσταίνω ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μου) τόση ποσότητα από το μείγμα ώστε να απλωθεί παντού και να είναι λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο

  5. 5

    Αφού ψηθεί απο την μια πλευρά την γυρνάω κ απ την άλλη

  6. 6

    Σερβίρω με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση

Αντιδράσεις

Σχόλια

litsa d
litsa d @cook_8467308
εξυπνο η προσθηκη πορτοκαλιου ,κατι που με ενοχλει στα φαγητα η αυγουλιλα!!!μας αρεσε!!!!!!

Από

Mary Kat
Mary Kat @cook_8450340
στις
,Ελλάδα
https://www.facebook.com/MaryKatGr/ να αφήνουμε ότι μας βαραίνει για να μπορεί η καρδιά μας να πετά
Δες περισσότερα