Ζύμη για πίτσα 3

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η πιο γευστική ζύμη πίτσας που έχω δοκιμάσει.
Ζύμη για πίτσα 3
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ.αλάτι
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • νερό χλιαρό όσο πάρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Σκόρδο
Φτιάχνει: Ένα μεγάλο ταψί
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κάνουμε ένα λάκο στο αλέυρι και ρίχνουμε τη μαγιά.
  2. Διαλύουμε το μέλι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο αλέρι.
  3. Ζυμώνουμε προσθέτοντας το λάδι, το θυμάρι, το σκόρδο και τέλος το αλάτι.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει (διπλασιάζεται).
  5. Τη στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή της Βέφας με μια μικρή παραλλαγή μου. Το μέλι και το θυμάρι πραγματικά δένουν με τη ντομάτα ενώ το σκόρδο με τα αλλαντικά.

Αν σας αρέσει λεπτή η ζύμη φτιάχνει δύο μέτρια ταψιά.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από lenale, 11-7-10  
    Νόστιμη και αρωματική!!!
    Η δόση αυτή μου έβγαλε ένα ταψί πίτσα, με λεπτή ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-7-10  
    Πάρα πολύ νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 18-10-10  
    Πολύ νόστιμη ζύμη, συγχαρητήρια!! Το μέλι δίνει ένα ωραίο καφετι χρώμα όταν ψηθεί, έβαλα ρίγανη αντί για θυμάρι και το σκόρδο κάνει πραγματικά τη διαφορά! Αυτά τα 3 θα τα υιοθετήσω και για άλλες ζύμες! Ωστόσο για πιο ακρίβεια την επόμενη φορά, πόσο περίπου νερό βάζουμε? Εγκρίνεται, ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από sleeping beauty, 17-2-11  
    Παρα πολυ νόστιμη ζύμη!Απο τότε που την δοκίμασα για πρώτη φορά ,μονο αυτή κάνω!
    #
    Σχόλιο από loukiad, 30-9-11  
    Πάρα πολύ ωραία και γρήγορη συνταγή!Για την ώρα τη δοκίμασα χωρίς τα μυρωδικά στη ζύμη και πάλι βγήκε υπέροχη. Διπλασίασα τη δόση και βγήκα 3 αφράτες στρογγυλές πίτσες 8 κομματιών...
    #
    Σχόλιο από ritaki913, 7-2-12  
    απλα Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από stalavrou, 26-1-13  
    Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 4-8-13  
    Η καλύτερη και πιο εύκολη ζύμη!Αυτή κάνω πάντα από τότε που τη δοκίμασα!Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 25-3-15  
    Μου πηρε μονο μισο φλυτζανι νερο..τοσο πρεπει η εκανα εγω κατι λαθος?οσο για βαθμολογια δεν βαζω ακομα γιατι μολις την εφτιαξα και περιμενω να φουσκωσει το ζυμαρι..οποτε θα επανελθω με πηρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 17-5-15  
    #
    Σχόλιο από Aφράτη, 8-1-16  
    Τέλεια πραγματικά ζύμη, πολύ ωραία υφή και ψήθηκε ροδίζοντας τέλεια! Το αποτέλεσμα εξαρτάται πολύ από τον τρόπο ανοίγματος του φύλλου. Όμως προσοχή, για ένα ταψί μεγάλο θέλει την παραπάνω συνταγή επί δύο και αρκετό αλεύρι-όσο πάρει- για το ζύμωμα... Αφού την έφτιαξα τη ζύμη, την άφησα να φουσκώσει και μετά την έβγαλα να ξεπαγώσει, ξαναφούσκωσε με μια πετσέτα από πάνω και άνοιξα το φύλλο σε σχήμα ορθογώνιου μεγάλου ταψιού.Από πολλές άλλες συνταγές που κοίταξα η παραπάνω συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά αλλά και οικονομικά υλικά...
