κύρια φωτογραφία συνταγής Ζύμη για πίτσα και πεϊνιρλί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου
  2. 2 φακελάκια μαγιά
  3. 2 κουταλάκια αλάτι
  4. 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  5. 2 1/2 φλ. ζεστό νερό
  6. 1/4 φλ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη βάζουμε σε μπωλ με το νερό, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι και όσο νερό πάρει να γίνει εύπλαστη και μαλακή ζύμη

  3. 3

    Ζυμώνουμε το ζυμαράκι για λίγο και το βάζουμε στο μπωλ καλυμένο με πετσέτα

  4. 4

    Ανάβουμε το φούρνο στους 20 με 30 βαθμούς και αφήνουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα ή περισσότερο

  5. 5

    Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για πεϊνιρλί ή πίτσα σε μεγάλο ταψί κουζίνας

  6. 6

    ...κι αν βαριέστε αφού φουσκώσει, μοιράστε τη ζύμη σε 2 λαδωμένες φόρμες και ψήστε ψωμάκι. μμμμμ...

Αντιδράσεις

Σχόλια (72)

ΜΑΡΕΛΙ
ΜΑΡΕΛΙ @cook_8450269
MΠΡΑΒΟ,Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΨΩΜΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ...ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις