Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Εάν ψήνετε την πίτσα σας σε ταψάκι, λαδώστε το λίγο και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15-20' πριν βάλετε τα υλικά από πάνω και την ψήσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
2 μέτριες πίτσες
  1. 2 1/4 κ.γ. μαγιά
  2. 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό (45°C)
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 3 1/3 φλ. αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

  2. 2

    Ανακατέψτε το αλάτι και το ελαιόλαδο μέσα στη μαγιά. Προσθέστε 2 1/2 φλ. από το αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.

  3. 3

    Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να γίνει διπλή (περίπου 1 ώρα).

  4. 4

    Πατήστε τη λίγο με τις μπουνιές σας να πέσει και φτιάξτε μια σφιχτή μπάλα. Αφήστε τη για ένα λεπτό και μετά ανοίξτε τη (δείτε και τις οδηγίες βήμα-βήμα για αναλυτική εξήγηση).

  5. 5

    Βάλτε ό,τι υλικό σας αρέσει πάνω και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο (220°C). Ψήστε την πίτσα μέχρι το τυρί και η κόρα να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα (περίπου 15-20').

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

mary_1
mary_1 @mary_eva
Η πιο ωραία ζύμη πίτσας! Τη φτιάχνω εδώ και πολυ καιρό και πετυχαίνει πάντα!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα