Ζύμη για πίτσα
Είναι από τις "αποκρυφες" επαγγελματικες συνταγές...
Λίγα μυστικά ακόμα
"Φορτωστε τη" με ότι θέλετε (μανιτάρια μπέικον χαμ ελιές ντομάτες ψιλικομμενες, πιπεριές τυρί τριμμένο)Στο ψήσιμο θέλουμε να δούμε τις άκρες του ζυμαριου να σκουραινουν. Όταν την έφτιαξα σε 28άρι στρογγυλό ταψί, βγήκε κάτι λιγότερο από 1 πόντο σε ύψος. Σε μεγαλύτερο ταψί θα βγει λεπτότερη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2/3 της κούπας (τσαγιού) χλιαρό γάλα
-
30 gr νωπή μαγιά
-
2 φλυτζανια τσαγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουταλακι γλυκου αλάτι
-
1 κουταλακι γλυκου ζάχαρη
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλυουμε την μαγιά μες το γάλα προσθετοντας τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Σε μια λεκανίτσαριχνουμε τη διαλυμενη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το λάδι.
-
3
Ζυμώνουμε μεχρις οτου η ζύμη μας να γίνει απαλή ελαστικη.
-
4
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστει για 10 λεπτά και μετά την απλώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι.
-
5
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς σε μεσαιο υψος φούρνου.
Σχόλια (201)