Ζύμη για κρουασάν 2

Μαγειρεύτηκε 26 φορές
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Αφράτα ψωμένια κρουασάν και νόστιμα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τηλεοπτική εκπομπή, δε θυμάμαι όμως ποια, με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
24 κρουασάν
  1. 500 γρ. αλεύρι για όλα
  2. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  3. 200 γρ. βούτυρο Κέρκυρας
  4. 300 γρ. γάλα
  5. 1 κ.γ αλάτι
  6. 1 κ.σ ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μπολάκι τη μαγιά και με λίγο χλιαρό γάλα και 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, το προζύμι μας. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

  2. 2

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη και με το σύστημα ηφαιστείου προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά. Δηλαδή όπως είναι βουναλάκι το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του  και βάζουμε εκεί τα υλικά μας (και το προζύμι που φτιάξαμε προηγουμένως). Αφήνουμε το γάλα στο τέλος και φροντίζουμε να πάρει όλο το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.

  3. 3

    Το αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα και μετά το χωρίζουμε σε 3 μέρη.

  4. 4

    Ανοίγουμε ολοστρόγγυλα φύλλα πάχους μισού εκατοστού, χωρίζουμε στα 8 τρίγωνα και τυλίγουμε σαν κρουασάν.

  5. 5

    Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο (στους 200 με αέρα) μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αντιδράσεις

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα

Κορυφαία αναζήτηση σε