Ζύμη για πίτσα αλα Kingminos
Αφράτο ζυμάρι που θυμίζει σχολείο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να στρώσετε με τον πλάστη το ζυμαράκι σας γιατί φουσκώνει παρα πολύ...Γίνεται παχουλοαφράτο...
Υλικά
-
250 ml ζεστό νερό
-
1 φακ. ξηρή μαγιά
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. αλάτι
-
720 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε το αλέυρι σε 600 και 120 γρ.
-
2
Βάζουμε σε μια μικρη λεκάνη όλα τα υλικα εκτος απο τα 600γρ. αλευρι και το ελαιόλαδο.
-
3
Αφού γίνει ένας πιχτός χυλός το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο.
-
4
Σε μια μεγαλύτερη λεκάνη βαζουμε τα 600 γρ. αλευρι και αφου περάασουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε τον χυλό στο αλέυρι και το ελαιόλαδο.
-
5
Ζυμώνουμε καλα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κατά το ζύμωμα προσθέστε κατα βούληση νερο ή αλέυρι.
-
6
Μόλις ετοιμαστει το ζυμάρι το κάνετε μία μπαλα και το αλήφετε με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με μία βρεγμενη πετστέτα και μια στεγνη και το αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα.
-
7
Μόλις περάσει η 1 ώρα το ξεσκεπάζετε και το πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα να ξεφουσκώσει λιγο. Ψήνετε στους 180 για 20 λεπτά σε λαδωμένο ταψί.
Σχόλια (7)