Ζύμη για πίτσα 3
Η πιο γευστική ζύμη πίτσας που έχω δοκιμάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή της Βέφας με μια μικρή παραλλαγή μου. Το μέλι και το θυμάρι πραγματικά δένουν με τη ντομάτα ενώ το σκόρδο με τα αλλαντικά.Αν σας αρέσει λεπτή η ζύμη φτιάχνει δύο μέτρια ταψιά.
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι ξερή μαγιά
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ.αλάτι
-
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
-
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
νερό χλιαρό όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνουμε ένα λάκο στο αλέυρι και ρίχνουμε τη μαγιά.
-
2
Διαλύουμε το μέλι σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο αλέρι.
-
3
Ζυμώνουμε προσθέτοντας το λάδι, το θυμάρι, το σκόρδο και τέλος το αλάτι.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει (διπλασιάζεται).
-
5
Τη στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε αλλαντικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
Σχόλια (12)