
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλων και τα κοσκινίζετε.
-
2
Χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
-
3
Ρίχνετε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα. Το αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο.
-
4
Παίρνετε από το μίγμα με κουτάλι της σούπας και το ρίχνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι. Για να το απλώσετε ευκολότερα και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό βουτάτε το κουτάλι σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα.
-
5
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4-5 λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και τα αφήνετε στη λαδόκολλα για 1 λεπτό πριν τα ξεκολλήσετε προσεχτικά με σπάτουλα.
-
6
Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Από
Παρόμοιες συνταγές

Κουλουράκια βρώμης


Κέικ αμυγδάλου με βερύκοκα (Γαλλική συνταγή)


Πουτίγκα πορτοκαλιού


Συνταγή για το πιο εύκολο κέικ χωρίς μίξερ!


Κουραμπιέδες με σοκολάτα


Παξιμαδάκια γλυκά για τον καφέ σας!!!


Κουλουράκια πορτοκαλιού


Αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού


Μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι


Κουραμπιέδες ολικής άλεσης ΤΕΛΕΙΟΙ Εύκολοι και πιο Υγιεινοί


Κέικ με Ελαιόλαδο


Μελομακάρονα της Βέφας


Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγό


Ζύμη για Σουδάκια


Συνταγή για παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 υλικά


Γευστικά μπισκότα φουντουκιού


Γρανίτα πορτοκάλι


Κουλουράκια πορτοκαλιού


Amor Polenta - Το κέικ της αγάπης


Τραγανά Νηστίσιμα Μπισκότα Αμυγδάλου


Φανουρόπιτα με 9 υλικά


Μπισκότα με αμύγδαλα


Γρήγορο κέικ


Γρήγορη ζύμη για κρέπες


Κεκάκια με γλάσο πορτοκαλιού


Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα


Κουλουράκια πορτοκαλιού


Κουλουράκια με δημητριακά / Koulourakia with cereals


Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού


Κουλουράκια πορτοκαλιού 4

Σχόλια