Ζύμη για τάρτες (βασική συνταγή)
Aφράτες και τραγανές ταρτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να μη ζυμώσουμε υπερβολικά τη ζύμη, γιατί όταν ψηθεί θα γίνει βαριά και «ζυμαρένια» αντί για ανάλαφρη και τραγανή.
Υλικά
-
300 γραμμάρια αλεύρι
-
100 γραμμάρια ζάχαρη
-
150 γραμμάρια βούτυρο
-
ξύσμα 1 λεμονιού
-
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Bάζετε το αλεύρι στο τραπέζι και κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση.
-
2
Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα, το αλάτι και τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν μια μαλακιά ζύμη.
-
3
Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε σε σελοφάν και την αφήνετε σε δροσερό μέρος για μισή ώρα.
-
4
Την ανοίγετε μετά σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε σε ταψάκι διαμέτρου 26 και ύψους 3 εκατοστών.
-
5
Τέλος βουτυρώνετε και πασπαλίσετε με αλεύρι, φροντίζοντας ώστε η ζύμη να ανέβει και στα τοιχώματα του ταψιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)