Ζύμη για πίτσα στο σπίτι, όπως στην πιτσαρία

Bαθμολογία: 4.7619
       
 
21 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι του Ιταλού Vittorio Viarengo. Χρειάζονται συνολικά 8-9 ώρες για να έχετε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα, καθώς η ζύμη δεν είναι μια από τις συνηθισμένες “ψωμένιες” ζύμες σπιτικής πίτσας, αλλά ένα καλοψημένο, τραγανό από έξω και αφράτο από μέσα ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε την αυθεντική συνταγή μαζί με εικόνες και βίντεο.

Ζύμη για πίτσα στο σπίτι, όπως στην πιτσαρία

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450-480 γρ αλεύρι τύπου 00
  • 250-300 ml νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 10 γρ αλάτι
  • 1,5 γρ μαγιά στιγμής ή 2-3 γρ φρέσκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 3 πίτσες μετρίου μεγέθους
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5 ώ (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίξτε το νερό σε μια λεκανίτσα μαζί με 250γρ από το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Σκεπάστε με μεμβράνη αεροστεγώς και αφήστε το για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη διαδικασία της αυτόλυσης έτσι ώστε να πάρουμε ελαστική ζύμη.
  2. Προσθέστε τη μαγιά και 50-70 γρ αλεύρι και ανακατέψτε. Όταν απορροφηθεί τελείως το αλεύρι προσθέστε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Χρειάζεται προσοχή να μην έρθει το αλάτι σε επαφή με τη μαγιά γιατί θα την εξουδετερώσει. Ζυμώστε καλά για 20-30 λεπτά (αν έχετε αρτοπαρασκευαστή 10-15 λεπτά), μέχρι να πάρετε μια λεία, ελαστική και συμπαγή ζύμη. Επειδή η ποσότητα των υλικών δίνεται σε ένα εύρος, αν δείτε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό, προσθέστε με προσοχή.
  3. Καλύψτε τη λεκάνη πάλι με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ανέβει για 2 ώρες.
  4. Αφότου περάσει αυτό το διάστημα, χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και σχηματίστε μπαλίτσες. Τοποθετήστε τες μέσα σε ελαφρώς λαδωμένα τάπερ, κλείστε τα ερμητικά με τα καπάκια τους και αφήστε τα για 5-6 ώρες.
  5. Μετά από 5-6 ώρες, ανοίξτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 250 βαθμούς, έχοντας μέσα το ταψί γυρισμένο ανάποδα. Αλευρώστε τα χέρια σας, βγάλτε τις ζύμες από τα τάπερ και ανοίξτε τες λεπτές σε αλευρωμένο πάγκο. Η ζύμη είναι ελαστική και ανοίγεται εύκολα με τα χέρια.
  6. Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, βγάλτε από μέσα το ταψί (πάντα γυρισμένο ανάποδα), ρίξτε λίγο αλεύρι η σιμιγδάλι και μεταφέρτε την ανοιγμένη ζύμη επάνω.
  7. Ρίξτε σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, αλλαντικά της αρεσκείας σας και ό,τι άλλο θέλετε (*) και ρίξτε ομοιόμορφα ένα κουταλάκι ελαιόλαδο από πάνω.
  8. Ψήστε για 4-6 λεπτά. (**)

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πιο σημαντικά εν τέλει στοιχεία για καλή πίτσα είναι 1. το καλό ζύμωμα και 2. Το σωστό ψήσιμο (λίγος χρόνος σε μεγάλη θερμοκρασία).

(*) Προτείνω μοτσαρέλα άσπρη, κι αν βρείτε μάλιστα πάρτε di bufala, μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη και προσούτο!

(**) Κάθε φορά το ψήσιμό μας εξαρτάται από το φούρνο που χρησιμοποιούμε. Σε έναν καλό φούρνο λοιπόν 4-6 λεπτά είναι καλός χρόνος ψησίματος, σε μικρότερα φουρνάκια απαιτούνται 8-10 λεπτά. Εάν έχετε ξυλόφουρνο, εκεί πλέον ο χρόνος μειώνεται στα 2-3 λεπτά μόλις, καθώς αναπτύσσεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Εάν μάλιστα έχετε και πλάκα ψησίματος το αποτέλεσμα θα απογειωθεί!

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Mary_, 18-1-15  
    Χαίρομαι που σας αρέσει και που το θέμα ζύμη πίτσας αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα επιμονή και υπομονή!

    Orentios το σχόλιο σου για την προσθήκη νερού είναι πολύ εύστοχο, καθώς θέλει το χρόνο του το αλεύρι να το απορροφήσει!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 20-1-15  
    Τέλεια ζύμη, με την ακριβή ποσότητα των υλικών, λεπτή και τραγανή, πράγματι όπως στα ιταλικά εστιατόρια!
    #
    Σχόλιο από perastikos, 20-2-15  
    Συγχαρητήρια!! Καταπληκτική ζύμη! Δεν περίμενα ποτέ να φτιάξουμε στο σπίτι τέτοια πίτσα! Χρησιμοποίησα και εγώ αλεύρι τύπου 00 και θα συμφωνήσω με τον orentio, για μια στιγμή φοβήθηκα οτι έβαλα πολύ αλεύρι αλλά τελικά βγήκε τέλειο. Είδα και το βιντεάκι που είναι κατατοπιστικότατο. Δεν μου βγαίνει πολύ στρογγυλή η πίτσα για την ώρα αλλά που θα πάει..
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, και πάλι μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Mary_, 22-2-15  
    perastikos, το άνοιγμα είναι όντως μια υπόθεση που θέλει λίγη εξάσκηση, και είναι και σημαντικό γιατί το πολύ άνοιξε, δίπλωσε, ξανακλείσε, ξανάνοιξε δεν κάνει καλό στο ζυμάρι μας!
    Μπορείς αρχικά να τη βάλεις σε αλευρωμένο πάγκο και να την ανοίξεις απαλά πιέζοντας από το κέντρο και προς τα έξω. Ακόμα καλύτερα να συμβουλευτείς βίντεο στο ίντερνετ καθώς στην προκειμένη το οπτικό υλικό θα βοηθήσει σίγουρα περισσότερο :D

    Επίσης, φωτογραφίες ανεβάζουμε για να έχουμε χαρακτηριστική εικόνα της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ συνταγής κάθε φορά. Οποιαδήποτε άλλη όχι μονο δεν έχει νόημα αλλά διαστρεβλώνει και την εικόνα μιας συνταγής. Οπότε παρακαλώ ανεβάζετε μόνο τις αντίστοιχες φωτογραφίες κάθε φορά...
    #
    Σχόλιο από tdaf, 9-3-15  
    Την δοκίμασα και εγώ χθες βράδυ μιας και τα παιδιά θέλαν πίτσα. Εκπληκτικό το ζυμάρι, λεπτό και τραγανό, όπως μου αρέσει. Το μόνο μείον ο χρόνος παρασκευής. Θα δοκιμάσω να φτιάξω ζυμάρι για να αποθηκεύσω στην κατάψυξη και ελπίζω να κρατήσει. Ευχαριστώ Mary και Vittorio. Το βίντεο αξίζει να το δείτει, λύνει αρκετές απορίες.
    #
    Σχόλιο από orentios, 9-3-15  
    Χθες βράδυ ξαναδοκίμασα τη συνταγή για να τεστάρω την πέτρα ψησίματος που μόλις αγόρασα. Το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό!!! tdaf, θα συμφωνήσω μαζί σου, το βίντεο είναι κατατοπιστικότατο και λύνει πολλές απορίες. Όσο για την αποθήκευση, εγώ βάζω τα ζυμάρια στην κατάψυξη με το τάπερ τους (αφού έχουν φουσκώσει) και απλά τα βγάζω μερικές ώρες νωρίτερα πριν το ψήσιμο και έχουν σχεδόν την ίδια συμπεριφορά με τα φρέσκα.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 11-3-15  
    Η πιο ωραία ζύμη πίτσας, με διαφορά!!! Χρησιμοποίησα αλεύρι Αγ. Γεωργίου για πίτσα, ζύμωσα καλά, άφησα το ζυμάρι όσες ώρες έπρεπε και έψησα τις λεπτές πίτσες μου σε ταψί γυρισμένο ανάποδα, αφού το είχα προθερμάνειστους 280! Μας άρεσαν παααααρα πολυ! Από υλικά έβαλα σπιτική σάλτσα ντομάτας με σκόρδο, φρέσκο βασιλικό, τυρί και αφού τις έβγαλα από τον φούρνο πρόσθεσα το προσούτο! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Giwtulumpitsa, 16-3-15  
    Καλησπέρα ειμαι καινούργια στο sait και γράφτηκα μονο και μονο για την πίτσα δεν την δοκίμασα ακομα αλλα σύντομα θα την δοκιμάσω και θα σε βαθμολογίσω θα ηθελα να μου διευκρινίσεις κατι που δεν καταλαβα σε παρακαλω το θέμα με τα ταψιά το ανάποδα και το βάζω απο μεσα αλλα παντα ανάποδα δεν καταλαβα τι εννοείς με ολο αυτο! Δηλαδή ψήνουμε μονο του το ζυμάρι για αρχή; Και μετα βάζουμε τα υλικά; Ειδα το βίντεο αλλα αυτη την απορία δεν την έλυσα σε ευχαριστω! Θα επιστρέψω και για πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από Mary_, 18-3-15  
    Γεια σου Giwtulumpitsa!
    Το ταψί το αφήνεις μέσα στο φούρνο όσο αυτός προθερμαίνεται. Όταν το βγάλεις, τη ζύμη θα την τοποθετήσεις στο πίσω μέρος του ταψιού, θα το γυρίσεις ανάποδα δηλαδή και θα τη βάλεις εκεί! Αυτό το κάνουμε για να μην εμποδίζουν τα πλαινά τοιχώματα του ταψιού τον αέρα να κυκλοφορήσει. Φυσικά αν έχεις ταψάκι πίτσας (αυτό με τις τρύπες από κάτω) ή πέτρα ακόμα καλύτερα!

    Mπορείς να την ψήσεις σε δύο χρόνους, δηλαδή όπως λες, αρχικά να βάλεις μόνο τη σάλτσα ντομάτας, να την ψήσεις μέχρι να δεις ότι αρχίζουν οι άκρες να παίρνουν χρώμα, να τη βγάλεις και να βάλεις τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά, και να την ξαναβάλεις μέχρι να ψηθεί τελείως. Αυτό συνίσταται αν έχεις πολύ δυνατό φούρνο και βάλεις τυριά που μπορούν να καούνε εύκολα. Αλλιώς μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά μαζί και να την ψήσεις μια φορά κανονικά.

    Αν δεν εξήγησα αυτό που ήθελες ή έχεις κάποια άλλη απορία, ρώτα! περιμένουμε ανταπόκριση και εντυπώσεις! :)
    #
    Σχόλιο από Giwtulumpitsa, 18-3-15  
    Σε ευχαριστω πολυ τωρα καταλαβα Εισαι πολυ κατατοπιστηκη σύντομα θα σου βαλω και βαθμολογία ευχαριστω για ολα!
    #
    Σχόλιο από FILIPPIA, 23-9-15  
    Πολύ ωραίο ζυμάρι, βέβαια δεν μπόρεσα να το ψήσω όπως προτείνεις γιατί φοβόμουν ότι θα μου διαλυόταν το ζυμάρι για να το μεταφέρω στη καυτή σχάρα.... παρ'ολαυτά βγήκε υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από Elesar, 5-12-15  
    #
    Σχόλιο από kostis chatzidakis, 28-7-16  
    Φοβερο ζυμαρι πραγματικα.. Το εχω κανει απειρες φορες. Αλλα για να ψηθει σωστα απο κατω χωρις να καει απο πανω ειναι αρκετα δυσκολο και εχω πολυ καλο φουρνο. Το εχω καταφερει μονο σε φουρνο με υγραεριο που ηζεστη ερχεται ολη απο κατω εκει γινεται οπως στον ξυλοφουρνο. Στους αλλους φουρνους δυσκολο... Μορω να ανεβασω φωτο?
    #
    Σχόλιο από skarabasili, 28-7-16  
    Τη δοκίμασα τη συνταγή, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Δεν κατάφερα να ψηθεί το ίδιο καλά η κάτω επιφάνεια της ζύμης με την επάνω. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόλπο που μπορεί να μου δώσει λύση.
    Την βάζω κάτω-κάτω στο φούρνο και τη ψήνω με αέρα στους 180 βαθμούς
    #
    Σχόλιο από stella-rodos, 15-8-16  
    Τη δοκίμασα και εγώ με ακρίβεια στις λεπτομέρεις της συνταγής όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Βγήκε πολύ σκληρή ενώ είχε ψηθεί κανονικά. Ειδικά το πάνω μέρος της ήταν άσπρο και πολύ ξερό ενώ το κάτω ίσα που είχε πάρει χρώμα. Παρόλα αυτά ήταν πολύ σκληρή. Γενικά πολύς ο χρόνος και η προσπάθεια γι' αυτό που βγήκε στο τέλος αλλά αφήνω και ένα ενδεχόμενο μήπως εγώ δεν έκανα κάτι σωστά γιατί διάβασα πολύ καλά σχόλια για τη συνταγή και δεν θέλω να την αδικήσω.
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 20-4-17  
    Τέλεια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 6-4-13  
    φαινεται πολυ καλη!! θα τη δοκιμασω συντομα!! :)
    #
    Σχόλιο από NIN, 6-4-13  
    εχω ακριβως την ιδια αναλογια υλικων απο τον Βαγγελη Δρισκα, ειτε για ψωμι ειτε για ζυμη πιτσας και το ζυμαρι το κανω στον αρτοπαρασκευαστη.
    προσφερουν κατι σημαντικο στο αποτελεσμα οι τοσο πολλες ωρες που περιγραφεις? και ποιο ειναι το αλευρι 00 ,απο αυτα που βρισκουμε στα ΣΜ?
    #
    Σχόλιο από Mary_, 6-4-13  
    katerinaFGM περιμένω γνώμη :)

    ΝΙΝ, επειδή η ποσότητα μαγιάς που χρησιμοποιούμε είναι λίγη, και δε χρησιμοποιούμε καθόλου βοηθητικές ουσίες (όπως ζάχαρη), η διαδικασία της ωρίμανσης και του φουσκώματος χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
    Αφήνοντας την ποσότητα της μαγιάς να δράσει με τη γλουτένη του αλευριού (χαρακτηριστικό του τύπου 00) σε μια θερμοκρασία περιβάλλοντος απελευθερώνεται σταδιακά το διοξείδιο του άνθρακα δημιουργώντας φουσκάλες και φουσκώνοντας/"κυψελώνοντας" τη ζύμη. Αφήνουμε και τους μύκητες να κάνουν τη δουλειά τους με το "πάσο τους" και παίρνουμε έτσι μια ελαφριά πίτσα σαν αποτέλεσμα.
    Σκέψου ότι σε πιτσαρίες και εστιατόρια οι ζύμες αφήνονται να ωριμάσουν μέρες ολόκληρες! Βέβαια αυτό γίνεται σε χαμηλή όμως θερμοκρασία, δηλαδή ψυγείο καθώς υπάρχει σχέση στην ποσότητα της μαγιάς, τη θερμοκρασία και τις ώρες που αφήνουμε τη ζύμη.

    Αλεύρια 00 που έχω βρει είναι ενα των Μύλων αγίου Γεωργίου και ένα της Barilla. Δεν έχουν πάντα στα σούπερ μάρκετ, ίσως χρειαστεί λίγο ψάξιμο...
    Εναλλακτικά χρησιμοποιησε οποιοδήποτε αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη.
    #
    Σχόλιο από NIN, 7-4-13  
    mary
    ευχαριστω για την απαντηση, ησουν πολυ κατατοπιστικη. πρεπει να χεις δικιο για τους χρονους γιατι η συνταγη του Δρισκα εχει και λιγη ζαχαρη για την ωριμανση της μαγιας.
    θα το δοκιμασω με πρωτη ευκαιρια οπως το περιγραφεις.
    προσωπικα μου αρεσει η ιταλικη ζυμη πιτσας που ειναι λεπτη και τραγανη κι οχι αφρατη και φουσκωτη.
    λες να γινεται με την ιδια ζυμη?
    #
    Σχόλιο από Mary_, 7-4-13  
    Η ζύμη βγαίνει λεπτή και τραγανή όπως το λες. Αρκεί φυσικά να το ανοίξεις λεπτό το ζυμάρι! καλή επιτυχία περιμένω αποτελέσματα :)
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 8-9-13  
    Μπράβο! Τέλειο ζυμαράκι! Το έκανα χθες το απόγεμα και σήμερα το πρωί έφτιαξα μαργαρίτα για πρωινό. Απέσπασε τα καλλίτερα σχόλια από την οικογένεια!
    Δεν είχα αλεύρι 00 και έβαλα καλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 200γρ κίτρινο για ψωμί. Ποια είναι η γνώμη σου;
    #
    Σχόλιο από Mary_, 9-9-13  
    Γεια χαρα, χαίρομαι που σου άρεσε.
    Το κίτρινο αλεύρι πολύ καλή επιλογή νομίζω γιατί είναι σκληρό και, κυρίως, πλούσιο σε γλουτένη. Μαζί με το γοχ πρέπει να είχε καλό αποτέλεσμα ;)
    Δοκίμασε το και σε λεπτό άνοιγμα, για πίτσα δηλαδή και θα τους ενθουσιάσεις και πάλι!
    #
    Σχόλιο από pierrakosn, 14-9-13  
    Ξανά μπράβο σε εσένα και τον Vittorio Viarengo!
    Η μέθοδος που περιγράφεις με το αλεύρι σε κρύο νερό για μησή ώρα, κάνει ένα πολύ ωραίο κ ελαστικό ζυμαράκι.
    Μπήκα ξανά για να δω τι απήχηση είχε η συνταγή περιμένοντας να δω δεκάδες 5πιρουνάκια!...
    Είναι μακράν η πιο σωστή συνταγή που έχω συναντήσει για αυθεντική ζύμη πίτσας.!
    #
    Σχόλιο από Mary_, 12-12-13  
    Γεια σου cvilian. Η ζύμη αυτή είναι τυπική ναπολετάνικη, η οποία δε χρησιμοποιεί ούτε λίπος ούτε κάποια βοηθητική ουσία για τη μαγιά.

    Το ελαιόλαδο και το βούτυρο κάνουν πάντα τις ζύμες πιο μαλακές (είναι μια διαδικασία όπου τα λίπη εγκλωβίζουν τις πρωτεϊνες του αλευριου και αφηνουν τη ζυμη να απλωσει, να ανοιξει).

    Όσον αφορά τη ζάχαρη ή το μέλι, χρησιμοποιούνται απλά και μόνο για να δώσουν τροφή στη μαγιά και να επισπευθεί η διαδικασία του φουσκώματος. Όμως στη ζύμη αυτή αφήνονται όλα να γίνουν με πιο φυσικό τρόπο παίρνοντας το χρόνο τους. Οι μύκητες της μαγιάς τα καταφερνουν και μονοι τους να φουσκώσουν τη ζύμη και με την ώρα απελευθερώνεται και όλο το άρωμα της μαγιάς!
    #
    Σχόλιο από giwtakialterego, 14-1-14  
    Ειναι πολυ τραγανη και ωραια γευστική ζυμη μου αρεσε πολυ!! μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από antafort, 10-2-14  
    Πραγματικά δεν έχω λόγια, αξίζει η διαδικασία...σ'ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από antafort, 12-2-14  
    Petrouska εγώ έκανα διπλή δόση, έβαλα τα ζυμαράκια στα λαδωμένα τάπερ και αφού φούσκωσαν κανονικά όσα δεν χρειαζόμουν τα έβαλα κατάψυξη μαζί με το τάπερ ή σε λαδομένες σακούλες μιας χρήσης.
    Απλά όταν τα χρειάστηκα τα ξεπάγωσα και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα.
    Η ζύμη έτσι κι αλλιώς είναι τόσο καλά δουλεμένη από το ζύμωμα και τα φουσκώματα που η αποτυχία είναι ανύπαρκτη!!!
    Αυτή είναι η δική μου γνώμη, ελπίζω να μας πει και η Mary
    #
    Σχόλιο από Mary_, 24-2-14  
    Γεια σας, ο,τι μπορείς να αποθηκεύσεις τη ζύμη στην κατάψυξη μπορείς, βέβαια. Απλά αν τη βάλεις στην κατάψυξη όντας στο τάπερ ακόμα, μετά το φούσκωμα, όταν θα θες να την ξεπαγώσεις θα πρέπει να την αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, μη χρησιμοποιήσεις φούρνο μικροκυμάτων!
    Η άλλη επιλογή είναι να την ανοίξεις κανονικά και να τη βάλεις με ταψάκι στην κατάψυξη.
    #
    Σχόλιο από Petrouska, 26-2-14  
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :)Θα το κάνω λοιπόν!!! κ πάλι ευχαριστώ..
    #
    Σχόλιο από polinacham, 29-8-14  
    Μια μονο συνταγη ζυμης καταφερε να με ταξιδεψει ξανα στη Ναπολη!μπραβο για τις γνωσεις σας περι αλευρων και για το πως συμπεριφερονται με τα αλλα υλικα
    #
    Σχόλιο από valspa, 27-9-14  
    παρα πολυ ωραια !!!εγω εβαλα μισο αυλευρι λευκο κ μισο ολικης ειναι αρκετα δυσκολη κ 8ελει αρκετο ζυμωμα !!εκανα κ ψωμακια για πρωτη φορα μια χαρα!!σονια
    #
    Σχόλιο από orentios, 1-12-14  
    Τον τελευταίο καιρό φτιάχνω πίτσες με διάφορες συνταγές για τη ζύμη. Τη συγκεκριμένη την έκανα με 400γρ. σκληρό αλεύρι και 80γρ. ολικής (επειδή δεν είχα βρει ακόμα το τύπου 00) και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Σύντομα θα την δοκιμάσω και με 00 και θα γράψω εντυπώσεις. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από orentios, 11-1-15  
    Έχοντας πλέον δοκιμάσει τη συνταγή και με αλεύρι τύπου 00, το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι... εκπληκτική!!! Το αποτέλεσμα αξίζει 100% τον κόπο και τη διαδικασία. Επίσης όπως λεεί και η συνταγή, καλό ζύμωμα και υπομονή. Αν δε, δείτε ότι στην αρχή του ζυμώματος τρίβει αρκετά το ζυμάρι, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό. Δώστε του λίγο χρόνο και σε λίγο θα αποκτήσει την ελαστική του υφή.
    #
    Σχόλιο από Mary_, 18-1-15  
    Χαίρομαι που σας αρέσει και που το θέμα ζύμη πίτσας αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα επιμονή και υπομονή!

    Orentios το σχόλιο σου για την προσθήκη νερού είναι πολύ εύστοχο, καθώς θέλει το χρόνο του το αλεύρι να το απορροφήσει!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 20-1-15  
    Τέλεια ζύμη, με την ακριβή ποσότητα των υλικών, λεπτή και τραγανή, πράγματι όπως στα ιταλικά εστιατόρια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από cvilian, 9-12-13  
    Καλησπέρα, γιατί δεν χρησιμοποιούμε ζάχαρη ή μέλι για την ενεργοποίηση της μαγιάς? Κερδίζουμε κάτι στο αποτέλεσμα? και επίσης, δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι ή βούτυρο? Νόμιζα ότι με τη χρήση λιπαρών πετυχαίνουμε πιο τραγανή ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Petrouska, 12-2-14  
    Γεια σας!!!την έκανα ακριβώς όπως είπες κ βγήκε τέλεια..έχω μια ερώτηση όμως..μπορώ να κάνω διπλάσια δόση κ να την βάλω στην κατάψυξη για να έχω γρήγορα ζυμάρι όποτε θέλω?κ αν ναι μετά απλώς το βγάζω έξω κ ξεπαγώνει ή θέλει να το έχω σκεπασμένο με πετσέτα κλπ?
    #
    Σχόλιο από Giwtulumpitsa, 16-3-15  
    Καλησπέρα ειμαι καινούργια στο sait και γράφτηκα μονο και μονο για την πίτσα δεν την δοκίμασα ακομα αλλα σύντομα θα την δοκιμάσω και θα σε βαθμολογίσω θα ηθελα να μου διευκρινίσεις κατι που δεν καταλαβα σε παρακαλω το θέμα με τα ταψιά το ανάποδα και το βάζω απο μεσα αλλα παντα ανάποδα δεν καταλαβα τι εννοείς με ολο αυτο! Δηλαδή ψήνουμε μονο του το ζυμάρι για αρχή; Και μετα βάζουμε τα υλικά; Ειδα το βίντεο αλλα αυτη την απορία δεν την έλυσα σε ευχαριστω! Θα επιστρέψω και για πιρουνακια
    #
    Σχόλιο από Giwtulumpitsa, 18-3-15  
    Σε ευχαριστω πολυ τωρα καταλαβα Εισαι πολυ κατατοπιστηκη σύντομα θα σου βαλω και βαθμολογία ευχαριστω για ολα!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kostis chatzidakis, 28-7-16  
    Φοβερο ζυμαρι πραγματικα.. Το εχω κανει απειρες φορες. Αλλα για να ψηθει σωστα απο κατω χωρις να καει απο πανω ειναι αρκετα δυσκολο και εχω πολυ καλο φουρνο. Το εχω καταφερει μονο σε φουρνο με υγραεριο που ηζεστη ερχεται ολη απο κατω εκει γινεται οπως στον ξυλοφουρνο. Στους αλλους φουρνους δυσκολο... Μορω να ανεβασω φωτο?

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτσες
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της FILIPPIA
    ζύμες-τάρτες-πίτες-σουφλέ
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της moustarditsa
    Homemade Junk Food
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της DarkParadise
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της elenitsa_26