Ζύμη για πίτσα 2

Bαθμολογία: 4.75
       
 
24 ψήφοι
,

Ζύμη για πίτσα 2
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/4 κ.γ. μαγιά
  • 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό (45°C)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 1/3 φλ. αλεύρι
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ιταλική
Περιέχει: Καστανή ζάχαρη
Φτιάχνει: 2 μέτριες πίτσες
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 89' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε το αλάτι και το ελαιόλαδο μέσα στη μαγιά. Προσθέστε 2 1/2 φλ. από το αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να γίνει διπλή (περίπου 1 ώρα).
  4. Πατήστε τη λίγο με τις μπουνιές σας να πέσει και φτιάξτε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη για ένα λεπτό και μετά ανοίξτε τη (δείτε και τις οδηγίες βήμα-βήμα για αναλυτική εξήγηση).
  5. Βάλτε ό,τι υλικό σας αρέσει πάνω και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο (220°C). Ψήστε την πίτσα μέχρι το τυρί και η κόρα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα (περίπου 15-20').

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν ψήνετε την πίτσα σας σε ταψάκι, λαδώστε το λίγο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15-20' πριν τις βάλετε τα υλικά από πάνω και την ψήσετε.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από greca003, 16-4-06  
    #
    Σχόλιο από GIO, 22-4-07  
    Απο την ωρα που ξεκινησαμε μεχρι την ωρα που θα φαγαμε περασαν 3 περιπου ωρες αλλα ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!
    #
    Σχόλιο από chrysa36, 18-11-07  
    Τελεια!! Εγω την εφτιαξα και λεπτη και μας αρεσε πολυ! Μονο που χρειαστηκε περισσοτερο χρονο στο ψησιμο! Αλλα αυτο ειναι και θεμα επιλογης!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 13-8-08  
    Φαίνεται πολύ καλή!!!
    θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!
    αλλά να ρωτήσω κάτι,πώς μπορώ να υπολογίσω την θερμοκρασία του νερού χωρίς θερμόμετρο;;;
    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    διαπιστωσα οτι το μυστικο για να γινει πολυ καλη ειναι ενα αρρωματικο ελαιολαδο (χρησιμοποιω ναξου που μυριζει ριγανη)
    #
    Σχόλιο από machi, 30-3-09  
    pragmatika i zimi itan teleia! exw prospathisei 3ana na ftia3w zimi gia pitsa alla kamia sxesi..mpravo!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-2-10  
    πολυ ωραιο το ζυμαρι ,μπραβο!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 22-3-10  
    Πάρα πολύ ωραία. Εγώ έφτιαξα τη διπλάσια δόση και σε αυτή πρόσθεσα μία κουταλιά ρίγανη & μία σκόνη σκόρδου. Έγινε φοβερή. Η βαθμολογία είναι απ' όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από giorgoulio, 29-10-10  
    Πολύ καλό μου βγήκε το φύλλο αγαπητή Sitronella ,όπως σε κάθε συνταγή σου ,είσαι εγγύηση...Αναρωτιόμουν όμως πώς θα γινόταν αν έβαζα ρίγανη, βασιλικό...Μήπως θα γινόταν πιο σκληρή?Επίσης πιστεύω πως αν την κάνεις τη pizza σε ειδικό ταψακι θέλει πιο λίγο ψήσιμο..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-10  
    giorgoulio τα μυρωδικά θα της δώσουν απλώς άρωμα, δε θα την κάνουν πιο σκληρή. Όσο για το χρόνο ψησίματος, πάντα παίζει ρόλο ο φούρνος του καθενός και γι αυτό πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνταγές.
    Τώρα είδα και μια ερώτηση που είχε γίνει πολύ πολύ καιρό πριν, από την dimitroula. Εγώ δεν έχω μιλήσει για θερμόμετρο. Χλιαρό νερό λέω. Να μπορείτε να βάλετε το χέρι στο νερό μέχρι να μετρήσετε στο 40 χωρίς να καείτε :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-11-10  
    ειχα ξεχασει ποσο καταπληκτικο ειναι αυτο το ζυμαρι!!!!μακραν το καλυτερο απο οσα εχω κανει εδω μεσα!!!!εκανα την διπλασια ποσοτητα ,εβαλα 1,5 κ σ ζαχαρη γιατι του παει πολυ και εβγαλα δυο λαμαρινες του φουρνου και ενα μικρο ταψακι .Δεν ψηφιζω ποτε δευτερη φορα συνταγη αλλα τα πιρουνακια ειναι απο τους γιους ,ειδικα τον Θαναση ,μιλαμε επαθε πλακα,αχαχαχαχχαχαα!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-11-10  
    Ορίστε, πρωί πρωί λιγουρεύτηκα πίτσα τώρα!
    Χαρούλα μου τα πιρουνάκια σίγουρα πάνε και σε σένα, γιατί μια πίτσα αποτελείται από πολλά περισσότερα από τη ζύμη :)
    Να γιατί όλοι θέλουν να είναι παιδιά σου!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 15-12-10  
    Μολις την εβγαλα απο το φουρνο φουσκωτη και αφρατη πολι νοστιμη εγινε εβαλα και καστανη ζαχαρη αν και δεν καταλαβα πια η διαφορα με την ασπρη παιζει ρολο?
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-12-10  
    5 πιρουνάκια και είναι και λίγα για το υπέροχο αυτό ζυμάρι! Δεν είναι ούτε πολύ φουσκωτό ούτε ψιλό..βγήκε σε πάχος όπως ακριβώς τρώμε τη πίτσα!! Ψήθηκε φοβερά και ούτε που μου κόλλησε. Άλοιψα το ταψί μου και το άνοιξα με το χέρι εκεί μέσα. Σιτρονέλλα μου σε ευχαριστούμε πολύ!! Καταχωρήθηκε ήδη στα αγαπημένα!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-12-10  
    Πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-11  
    Πολύ ωραία ζύμη και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από angelikainlove, 28-1-11  
    Αμα βάλω κανονική ζάχαρη ή μελι πειράζει???δεν έχω μαύρη δυστυχώς...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-11  
    Μπορείς να βάλεις κανονική ζάχαρη δεν πειράζει :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-3-11  
    Την έκανα με νηστίσιμη γέμιση.
    Πολύ καλή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nsdim, 12-3-06  
    #
    Σχόλιο από greca003, 16-4-06  
    #
    Σχόλιο από GIO, 22-4-07  
    Απο την ωρα που ξεκινησαμε μεχρι την ωρα που θα φαγαμε περασαν 3 περιπου ωρες αλλα ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!!
    #
    Σχόλιο από chrysa36, 18-11-07  
    Τελεια!! Εγω την εφτιαξα και λεπτη και μας αρεσε πολυ! Μονο που χρειαστηκε περισσοτερο χρονο στο ψησιμο! Αλλα αυτο ειναι και θεμα επιλογης!
    #
    Σχόλιο από machi, 30-3-09  
    pragmatika i zimi itan teleia! exw prospathisei 3ana na ftia3w zimi gia pitsa alla kamia sxesi..mpravo!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-2-10  
    πολυ ωραιο το ζυμαρι ,μπραβο!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 22-3-10  
    Πάρα πολύ ωραία. Εγώ έφτιαξα τη διπλάσια δόση και σε αυτή πρόσθεσα μία κουταλιά ρίγανη & μία σκόνη σκόρδου. Έγινε φοβερή. Η βαθμολογία είναι απ' όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-11-10  
    ειχα ξεχασει ποσο καταπληκτικο ειναι αυτο το ζυμαρι!!!!μακραν το καλυτερο απο οσα εχω κανει εδω μεσα!!!!εκανα την διπλασια ποσοτητα ,εβαλα 1,5 κ σ ζαχαρη γιατι του παει πολυ και εβγαλα δυο λαμαρινες του φουρνου και ενα μικρο ταψακι .Δεν ψηφιζω ποτε δευτερη φορα συνταγη αλλα τα πιρουνακια ειναι απο τους γιους ,ειδικα τον Θαναση ,μιλαμε επαθε πλακα,αχαχαχαχχαχαα!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-11-10  
    Ορίστε, πρωί πρωί λιγουρεύτηκα πίτσα τώρα!
    Χαρούλα μου τα πιρουνάκια σίγουρα πάνε και σε σένα, γιατί μια πίτσα αποτελείται από πολλά περισσότερα από τη ζύμη :)
    Να γιατί όλοι θέλουν να είναι παιδιά σου!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 15-12-10  
    Μολις την εβγαλα απο το φουρνο φουσκωτη και αφρατη πολι νοστιμη εγινε εβαλα και καστανη ζαχαρη αν και δεν καταλαβα πια η διαφορα με την ασπρη παιζει ρολο?
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-12-10  
    5 πιρουνάκια και είναι και λίγα για το υπέροχο αυτό ζυμάρι! Δεν είναι ούτε πολύ φουσκωτό ούτε ψιλό..βγήκε σε πάχος όπως ακριβώς τρώμε τη πίτσα!! Ψήθηκε φοβερά και ούτε που μου κόλλησε. Άλοιψα το ταψί μου και το άνοιξα με το χέρι εκεί μέσα. Σιτρονέλλα μου σε ευχαριστούμε πολύ!! Καταχωρήθηκε ήδη στα αγαπημένα!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-12-10  
    Πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-11  
    Πολύ ωραία ζύμη και εύκολη!
    #
    Σχόλιο από angelikainlove, 28-1-11  
    Αμα βάλω κανονική ζάχαρη ή μελι πειράζει???δεν έχω μαύρη δυστυχώς...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-3-11  
    Την έκανα με νηστίσιμη γέμιση.
    Πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από nioula, 13-1-12  
    πολύ ωραία η ζύμη σου!!!την έκανα χτες στο μεγάλο ταψί και εμεινε ένα κοματάκι... και να φανταστείς οτι δεν ακολούθησα πλήρως τον χρονο φουσκώματος ζήτημα να την άφησα 20 λεπτά συνολικά γιατί όλη η οικογένεια πεινούσε....
    #
    Σχόλιο από klairi84f, 26-11-13  
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-9-14  
    Ετοιμη η ζυμη .. φουσκωνει !!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-9-14  
    #
    Σχόλιο από zark, 1-9-16  
    Πολύ καλή ζύμη για 2 πίτσες
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dimitroula, 13-8-08  
    Φαίνεται πολύ καλή!!!
    θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!
    αλλά να ρωτήσω κάτι,πώς μπορώ να υπολογίσω την θερμοκρασία του νερού χωρίς θερμόμετρο;;;
    #
    Σχόλιο από giorgoulio, 29-10-10  
    Πολύ καλό μου βγήκε το φύλλο αγαπητή Sitronella ,όπως σε κάθε συνταγή σου ,είσαι εγγύηση...Αναρωτιόμουν όμως πώς θα γινόταν αν έβαζα ρίγανη, βασιλικό...Μήπως θα γινόταν πιο σκληρή?Επίσης πιστεύω πως αν την κάνεις τη pizza σε ειδικό ταψακι θέλει πιο λίγο ψήσιμο..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-10-10  
    giorgoulio τα μυρωδικά θα της δώσουν απλώς άρωμα, δε θα την κάνουν πιο σκληρή. Όσο για το χρόνο ψησίματος, πάντα παίζει ρόλο ο φούρνος του καθενός και γι αυτό πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνταγές.
    Τώρα είδα και μια ερώτηση που είχε γίνει πολύ πολύ καιρό πριν, από την dimitroula. Εγώ δεν έχω μιλήσει για θερμόμετρο. Χλιαρό νερό λέω. Να μπορείτε να βάλετε το χέρι στο νερό μέχρι να μετρήσετε στο 40 χωρίς να καείτε :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-11  
    Μπορείς να βάλεις κανονική ζάχαρη δεν πειράζει :)
    #
    Σχόλιο από moustarda, 9-5-14  
    Η αναλογία μαγιάς που προτείνεται στη συνταγή είναι για ξηρή ή νωπή;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-5-14  
    Ξηρή μαγιά. Καλή επιτυχία

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kotsoos777, 6-11-08  
    διαπιστωσα οτι το μυστικο για να γινει πολυ καλη ειναι ενα αρρωματικο ελαιολαδο (χρησιμοποιω ναξου που μυριζει ριγανη)
    #
    Σχόλιο από ntina3112, 23-8-12  
    Έχω να προτείνω κ κάτι για πεινιρλί όπως στη φωτο με παρόμοια δοσολογία κ μια διαφορετική γέμιση.500γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80γ ελαιόλαδο 40γ νωπή μαγιά ή 1 φακελ.ξερή μαγιά 250γ νερό χλιαρό 5γ αλάτι. Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό βάζουμε λάδι κ αλεύρι κ ζυμώνουμε πριν τελειώσει το ζύμωμα ρίχνουμε αλάτι κ αφήνουμε 20 λεπτά.χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπαλάκια περίπου.Ψήνουμε σε λαδόκολλα αφού φτιάξουμε τα πεινιρλί τα γεμίσουμε τα αφήνουμε αλλά 15 λεπτά.Στους 180 αέρα κάτω για μισή ώρα περίπου.η γέμιση της φωτο αποτελείται από ψιλοκομμένο σκόρδο κρεμμύδι μανιτάρια ελιές πιπεριά ντομάτα κ σάλτσα (ντοματοπελτέ,ντομάταφρέσκια,ρίγανη αλάτι πιπέρι λάδι να πάρει 1 βράση) καλή επιτυχία πολλά πιρούνιά στην sitronella.:-P

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πίτσα: το απόλυτο junk food!
    Ποιος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν λατρεύει μια...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    πίτες κέικ ζύμες τάρτες
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Goldie T
    Πίτσες
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Αλμυρά
    Ένα βιβλίο 128 αγαπημένων συνταγών, του/της Seferstav
    ζυμες και πιτσες
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της joanna29
    ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ-ΣΟΥΦΛΕ
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki