Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί
Αφράτη και νοστιμότατη!
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου
-
2 φακελάκια μαγιά
-
2 κουταλάκια αλάτι
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
2 1/2 φλ. ζεστό νερό
-
1/4 φλ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη βάζουμε σε μπωλ με το νερό, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και όσο νερό πάρει να γίνει εύπλαστη και μαλακή ζύμη
-
3
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι για λίγο και το βάζουμε στο μπωλ καλυμένο με πετσέτα
-
4
Ανάβουμε το φούρνο στους 20 με 30 βαθμούς και αφήνουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα ή περισσότερο
-
5
Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για πεϊνιρλί ή πίτσα σε μεγάλο ταψί κουζίνας
-
6
...κι αν βαριέστε αφού φουσκώσει, μοιράστε τη ζύμη σε 2 λαδωμένες φόρμες και ψήστε ψωμάκι. μμμμμ...
Σχόλια (72)