Ζύμη για κρέπες 3
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι
-
3 αυγά
-
30 ml γάλα
-
20 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
-
1 κουταλάκι λάδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Προσθέστε το λάδι και χτυπήστε καλά το μείγμα.
-
2
Ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και στο τέλος τα αυγά.
-
3
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα ένας λείος και ρευστός χυλός. Αν είναι σφιχτός, προσθέστε λίγο νερό.
-
4
Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για μία ώρα.
-
5
Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Τηγανίστε τη μία πλευρά της κρέπας για ένα λεπτό και μισό λεπτό την άλλη.
-
6
Σερβίρονται κρύες ή ζεστές, με μαρμελάδα, σοκολάτα ή με ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια