Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί

Bαθμολογία: 4.8103
       
 
58 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αφράτη και νοστιμότατη!
Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1/4 φλ. γάλα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 75' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 37' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη βάζουμε σε μπωλ με το νερό, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και όσο νερό πάρει να γίνει εύπλαστη και μαλακή ζύμη
  3. Ζυμώνουμε το ζυμαράκι για λίγο και το βάζουμε στο μπωλ καλυμένο με πετσέτα
  4. Ανάβουμε το φούρνο στους 20 με 30 βαθμούς και αφήνουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα ή περισσότερο
  5. Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για πεϊνιρλί ή πίτσα σε μεγάλο ταψί κουζίνας
  6. ...κι αν βαριέστε αφού φουσκώσει, μοιράστε τη ζύμη σε 2 λαδωμένες φόρμες και ψήστε ψωμάκι. μμμμμ...

Σχετικές συνταγές

    82 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 16-2-08  
    MΠΡΑΒΟ,Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΨΩΜΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ...ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΖΥΜΗ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΟΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-4-08  
    Ναι. πολλές φορές επειδή βιάζομαι, την αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να ψιλοκόψω τα υλικά και μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα! Σχεδόν το ίδιο είναι!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-4-08  
    Οταν φτιαχνω πιτσα βαζω τη σαλτσα napolitaine που εχω δημοσιευσει στο site!
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-10-08  
    Καλέ τι απίστευτη ζύμη είναι αυτή!!!Μπράβο!Έβγαλα 2 πίτσες,2 σκέτα ψωμάκια και 1 τυρόψωμο.Ξανά μπράβο κοπέλλα μου......
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-10-08  
    Ξέχασα!Ψηφίζω λοιπόν ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-10-08  
    να σαι καλα.οντως,νοστιμοτατη!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-10-08  
    Με αυτή την τόσο νόστιμη ζύμη, φτιάξτε και "πίτσα παραδοσιακή'!μμμ....
    #
    Σχόλιο από sidirena, 29-11-08  
    Την εφτιαξα με αλευρι Robin Hood προσθετοντας μοναχα 1 σφηνακι ουζο,2 κουταλακια ζαχαρη και εγινε πραγματικα τελεια!Τοσο αφρατη και νοστιμη ζυμη δεν εχω ξαναφτιαξει!Σ'ευχαριστω πολυ,πολυ,πολυ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-08  
    Να σαι καλα! Καλε οτι κι αν κανεις με το robin hood βγαινει τελειο! Τι πραγμα ειναι αυτο??????
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-12-08  
    την εκανα χθες κ βγηκε πολυ καλη!
    #
    Σχόλιο από fallingstar, 10-12-08  
    σαν αρχάρια στην κουζίνα επιχείρησα να κάνω δική μου ζύμη κ μου βγήκε σκληρή..μήπως φταίει ότι δεν έβαλα γάλα ή το αλεύρι (robin hood)..θέλω πάλι να κάνω με αυτή τη συνταγή.μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά αν βάλλω σκληρό αλεύρι δε θα γίνει πάλι σκληρή η ζύμη..;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-08  
    το σκληρο αλευρι ειναι ιδανικο για ζυμες και ψωμι.Μηπως εκαψε το νερο και απενεργοποιηθηκε η μαγια?Εμενα ποτε δε μου χει βγει σκληρη!
    #
    Σχόλιο από aggelina, 12-12-08  
    αυτη την συνταγη κανω και εγω,βαζω 4 γιατι δεν ξερω αν υπαρχει και καλητερη
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 13-1-09  
    Τέλεια η συνταγή σου!!!!
    Έφτιαξα 2 τέλειες πίτσες. Μία με φέτα, μπέικον και κρέμα γάλακτος και μία με παστουρμά, σαλάμι αέρος,φέτα, ντομάτα, πιπεριά. Μου περίσσεψε λίγη και έκανα καιένα ψωμάκι καταπληκτικό.
    Και πάλι συγχαρητήρια !!!!!
    #
    Σχόλιο από iskounta, 30-1-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΨΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    Λαδακι εβαλες στο ταψι?Για να μην κολλαει!ψηνεται στο 1ο ραφι...για να ψηθει και κατω.
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 6-3-09  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-5-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ μπράβο τρομερά εύπλαστη τη άνοιξα γυρνώντας τη ψηλά όπως κάνουν στις πιτσαρίες. Φοβερή!!!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 7-5-09  
    Κάνω την ίδια απλά βάζω και 2 κουταλάκια ζάχαρη στην ζύμη. Φτιάχνω πάντα μεγάλες δόσεις χωρίζω τα ζυμάρια και τα βάζω στην κατάψυξη σε σακούλες πολυμπακ και έχω πάντα έτοιμα ζυμαράκια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    65 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 16-2-08  
    MΠΡΑΒΟ,Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΨΩΜΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ...ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΖΥΜΗ ΣΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΨΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΟΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-4-08  
    Ναι. πολλές φορές επειδή βιάζομαι, την αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να ψιλοκόψω τα υλικά και μέχρι να βράσει και να πήξει η σάλτσα! Σχεδόν το ίδιο είναι!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-4-08  
    Οταν φτιαχνω πιτσα βαζω τη σαλτσα napolitaine που εχω δημοσιευσει στο site!
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-10-08  
    Καλέ τι απίστευτη ζύμη είναι αυτή!!!Μπράβο!Έβγαλα 2 πίτσες,2 σκέτα ψωμάκια και 1 τυρόψωμο.Ξανά μπράβο κοπέλλα μου......
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-10-08  
    Ξέχασα!Ψηφίζω λοιπόν ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-10-08  
    να σαι καλα.οντως,νοστιμοτατη!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-10-08  
    Με αυτή την τόσο νόστιμη ζύμη, φτιάξτε και "πίτσα παραδοσιακή'!μμμ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-08  
    Να σαι καλα! Καλε οτι κι αν κανεις με το robin hood βγαινει τελειο! Τι πραγμα ειναι αυτο??????
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-12-08  
    την εκανα χθες κ βγηκε πολυ καλη!
    #
    Σχόλιο από aggelina, 12-12-08  
    αυτη την συνταγη κανω και εγω,βαζω 4 γιατι δεν ξερω αν υπαρχει και καλητερη
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 13-1-09  
    Τέλεια η συνταγή σου!!!!
    Έφτιαξα 2 τέλειες πίτσες. Μία με φέτα, μπέικον και κρέμα γάλακτος και μία με παστουρμά, σαλάμι αέρος,φέτα, ντομάτα, πιπεριά. Μου περίσσεψε λίγη και έκανα καιένα ψωμάκι καταπληκτικό.
    Και πάλι συγχαρητήρια !!!!!
    #
    Σχόλιο από Nenaki, 6-3-09  
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-5-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ μπράβο τρομερά εύπλαστη τη άνοιξα γυρνώντας τη ψηλά όπως κάνουν στις πιτσαρίες. Φοβερή!!!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 7-5-09  
    Κάνω την ίδια απλά βάζω και 2 κουταλάκια ζάχαρη στην ζύμη. Φτιάχνω πάντα μεγάλες δόσεις χωρίζω τα ζυμάρια και τα βάζω στην κατάψυξη σε σακούλες πολυμπακ και έχω πάντα έτοιμα ζυμαράκια.
    #
    Σχόλιο από balokat, 1-10-09  
    Καλά η συνταγή είναι απίστευτη!!!! Και επειδή έφτιαξα και ψωμί, έχω να πώ ότι απλά ξετρελάθηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-10-09  
    Νόστιμα και αφράτα
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-6-10  
    την εχω κανει πολλες φορες,πολυ καλη!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 20-6-10  
    Έφτιαξα πεϊνιρλί με τη ζύμη.Έγιναν πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα.Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΟΡΦΕΑΣ, 8-7-10  
    ΤΕΛΕΙΟ - ΤΕΛΕΙΟ - ΤΕΛΕΙΟ !!!
    Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!
    Με λίγο αλευράκι κάτω στο ταψί ,γίνεται η ζύμη σαν βγαλμένη από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς μας στο χωριό !!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από fallingstar, 10-12-08  
    σαν αρχάρια στην κουζίνα επιχείρησα να κάνω δική μου ζύμη κ μου βγήκε σκληρή..μήπως φταίει ότι δεν έβαλα γάλα ή το αλεύρι (robin hood)..θέλω πάλι να κάνω με αυτή τη συνταγή.μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά αν βάλλω σκληρό αλεύρι δε θα γίνει πάλι σκληρή η ζύμη..;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-08  
    το σκληρο αλευρι ειναι ιδανικο για ζυμες και ψωμι.Μηπως εκαψε το νερο και απενεργοποιηθηκε η μαγια?Εμενα ποτε δε μου χει βγει σκληρη!
    #
    Σχόλιο από iskounta, 30-1-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΨΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    Λαδακι εβαλες στο ταψι?Για να μην κολλαει!ψηνεται στο 1ο ραφι...για να ψηθει και κατω.
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 16-5-09  
    εχω μια απορια.μπορω να βαλω αλευρι για ολες τις χρησεις;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-5-09  
    ναι.
    #
    Σχόλιο από blondie, 13-10-10  
    να ρωτήσω κάτι γιατι δεν εχω ξανακάνει ζύμη ποτέ...από οτι κατάλαβα θα γίνει μεγάλη ποσότητα ζύμης..
    1. αφού την αφήσω και φουσκώσει μπορώ να την χωρίσω, να τη βάλω σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κ όταν θέλω να ξεπαγώνω και να φτιάχνω ότι θέλω?
    2. για μια πίτσα λεπτή πόσο περίπου πρέπει να είναι στρωμένη στο ταψί? ένα δάχτυλο πάχος ή λιγότερο?
    ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 14-10-10  
    Το γαλα που θα δυαλησουμε την μαγια πρεπει να ειναι ζεστο ή κρυο?
    #
    Σχόλιο από THOUP, 20-10-10  
    pedia min gelasete sas parakalo!!!!!to alevr an ine xoriatiko i gia oles tis xrisis kani????epidi exo sto spiti n paro mono magia!!!!!kai oti mini to apothikevo stin katapsiksi kanonika????
    #
    Σχόλιο από biliana, 19-5-12  
    geia sas 2 fakelakia magia poso eine se koutalakia ,
    #
    Σχόλιο από Katerinasou, 21-11-12  
    Να κανω μια ερωτηση, επειδη θα την κανω για τη γιορτη μου...ποσα ατομα σερβιρει περιπου?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-3-13  
    χλιαρο προς κρυο...το θεμα ειναι να μην καινε γιατι θα απενεργοποιηθει η μαγια
    #
    Σχόλιο από rea89, 12-3-15  
    γεια σας! μια ερωτηση, το φλιτζανι ειναι του τσαγιου η η κουπα του νες?
    #
    Σχόλιο από tsibosp, 27-1-16  
    H ζύμη είναι τέλεια, απο τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη που έχω φτιάξει ποτέ αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μήπως είναι λίγο το αλεύρι που αναγράφεται στην συνταγή; Έκανα ακριβώς τη διπλάσια ποσότητα και αντί για 2 κιλά αλεύρι μου πήρε 3,5 κιλά για να γίνει η ζύμη όπως πρέπει δηλαδή πάλι καλά που είχα αγοράσει παραπάνω. Στις κούπες χρησιμοποίησα τις κλασσικές του καφέ τις ψηλές για την μέτρηση. Μήπως έγινε εκεί το λάθος; Ίσως να ήταν καλύτερα να αναγράφονται οι δοσολογίες σε ml στα υγρα.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sidirena, 29-11-08  
    Την εφτιαξα με αλευρι Robin Hood προσθετοντας μοναχα 1 σφηνακι ουζο,2 κουταλακια ζαχαρη και εγινε πραγματικα τελεια!Τοσο αφρατη και νοστιμη ζυμη δεν εχω ξαναφτιαξει!Σ'ευχαριστω πολυ,πολυ,πολυ!
    #
    Σχόλιο από maria27, 8-2-10  
    Είμαι πάρα πολύ άθλια!!!Αυτή την τρομερή ζύμη σου την έχω κάνει εκατοντάδες φορές και μια φορά δεν σε βαθμολόγησα!!!Πέρσι στη γιορτή του αρραβωνιαστικου μου τρελλάθηκαν όλοι με την πίτσα μου!!!!Η ζύμη είναι πραγματικά τέλεια και ργώ την κάνω με μισό αλεύρι ολικής!!!Για σάλτσα βάζω δική μου από αυτές που φτιάχνω το καλοκαίρι αλλά προσθέτω και λίγη κέτσαπ(αυτή με τη λιγότερη ζάχαρη) ίσα ίσα για λίγο γεύση παραπάνω!Να ΄σαι καλά ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ και πάντα τέτοιες τέλειες συνταγές να δίνεις!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 21-3-13  
    Πολύ ωραία η ζύμη και αφράτη!!!
    Την έκανα με Νουνού που είχα ανοιγμένο και φρέσκια μαγιά.Τέλεια έγινε,έκανα και μικρά πιτσάκια για το σχολείο,σου ανεβάζω και φώτο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Πίτσα: το απόλυτο junk food!
    Ποιος άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο δεν λατρεύει μια...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Σχετικές οδηγίες

    Φτιάξτε πεϊνιρλί
    Προστέθηκε από _Ratatouille_
    4.9545
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της ξενοδοχειο διρφυ
    συνταγές που θέλω να δοκιμάσω
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 312 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    ζυμες
    Ένα βιβλίο 89 αγαπημένων συνταγών, του/της metharkou