κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για πίτσα αλα Kingminos
kingminos
kingminos @cook_8458935

Αφράτο ζυμάρι που θυμίζει σχολείο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να στρώσετε με τον πλάστη το ζυμαράκι σας γιατί φουσκώνει παρα πολύ...Γίνεται παχουλοαφράτο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
2 ταψιά
  1. 250 ml ζεστό νερό
  2. 1 φακ. ξηρή μαγιά
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 κ.σ. αλάτι
  5. 720 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  6. 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε το αλέυρι σε 600 και 120 γρ.

  2. 2

    Βάζουμε σε μια μικρη λεκάνη όλα τα υλικα εκτος απο τα 600γρ. αλευρι και το ελαιόλαδο.

  3. 3

    Αφού γίνει ένας πιχτός χυλός το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο.

  4. 4

    Σε μια μεγαλύτερη λεκάνη βαζουμε τα 600 γρ. αλευρι και αφου περάασουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε τον χυλό στο αλέυρι και το ελαιόλαδο.

  5. 5

     Ζυμώνουμε καλα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κατά το ζύμωμα προσθέστε κατα βούληση νερο ή αλέυρι.

  6. 6

    Μόλις ετοιμαστει το ζυμάρι το κάνετε μία μπαλα και το αλήφετε με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με μία βρεγμενη πετστέτα και μια στεγνη και το αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα.

  7. 7

    Μόλις περάσει η 1 ώρα το ξεσκεπάζετε και το πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα να ξεφουσκώσει λιγο. Ψήνετε στους 180 για 20 λεπτά σε λαδωμένο ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Beba
Beba @cook_8452655
Αυτά τα υλικά για τι ταψί είναι;\r\nΌταν λέτε θυμίζει σχολείο, τι εννοείτε;\r\nΑυτή η ζύμη γίνεται αφράτη και τραγανή, όπως η αφράτη ζύμη της πίτσας Hut, που αρέσει στα παιδιά μου, αλλά που δεν μπορώ να πετύχω;!

Από

kingminos
kingminos @cook_8458935
στις