κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για κρέπες
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1 1/2 κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  3. 2 κουταλάκια ζάχαρη
  4. 2 κουταλάκια κονιάκ
  5. 1 1/2 κούπα γάλα
  6. 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι

  2. 2

    Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα

  3. 3

    Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα

  4. 4

    Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός

  5. 5

    Βάζετε και το βούτυρο

  6. 6

    Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα

  7. 7

    Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία

  8. 8

    Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού

  9. 9

    Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)

  10. 10

    Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη

  11. 11

    Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες

  12. 12

    Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..

  13. 13

    Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..

Αντιδράσεις

Σχόλια (56)

mama
mama @cook_8448928
Πάρα πολύ καλή.. Με έβγαλε ασπροπρόσωπη στους καλεσμένους μου!! Δε το κονιάκ εξαιρετική ιδέα.. Ευχαριστώ για την συνταγή.. Έχω αρχίσει να γίνομαι φαν σου!!!

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις