Φωτογραφία της συνταγής Ζύμη για τουίλ

Ζύμη για τουίλ

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elliannatounta
elliannatounta @cook_8526231

Θα κάνετε εντύπωση. Της Σιμόνης Καφίρη

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

  1. 125 γρ. ζάχαρη
  2. 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  3. 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  5. 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  6. 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλων και τα κοσκινίζετε.

  2. 2

    Χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.

  3. 3

    Ρίχνετε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα. Το αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο.

  4. 4

    Παίρνετε από το μίγμα με κουτάλι της σούπας και το ρίχνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι. Για να το απλώσετε ευκολότερα και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό βουτάτε το κουτάλι σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα.

  5. 5

    Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4-5 λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και τα αφήνετε στη λαδόκολλα για 1 λεπτό πριν τα ξεκολλήσετε προσεχτικά με σπάτουλα.

  6. 6

    Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elliannatounta
elliannatounta @cook_8526231
στις

Παρόμοιες συνταγές