    #
    Σχόλιο από gwgaki, 21-9-16  
    το καλυτερο ζυμαρι πιτσας που δοκιμασαμε τα τελευταια χρονια!! σε ευχαριστουμε πολυ που την μοιραστηκες μαζι μας!! μπραβο σου!! 5 πιρουνακια απο μας!!
    #
    Σχόλιο από Anniyio, 10-11-16  
    Πολυ νόστιμη! Ακόμα και σκέτη μου άρεσε πολυ
    #
    Σχόλιο από stroumfi, 28-1-17  
    Φοβερή!!!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lenale, 11-7-10  
    Νόστιμη και αρωματική!!!
    Η δόση αυτή μου έβγαλε ένα ταψί πίτσα, με λεπτή ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 30-7-10  
    Πάρα πολύ νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 18-10-10  
    Πολύ νόστιμη ζύμη, συγχαρητήρια!! Το μέλι δίνει ένα ωραίο καφετι χρώμα όταν ψηθεί, έβαλα ρίγανη αντί για θυμάρι και το σκόρδο κάνει πραγματικά τη διαφορά! Αυτά τα 3 θα τα υιοθετήσω και για άλλες ζύμες! Ωστόσο για πιο ακρίβεια την επόμενη φορά, πόσο περίπου νερό βάζουμε? Εγκρίνεται, ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από sleeping beauty, 17-2-11  
    Παρα πολυ νόστιμη ζύμη!Απο τότε που την δοκίμασα για πρώτη φορά ,μονο αυτή κάνω!
    #
    Σχόλιο από loukiad, 30-9-11  
    Πάρα πολύ ωραία και γρήγορη συνταγή!Για την ώρα τη δοκίμασα χωρίς τα μυρωδικά στη ζύμη και πάλι βγήκε υπέροχη. Διπλασίασα τη δόση και βγήκα 3 αφράτες στρογγυλές πίτσες 8 κομματιών...
    #
    Σχόλιο από ritaki913, 7-2-12  
    απλα Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από stalavrou, 26-1-13  
    Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 4-8-13  
    Η καλύτερη και πιο εύκολη ζύμη!Αυτή κάνω πάντα από τότε που τη δοκίμασα!Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 25-3-15  
    Μου πηρε μονο μισο φλυτζανι νερο..τοσο πρεπει η εκανα εγω κατι λαθος?οσο για βαθμολογια δεν βαζω ακομα γιατι μολις την εφτιαξα και περιμενω να φουσκωσει το ζυμαρι..οποτε θα επανελθω με πηρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 17-5-15  
    #
    Σχόλιο από Aφράτη, 8-1-16  
    Τέλεια πραγματικά ζύμη, πολύ ωραία υφή και ψήθηκε ροδίζοντας τέλεια! Το αποτέλεσμα εξαρτάται πολύ από τον τρόπο ανοίγματος του φύλλου. Όμως προσοχή, για ένα ταψί μεγάλο θέλει την παραπάνω συνταγή επί δύο και αρκετό αλεύρι-όσο πάρει- για το ζύμωμα... Αφού την έφτιαξα τη ζύμη, την άφησα να φουσκώσει και μετά την έβγαλα να ξεπαγώσει, ξαναφούσκωσε με μια πετσέτα από πάνω και άνοιξα το φύλλο σε σχήμα ορθογώνιου μεγάλου ταψιού.Από πολλές άλλες συνταγές που κοίταξα η παραπάνω συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά αλλά και οικονομικά υλικά...
    #
    Σχόλιο από gwgaki, 21-9-16  
    το καλυτερο ζυμαρι πιτσας που δοκιμασαμε τα τελευταια χρονια!! σε ευχαριστουμε πολυ που την μοιραστηκες μαζι μας!! μπραβο σου!! 5 πιρουνακια απο μας!!
    #
    Σχόλιο από Anniyio, 10-11-16  
    Πολυ νόστιμη! Ακόμα και σκέτη μου άρεσε πολυ
    #
    Σχόλιο από stroumfi, 28-1-17  
    Φοβερή!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    zumes
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της miakos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 246 αγαπημένων συνταγών, του/της uro
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    Pitses
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της chocomaria