Ζύμη για κρέπες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι
-
2
Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
-
3
Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα
-
4
Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
-
5
Βάζετε και το βούτυρο
-
6
Σκεπάστε κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα
-
7
Ζεστάνετε τον πάτο αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
-
8
Με κουτάλα βάζετε από το χυλό να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
-
9
Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν)
-
10
Βάλτε τις τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάστε με μεμβράνη
-
11
Διατηρείστε τις στο ψυγείο ή φτιάξτε εκείνη την ώρα τις κρέπες
-
12
Γεμίζονται με μερέντα, μπανάνα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο, τρούφα..
-
13
Γίνονται και αλμυρές αν τις γεμίσετε με ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια..
Σχόλια (56)